Şimdi Ara

2 HDD İLE RAID 0 MANTIKLI OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen haftalarda yeni bir sistem topladım ve genel performansı iyi olmasına rağmen HDD den dolayı sistemde bir yavaşlık seziyorum. HD Tune ile yaptığım ölçümlerde de 50 MB/s ve 13.1 sn access time değerleri gördüm. Bu değerler pek iç açıcı olmadığı için sisteme RAID 0 yapmayı planlıyorum. Burada 1 sorum olacak elimde 2 adet seagate 7200.10 320 gb hdd var. birisi ide birisi sata. raid0 yaparken bunları mı kullansam yoksa 2 tane 160 lık hdd alıp bunlarla beraber raid 0 1 mi yapsam ? ayrıca sata ve ide ile raid yapılabiliyor değil mi?

sistemim:
    e6600
    asus commando
    samsung 320 gb hdd
    sparkle 8800 gtx
    fsb bluestorm2 500 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byahsi -- 6 Haziran 2007; 15:54:13 >

• Biri sata diğeri ide olan 2 disk ile raid yapamazsın.
    2 adet 80 lik sata disk alarak raid0 yapıp diğer disklerinde de datalarını saklaman daha mantıklı. Raid0 dizisinde önemli veri tutman şiddetle tavsiye edilmez, biri bozulursa diğer diskinide kurtaramazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pajero

Biri sata diğeri ide olan 2 disk ile raid yapamazsın.
    2 adet 80 lik sata disk alarak raid0 yapıp diğer disklerinde de datalarını saklaman daha mantıklı. Raid0 dizisinde önemli veri tutman şiddetle tavsiye edilmez, biri bozulursa diğer diskinide kurtaramazsın.

toplam 4 diski aynı anda kullanabilir miyim yani?
  • ich8r'ye toplam 6 adet hdd yi raid olarak kurabilirsin
  • amacım şu an çok masraf yapmadan raid0 kurmak ama işte veri güvenliği için ve mirroring olsun istiyorum bu da raid 1 ile olabilir. bu durumda min. 4 hdd lazım oluyor. elimde 2 tane hdd var şimdi, 2 tane 80 gb lık hdd alıp onları raid 0 yapıp mevcut disklerimi de raid 1 yapsam hem hızlı hem de güvenilir bi çözüm olmuş olur mu
  • 2 tane 80'lik HD alıp onları Raid 0 yapmak mantıklı ancak iki 320 GB'lık ile Raid 1 yapmak mantıksız geliyor bana. Yani çok çok önemli verilerin yoksa eğer 320 GB'ı çöpe atmak mantıksız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

2 tane 80'lik HD alıp onları Raid 0 yapmak mantıklı ancak iki 320 GB'lık ile Raid 1 yapmak mantıksız geliyor bana. Yani çok çok önemli verilerin yoksa eğer 320 GB'ı çöpe atmak mantıksız.

raid0 olayı ne kadar güvenSİZdir acaba? yani normal 1 tane çalışan hdd nin göçme riski kadar mıdır yoksa kat kat fazla mıdır göçme riski?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata 2 mi 3 mü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Göçme riski normal HDD'nin göçme riski kadar. Yani iki diskten biri giderse bütün veriler gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.