Şimdi Ara

2 lnb seri bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar. kafama bi soru takıldı. tek lnb ile 7 ve 9 derecedeki uyduları izliyoruz. peki 2 tane ince lnb alsak ve bunları paralel bağlasak. yani diseqc switch'in 3 nolu kapısından çıkan kabloyu 2 lnbye dağıtsak nasıl olur? amaç: tek çıkış kullanarak yakın uyduları ince ayar ile izlemek.deneyen oldumu hiç?

• cavap verecek yokmu hiç?
  • iki yakın uyduda aynı frekans kullanılıyorsa ne olacak ?

7 ile 9 dereceyi aynı lnb ile alındığını ilk defa duyuyorum
    7 derece digitürk yayınları 11.678 de bitiyor 11 678 in üstündeki frekanslarda önemli olmayan kanallar var
    9 derece ise 11.727 den başlıyor frekansları belki bu yüzden kurtarıyor olabilir. diğer uydular için bu geçerli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulmurat2001

iyi akşamlar arkadaşlar. kafama bi soru takıldı. tek lnb ile 7 ve 9 derecedeki uyduları izliyoruz. peki 2 tane ince lnb alsak ve bunları paralel bağlasak. yani diseqc switch'in 3 nolu kapısından çıkan kabloyu 2 lnbye dağıtsak nasıl olur? amaç: tek çıkış kullanarak yakın uyduları ince ayar ile izlemek.deneyen oldumu hiç?

dostum konunu belki okursan şunu yazayım:2 lnb tek diseqc takarsan seyredersin ama aynı frekansa yada o frekansa yakın yayınlarda çakışma olur ve atıyorum trt izlerken o frekansa denk gelirse trt frekanstaki hiç bir yayını seyredemezsin bu kadar basit...
  • benim izlemek istediğim sirius ile w7 uydusu. lyngsat sitesinden inceledim. birbirine yakın uydular çakışmaları engellemek için yakın frekansları kullanmıyolar. mesela 5° sirius uydusunda 11727 frekansı SR olarak 27500 kullanıyor ama 7° eutelsat uydusunda 11728 frekansı SR olarak 30000 kullanıyor. ama 5° ile 9° uydularının lnb leri seri bağlanmaz. çünkü ikisindede 11727 frekansı 27500 ile yayın yapıyor. inceledim tüm yakın uydularda böyle bi çözüm bulunmuş. sanırım çakışma olmaması için. benim merak ettiğim 2 lnb cihazın çıkışına zarar verirmi? çakışma olmayacağı kesin yakın uydularda. yakın uydu dediğim 1-2 derece yakınlıkta uydular. yani 5 ve 9 için aynı durum uygulanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wshark

iki yakın uyduda aynı frekans kullanılıyorsa ne olacak ?

7 ile 9 dereceyi aynı lnb ile alındığını ilk defa duyuyorum
    7 derece digitürk yayınları 11.678 de bitiyor 11 678 in üstündeki frekanslarda önemli olmayan kanallar var
    9 derece ise 11.727 den başlıyor frekansları belki bu yüzden kurtarıyor olabilir. diğer uydular için bu geçerli olmaz.

2° fark olan uydular aynı frekansı kullanmıyor. %100 eminim. ama aradaki fark 3° olursa aynı frekanslar kullanılıyor. 9° deki frekanslar 7° de yok ama 5° de var. tüm 2° ve altı yakınlıktaki uydularda bu geçerli. tabiiki aynı bölgeye yayın yapıyorsa.
  • quote:

benim izlemek istediğim sirius ile w7 uydusu. lyngsat sitesinden inceledim. birbirine yakın uydular çakışmaları engellemek için yakın frekansları kullanmıyolar. mesela 5° sirius uydusunda 11727 frekansı SR olarak 27500 kullanıyor ama 7° eutelsat uydusunda 11728 frekansı SR olarak 30000 kullanıyor. ama 5° ile 9° uydularının lnb leri seri bağlanmaz. çünkü ikisindede 11727 frekansı 27500 ile yayın yapıyor. inceledim tüm yakın uydularda böyle bi çözüm bulunmuş. sanırım çakışma olmaması için. benim merak ettiğim 2 lnb cihazın çıkışına zarar verirmi? çakışma olmayacağı kesin yakın uydularda. yakın uydu dediğim 1-2 derece yakınlıkta uydular. yani 5 ve 9 için aynı durum uygulanmaz.

