Şimdi Ara

2. Makinem ne olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 sene önce giriş için sony dsc hx300 aldım artık gereksinimlerimi karşılamıyor.
    Yeni bir makine almaya karar verdim 4 sene öncesiyle şimdiki sistem doğal olarak fark etmiş baya.
    Benim araştırdığım zamanlar 550d, 600d,D5100 gibi makineler popülerdi. Şimdi neler var bilmiyorum.(550d 600d den bile iyiydi diyorlardı baya sağlammış halen alınabilir mi bilmiyorum)
    Şuan aynasız sistemler baya yaygınlaşmış. Genellikle sony ve olympuslar kullanılıyor. Şuanki sony makinemden memnun olmadığım için sonylerden kaçıyorum. Sony kötü demiyorum sadece istemiyorum. Dslr alcam gibi yeni nesil nikon ve canonlardan hangisini tercih etmeliyim ? Bütçe : 18 55 ile birlikte mac 2bin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sony A6000, Fujifilm X-E2 ve X-T10, Olympus E-M10, seç beğen al derim. Ben olsam A6000 ve 35mm falan alırdım orası ayrı.
  • Hocam e-m10 ve a6000 i çok incelemiştim hatta a6000i beğenmiştim ama korkmuyor değilim

• Fujifilm XT10 veya diğer x serisi Fujilerden birini tavsiye ederim.
    Fiyat konusunda problem lmazsa kit lenslerinin F2.4 -F4 olanları var
    Onları tavsiye ederim.
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Hocam makineyi inceleme fırsatım olmadı ama inceleyeceğim. Gövdede af var değil mi ? Bir de bunlardan ziyade aynasızlara mı yönelmeliyim? Nikon d7100 gibi bi makine de düşünmüyor değilim

• Arranger. kullanıcısına yanıt
    Alırsam sirkeciden alirim hocam zaten

• Sirkecide Fujinin showroomu var istediğin gibi inceleyebilir kurcalabilirsin.
    Hem diğer modelleri de görmüş olursun. XT1, XE2 gibi
    Birçok soruya cevap bulmuş olursun.

Şöyle makinalarhttps://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-t10_siyah__16-50_kit_
    https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-a2_gumus__16-50_ii_kit

İkinci el sitelerinden alırsan daha da uygun fiyatlara bulabilirsin tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 23 Aralık 2016; 15:8:42 >

• AF her makinada var, titreşim önleyiciyi kastettiniz galiba.
    O Canon, Nikon ve Fuji gövdelerde yok bildiğim kadarıyla.
    Olympuslarda var ama onların da sensorler bunlarınkinden küçük.

Kit lensli makina alacak olsam ikinci el bir xt10 alırdım ben.
    Ama kit lens şart değil derseniz şöyle bir başlık açtım ona da göz gezdirmenizi tavsiye derim.
    https://forum.donanimhaber.com/iyi-akilli-telefonum-var-ama-yetmiyor-hobi-icin-makina-onerir-misiniz-diyenler--122743623
    özetle rx100m3 veya Canon G7x gibi bir makina da işinizi görebilir.

• Selamlar. Bütçe belitmişsiniz ama neye ihtiyacınız olduğunu, mevcut makinenizde sizi nelerin tatmin etmediğini belirtmemişsiniz.

Kullandığınız kamerada size yetmeyen ne var ? ISO ? AF hızı ? Açık diyafram ? Lens kalitesi ? Wi fi ? bu liste uzar gider.

Hangi özelliklerin size yeterli gelmediğini anlatırsanız amaca uygun bir kamera bulalım size.
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bütçemi arttırdım. Biraz bekleyip iyi bi makine alsam daha mantıklı olcak. Sadece body için 2500 lira kadar bütçe ayırdım. Kullandığım makinede neler eksik diyorsunuz iyi hoş ama benim makinem dslr görünümlü kompakt bir makine. Diyaframı kısıyorum açıyorum fotoğrafta hiç bi değişiklik yok
    Kaç yıl oldu otomatik pozlamayla fotoğraf çekiyorum kendimi hiç geliştiremedim. Bana bu makineyi önerip satan sony temsilcisini bulursam fena hırpalarım herhalde.
    Genellikle portre çekiyorum

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı makinelerde af gövdede mevcut değildi lensle kazandırıyorduk öyle hatırlıyorum

• simsekmakkuin kullanıcısına yanıt
    Aslında kullandığınız cihazda manuel mod var. Onu kullanabilirsiniz. Dslr görünümlü kompakt bir makine arıyorsanız Xt1 derim. Kullanıyorum gayet memnunum. Gerçi kısa film çekimleri için 6D alacağım. Yakında satılığa çıkacak kameram. Portre için Xt1 + 35mm f1.4 çok hoş olur diye düşünüyorum. Kendim de portrede bu ikiliyi kullanıyorum. 35mm inanılmaz bir lens. Af konusuna gelince çok takılmamalısınız. Nikonun D serisi lensleri ve Pentax ta limited lensler dışında gövdeden af olayına ihtiyaç duymazsınız. Ama gövdede af olan bodyler netleme konusunda biraz daha hızlı ve daha tutarlı netleme yapıyor. Kendinizi geliştirmek isterseniz yardımcı olabilirim. İstanbulda yaşıyorsanız haftasonu fotoğraf çekmeye çıkıyorum sizde katılabilirsiniz. Olympus Em1 de var kompakt görünümlü dslr olarak ama lens çeşitliliği fujifilme göre biraz daha düşük. Ama kaliteli cihazlardır. İkinci el lensler konusunda olympus biraz daha yavaş kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeroztrk -- 24 Aralık 2016; 11:2:44 >

• turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de manuel modda kullanmaya çalıştım ama fotoğrafları bozmaktan başka bi işe yaramıyor. Hep otomatik modda çektim fotoğrafçı olduğumu hissedemedim valla. Dslr görünümlü kompakt aramiyorum hocam direk dslr düşünüyorum. Büyük ve kaliteli bi sensör işimi görür. Dediğiniz gibi portre için aklımda f50mm 1.8 vardı. Öğrenci olmadan önce istanbulda yaşıyordum anca ayda 2 kere istanbula dönebiliyorum yoksa gelip fotoğraf çekmeyi bilgi paylaşmayı çok isterdim

• simsekmakkuin kullanıcısına yanıt
    Fujifilm Xt1 ve Olympus Em1 dslr kameralardır. Görüntüleri çok karizmatik iki cihazdır. Fujiiflm sensörü Olympustan büyük. İso biraz daha başarılı. Av modunu denemenizi öneririm. Diyafram öncelikli mod çok yaralıdır.
  • Arkadaşın dediği gibi XT1 işinizi görecektir. Daha da büyük sensör isterseniz ikinci el Canon 6D uygun olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.