Merhabalar abilerim , Bilgisayarımda bulunan 320 gb'lık harddiskin zamanla yetmemesi ile 5 ay önce ek olarak 1TB'lık harddisk aldım , güzelce montajını yaptım ve kullanmaya başladım herşey güzeldi taa ki 2 gün öncesine kadar ;
Öncelikle bilgisayarımda kasmalar arttı ve iki diskte %100 kullanılıyordu, bu olay bilgisayarda ciddi kasmalar ve uzun süreli donmalara neden oluyordu .
Ben ilk olarak bilgisayarıma temiz format atmak istedim ve işletim sistemimin yüklü olduğu 320 gb'lık hardiskime format attım . (1 tb'lık harddiskte oyun vb. yedekler olduğu için dokunmadım)
Sonrasında açıldığında sorun kısmen çözülmüştü fakat 1 saatlik bir süreçte aynı sorunu tekrar vermeye başladı görev yöneticisine 5 dakikada giriyor ve girdiği zaman sonuç iki diskiminde %100 kullanıldığını gösteriyordu .
Bende kızıp bilgisayarı kapattım ve deneme yanılma yöntemine başvurdum . İlk olarak 1 tb'lık harddiskimi çıkardım ve sonuçları gözlemlemek için bilgisayarı açtım , Harddiski çıkardıktan sonra disklerin %100 kullanılması gibi bir sorun söz konusu olmadı ve sistem ciddi anlamdı rahatlamış gibi hızlandı .
Halbuki 320 gb'lık harddiskim bayağı eski bir harddisk fakat 1Tb'lık harddisk olmadan daha hızlıydı..
Sizce sorun harddiskte mi yoksa bir uyumsuzluk mu söz konusu ??