5 ile 7 dereceyi izlemek istiyorsanız iki lnb ihtiyacınız yok. Tek lnb 6 derecede sabitlerseniz iki uyduyuda rahatlıkla izlersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaman 21 dogru yazmış 2 uydu arasındaki dereceye ortalayın
  • Merhaba arkadaslar benim de ufak bir sorum olacak bizim çift çanağımız var biri Türksat digeri hotbird, hotbird çanağımızı yeni ayarladık ve bi tane disceq aldık. Soyle bir sorununuz var. Disceq in 1. Girişine Türksat 2. Girişine hotbird i bağladık. Bağlantıda sorun yok kanallarında taradık ama uydu cihazımız soyle bir sorun çıkardı. Hotbird kanallarına geçince Türksat uydusudaki hic bir kanalı izleyemiyoruz mecburen uyduyu kapatıp acmak zorunda kalıyoruz. Kapatıp açınca uydu nerde kaldıysa ordan açılıyor. Mesela kapatirken hotbird de kapattık hotbirtte tekrar açılıyor ve Türksat a geçiş yapıyoruz geçiş oluyor. Türksat kanalları çalışıyor. Tekrar hotbird e gecmek istediğimiz de uydu cihazını tekrar kapatıp acmak ve hotbird e geçiş yapman gerekiyor. Sorun cihazdan kaynaklı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

quote:

benim izlemek istediğim sirius ile w7 uydusu. lyngsat sitesinden inceledim. birbirine yakın uydular çakışmaları engellemek için yakın frekansları kullanmıyolar. mesela 5° sirius uydusunda 11727 frekansı SR olarak 27500 kullanıyor ama 7° eutelsat uydusunda 11728 frekansı SR olarak 30000 kullanıyor. ama 5° ile 9° uydularının lnb leri seri bağlanmaz. çünkü ikisindede 11727 frekansı 27500 ile yayın yapıyor. inceledim tüm yakın uydularda böyle bi çözüm bulunmuş. sanırım çakışma olmaması için. benim merak ettiğim 2 lnb cihazın çıkışına zarar verirmi? çakışma olmayacağı kesin yakın uydularda. yakın uydu dediğim 1-2 derece yakınlıkta uydular. yani 5 ve 9 için aynı durum uygulanmaz.

5 ile 7 dereceyi izlemek istiyorsanız iki lnb ihtiyacınız yok. Tek lnb 6 derecede sabitlerseniz iki uyduyuda rahatlıkla izlersiniz.

zaten şuan o şekilde kullanıyorum. ama TRT HD sinyali yakalayamıyor ( DVB-S2 olduğu için). sanırım hiç uğraşmadan turksat çanağı ince ayar çekerek TRT HD leri turksattan izlemek. yinede ihtiyacı olan arkadaşalar için bilgilendirebilirseniz sevinirim. 2 tane slim lnb 5 ve 7 ye ayarlanıp seri bağlanabilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Merhaba arkadaslar benim de ufak bir sorum olacak bizim çift çanağımız var biri Türksat digeri hotbird, hotbird çanağımızı yeni ayarladık ve bi tane disceq aldık. Soyle bir sorununuz var. Disceq in 1. Girişine Türksat 2. Girişine hotbird i bağladık. Bağlantıda sorun yok kanallarında taradık ama uydu cihazımız soyle bir sorun çıkardı. Hotbird kanallarına geçince Türksat uydusudaki hic bir kanalı izleyemiyoruz mecburen uyduyu kapatıp acmak zorunda kalıyoruz. Kapatıp açınca uydu nerde kaldıysa ordan açılıyor. Mesela kapatirken hotbird de kapattık hotbirtte tekrar açılıyor ve Türksat a geçiş yapıyoruz geçiş oluyor. Türksat kanalları çalışıyor. Tekrar hotbird e gecmek istediğimiz de uydu cihazını tekrar kapatıp acmak ve hotbird e geçiş yapman gerekiyor. Sorun cihazdan kaynaklı olabilir

