Şimdi Ara

2. kez mezuna kalmalı mıyım? (46k mf)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağlık meslek lisesi mezunuyum 2019 da 141k ile mezuna kalmıştım. bu yıl tyt beklediğim gibi geçmedi ve ayt beklenenden kolay geldi buna rağmen dikkat hatalarım oldu, bunun gibi sebeplerden ötürü maalesef 46k geldi. tıp istiyorum ailem türkiyedeki vakıf üniversitelerinden birine(okan, atılım, altınbaş vb.) veya kıbrısa yollamaya sıcak bakıyor, ilk yıl yüksek ortalama yapıp burs alırsın veya devlete geçersin diyorlar. tıpta ilk yıl kasıp agno ile ortalama düzeydeki bir tıp fakültesine geçmek mi yoksa aynı eforla bir yıl daha hazırlanıp yeniden denemek mi? sizce ne yapmalıyım?

• Yapabileceğinize inanıyorsanız mezuna kalın derim. Daha doğrusu ben öyle bir durumda olsaydım mezuna kalırdım.
  • Özele git bence sonra ortalama kas bu sıralamayı seneye mumla arayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mamga kullanıcısına yanıt
    ben de bu durumdan korkuyorum hocam. teşekkürler fikir verdiğiniz için.
  • Hocam 3.sefer hazırlanmak sizi mental olarak yoracaksa yazın bence. Seneye daha iyisini yapabileceğinize gerçekten inanıyorsanız kalın mezuna. Sizin vereceğiniz karar ama özeller tutuyorsa neden olmasın? Ben kendi açımdan bakarak söyledim 3. Yılda motivasyonum düşerdi muhtelemen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaviolanYedigün kullanıcısına yanıt
    benim de içimden mezuna kalmak geçiyor ama seneye yığılma daha kötü olur diye de korkmuyor değilim. eleyici sınav yapacaklarını bilsem hiç düşünmeden kalacağım ama 2019 da 25k getiren puan bu yıl 46k getirince seneye daha da kötü olur mu diye korkuyor insan. tavsiye için teşekkürler
  • ezotericsurgery kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sene de mezuna kalınır
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam bir daha bu kadar kolay sınavı ve tytde +30 dakikayı bulamazsınız. Aileniz özele razıysa yazın kafanız rahat etsin uğraşmayın bir daha sınav için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mental olarak sağlam birisi olduğumu düşünüyorum, örnek vermek gerekirse sağlık meslek lisesinde okuduğum için herkes bana yaz 2 yıllık git bak işte 141k gelmiş hemşirelik yaz zaten daha iyisi olmaz tarzı şeyler söylüyordu. 9-10 da parlak bir öğrenci değildim zaten benim için okumaz bu kpss ile bile atanamaz falan diyorlardı :D bunlara rağmen yine de kendime inancımı kaybetmedim bu yıl da kaybetmeyeceğimi düşünüyorum. korkum kendimden veya çevre baskısından ötürü değil de tamamen sınav sisteminin kendisiyle alakalı. ama yerleşip ortalama kasmak da çok mantıklı. zor karar cidden
  • haklısınız hocam ama insan kendine 46 bini yediremiyor. tytde sınavı yönetemedim aytde de dikkat hatalarım oldu. son 3 ay denemelerde (345, apotemi vb.) 90-105 tyt 70+ ayt yapıyordum. en kötü 30 bine girerim diye düşünürken tam bir hayal kırıklığı oldu. sağ olun tavsiye için.
  • Bende aynı durumdayım birebir bence yaz gitsin.İnsanda kafa kalmıyor artık.Ben Kıbrıs tıp düşünüyorum yakın doğu kafama yattı ama araştırıyorum bakalım.Siralamam 47k

• Aspilicueta24 kullanıcısına yanıt
    hocam yakın doğu benim de kafama yatmıştı ama biraz araştırınca soğudum açıkçası. yatay geçiş yapmak isteyenlere sıkıntı çıkarabiliyorlarmış.
    Hocam nerelerin yatay geçişi en rahat ben hiç bilgi bulamıyor 30k yaptım ücretli bir şeyler gelecek ama geçiş bu kadar kolay mı

• quote:

Orijinalden alıntı: ezotericsurgery

hocam yakın doğu benim de kafama yatmıştı ama biraz araştırınca soğudum açıkçası. yatay geçiş yapmak isteyenlere sıkıntı çıkarabiliyorlarmış.
    Dediğin ozellerde de torpil dönüyormus,geçiş muhabbetlerinde.İyi araştırmak lazım ama ben donmemeyi göze aldım

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    hocam yüksek ortalama yaparsanız gayet kolay. üniversitelerin kendi sitelerindeki yatay geçiş sonuçlarına bakın. türkiyedeki üniversitelerden gelenlere neredeyse her üniversite 4 kişilik kontenjan açıyor. kıbrıs vb. yurtdışı olarak geçtiği için buralardan geleceklere 1-2 kişilik kontenjan açıyor üniversiteler. bazı okullar ortalamayı daha çok dikkate alırken (cerrahpaşa) bazı okullar yks puanına daha çok dikkat ediyor (ege). yakın doğudan süleyman demirele benimle benzer yks puanıyla 3.70 ortalamayla geçenler falan vardı geçen yıl. çok çalışılırsa 3.70 gibi ortalamaların yapılabileceğini düşünüyorum. kendi açımdan konuşmak gerekirse sağlık meslek çıkışlı olduğum için derslere az da olsa aşinalığım var (anatomi, fizyoloji vb.) biraz da buna güveniyorum.
  • Aspilicueta24 kullanıcısına yanıt
    hocam torpil dönmeyen alan mı kaldı ki. en basitinden hastanelere alınan temizlik görevlileri bile torpille alınıyor. yine de denemek lazım, ilk yılda geçiş 2. ve 3. yılda geçişlere nazaran daha zormuş çünkü ortalama yapmak ilk senede daha kolay oluyormuş. biraz sabredilip 2. veya 3. sınıfta da ortalama yüksek tutulabilirse en azından stajları ve internlüğü devlet üniversitesi hastanesinde yapabilme şansı var. zaten devlet istememin en önemli nedeni de bu.
  • hocam bence siz bu istikrarla devam ederseniz seneye daha iyi bir sonuç alırsınz.siz çalıştıkdan sonra yıgılma felan hikaye sonuçta ilk 20k ya 20k kişi giriyor. bence mezunluk senin için daha iyi gibi.
  • haklısınız hocam. ailemle ve sene içinde benimle ilgilenen rehberlik hocamla görüşüp net bir karar vereceğim bu hafta. sağ olun.
  • Hocam ben de 47 k altınbaş ve ya okan yazıcam ama ikiside ing o yüzden korkuyorum biraz sizin ing iyi mi

• Yapabilirim diyorsan 1 yıl daha bence kötü bir sıralama değil rahat çekersin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.