bence diseqc de sorun var. uyduları bağlarken diseqc cihaza bağlımıydı? yoksa önce uyduları bağlayıp diseqc yi sonradanmı bağladınız? eğer uyduları bağlarken diseqc uyduya bağlıysa içinde sorun olmuş olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Merhaba arkadaslar benim de ufak bir sorum olacak bizim çift çanağımız var biri Türksat digeri hotbird, hotbird çanağımızı yeni ayarladık ve bi tane disceq aldık. Soyle bir sorununuz var. Disceq in 1. Girişine Türksat 2. Girişine hotbird i bağladık. Bağlantıda sorun yok kanallarında taradık ama uydu cihazımız soyle bir sorun çıkardı. Hotbird kanallarına geçince Türksat uydusudaki hic bir kanalı izleyemiyoruz mecburen uyduyu kapatıp acmak zorunda kalıyoruz. Kapatıp açınca uydu nerde kaldıysa ordan açılıyor. Mesela kapatirken hotbird de kapattık hotbirtte tekrar açılıyor ve Türksat a geçiş yapıyoruz geçiş oluyor. Türksat kanalları çalışıyor. Tekrar hotbird e gecmek istediğimiz de uydu cihazını tekrar kapatıp acmak ve hotbird e geçiş yapman gerekiyor. Sorun cihazdan kaynaklı olabilir

bence diseqc de sorun var. uyduları bağlarken diseqc cihaza bağlımıydı? yoksa önce uyduları bağlayıp diseqc yi sonradanmı bağladınız? eğer uyduları bağlarken diseqc uyduya bağlıysa içinde sorun olmuş olabilir.

Hatırladığım kadarı ile önce çanakları bağladım sonra cihazın kablosunu taktım. Lnb yi ucuzluk pazarından 5 liraya aldım. Ucuzlugundan olabilir :) diye düşünüyorum. Uyu bir lnb nerden bulabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kullandığınız receiver next minix mi yoksa ? mümkünse disecq te 1 turksat 2 hotbird baglıysa disecq te 3ü hotbird 4ü turksata baglayıp uydu cihazındanda değiştirin o şekilde
  • quote:

iyi akşamlar arkadaşlar. kafama bi soru takıldı. tek lnb ile 7 ve 9 derecedeki uyduları izliyoruz. peki 2 tane ince lnb alsak ve bunları paralel bağlasak. yani diseqc switch'in 3 nolu kapısından çıkan kabloyu 2 lnbye dağıtsak nasıl olur? amaç: tek çıkış kullanarak yakın uyduları ince ayar ile izlemek.deneyen oldumu hiç?

tek lnb çanak 6 dereceye alınırsa ikiside alınabilir ancak bazı kanalların sinyali düşük olabilir. 5 derece sirusta izlenebilir PG ve PB kanalları var malüm içeriğe sahip. 7 derece zaten digiturk.

digiturk un 60 lık çanağıyla alınabiliyor. aynı durum 7 ile 9 arasındada olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technovaland -- 23 Mart 2013; 22:14:45 >
  • Motorlu çanak kullanıyorum.
    7E nin ayarını uydu alıcıya 7.8 derece olarak kaydettim. 9E ile 7E yi aynı anda izliyorum motoru 7E ye gönderdiğim zaman.
    Tabi bunu yapabilmek için çanağın boyu ve lnb de önemli.
    90 lık çanakta inverto black ultra ile yaptım.
    Sinyaller en fazla %75 den %65 lere düştü 9E de..O da sıkıntı yaratmıyor zaten.
    Ki bu iki uyduda ki frekanslarda çok güçlü olduğu için sorun olmuyor.

Aynı şeyi arasında 3 derece fark olan uydularda denedim ama olmadı.Maksimum 2 dereceyi aynı anda alınabiliyor.
    Tabi çanak boyu 2-3 metre olanlar 3 derece farkta da alabilir belki.Ama onda frekans değerlerine dikkat edilmiyor yayıncı tarafından.
    Örneğin 39 derece de ki Hellassat 902 kanalı(yayından kalktı) ile 42 derecedeki Turksat Star Tv aynı frekansta yayın yapıyor.
    Çanak çevrilince bir starın görüntüsü geliyor bir 902 TV nin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.