Şimdi Ara

2. Monitöre Görüntü Aktaramıyorum YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki tane aynı monitöre sahibim. Pc masaüstü. Ekran kartının DVI-D (yani digital), HDMI ve Vga girişi var. İkinci monitörü yansıtmak için değil genişletmek için kullanacağım. Bunun için önce Vga Çoğaltıcı denedim ama sadece yansıtıyormus. Sonrasında HDMI to VGA kablo alıp hem o çıkışa hem normal vga çıkısına bağladım bu sefer iki görüntü birden kesildi.

Şimdi planım yanına dandik bi ekran kartı daha almak ama ondan önce size nasıl bir alternatifim olabilir sormak istedim. Umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler

• citra kullanıcısına yanıt
    Tek ekran kartı ile bunu yapabilirsin, ancak...

Ekran kartı ne, işletim sistemi ne,sürücü versiyonu kaç ? Bunlar olmadan nasıl yardım edilebilinir ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 9 Temmuz 2015; 18:10:46 >
  • Yeterli bilgiyi vermemişsiniz. Bilgileri güncellerseniz mutlaka yardım edilecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

Tek ekran kartı ile bunu yapabilirsin, ancak...

Ekran kartı ne, işletim sistemi ne,sürücü versiyonu kaç ? Bunlar olmadan nasıl yardım edilebilinir ki ?

Hocam uyarı için teşekkürler.

Ekran kartım R7 240 Boost modeli. Sürücü kutusunda çıkan sürü olduğu için şu an bakamıyorum. Pc işyerinde kaldı. İşletim sistemi Win7.

http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-r7-240-boost-4gb-128bit-ddr3-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11216-02-20g-p-BD305159?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CjwKEAjwt_isBRDuisOm1dTQqGISJAAfRrEA9lm5JevSi8t3Esk9PkxQzcA-X7T8YhFzsjLZkPydYRoCzmnw_wcB

Öncelikle şunu belirteyim ekran kartınızın çıkışları 2 tane olması lazım. Yukarıda belirtmişsiniz gerçi ama ben yine de açıklıyayım. Çıkışın bir tanesi VGA yani D-SUB (1. resim) diğeri de DVI (2. resim) olduğunu düşünüyorum. Haliyle bu çıkışlara uygun ekranlarınız da olması lazım. Şayet bu şekilde donanıma sahipseniz sorun yok. Ancak şimdi iftar vakti yaklaştığı için ve bu konu için resim falan ayarlamam gerektiğinden dolayı, yarın detaylı bi şekilde anlatayım isterseniz. Unutmam da mümkün şayet öğleden sonra 13:00 civarına kadar bişi yazmamışsam hatırlatın detaylıca anlatayım...
     2. Monitöre Görüntü Aktaramıyorum YARDIM 2. Monitöre Görüntü Aktaramıyorum YARDIM

• quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

Öncelikle şunu belirteyim ekran kartınızın çıkışları 2 tane olması lazım. Yukarıda belirtmişsiniz gerçi ama ben yine de açıklıyayım. Çıkışın bir tanesi VGA yani D-SUB (1. resim) diğeri de DVI (2. resim) olduğunu düşünüyorum. Haliyle bu çıkışlara uygun ekranlarınız da olması lazım. Şayet bu şekilde donanıma sahipseniz sorun yok. Ancak şimdi iftar vakti yaklaştığı için ve bu konu için resim falan ayarlamam gerektiğinden dolayı, yarın detaylı bi şekilde anlatayım isterseniz. Unutmam da mümkün şayet öğleden sonra 13:00 civarına kadar bişi yazmamışsam hatırlatın detaylıca anlatayım...
     2. Monitöre Görüntü Aktaramıyorum YARDIM 2. Monitöre Görüntü Aktaramıyorum YARDIM

Ekranların ikisi de aynı ve sadece vga girişleri var hocam. Tamamdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• citra merhaba

vga çoklayıcılarda tecrübenden de edindiğin gibi extended mod kullanamazsın,ancak clone elde edebilirsin.
    Çözüme gelince,
    önce şunu sorayım.iki monitör bağlamadan
    vga dan vga ya
    hdmi dan vga ya tek tek bağlandığında görüntü alabiliyor musun önce bunu kontrol edelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

citra merhaba

vga çoklayıcılarda tecrübenden de edindiğin gibi extended mod kullanamazsın,ancak clone elde edebilirsin.
    Çözüme gelince,
    önce şunu sorayım.iki monitör bağlamadan
    vga dan vga ya
    hdmi dan vga ya tek tek bağlandığında görüntü alabiliyor musun önce bunu kontrol edelim.

Merhaba hocam

Vga dan vga ya alabiliyorum. Ama hdmi dan vga ya bağladığım zaman görüntü gelmiyor.

Hdmi to Vga adaptörü bozuk mu diye denedim ama laptopumda normal bir şekilde çalıştı.

• o zaman önce hdmi to vga dönüştürücüyü masaüstünde çalıştırmamız lazım ki dual monitör olayını sonra halledebilelim.
    ekran kartı sürücüleriniz tam ve güncel mi?

ekran kartı ayarlarında monitör sekmesinde algıla gibi bir buton olabilir oraları bir kurcalayın.
  • quote:

o zaman önce hdmi to vga dönüştürücüyü masaüstünde çalıştırmamız lazım ki dual monitör olayını sonra halledebilelim.

ekran kartı ayarlarında monitör sekmesinde algıla gibi bir buton olabilir oraları bir kurcalayın.

Ekran kartı sürücülerim tam. Ama son sürüme güncel değil ne yazıkki. Bilgisayar da işyerinde olduğundan dediğiniz ayara ancak yarın bakma şansım var. Deneyip haber vereyim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: citra

quote:

o zaman önce hdmi to vga dönüştürücüyü masaüstünde çalıştırmamız lazım ki dual monitör olayını sonra halledebilelim.

Ekran kartı sürücülerim tam. Ama son sürüme güncel değil ne yazıkki. Bilgisayar da işyerinde olduğundan dediğiniz ayara ancak yarın bakma şansım var. Deneyip haber vereyim hocam

tamam hocam yarın beni alıntılayıp yazarsanız devam edelim deneyerek.
    Aslında hiç hdmi to vga dönüştürücü kullanmayıp
    DVI TO VGA dönüştürücü kullansanız çok daha mantıklı olurdu.
    ekran kartı kutularının bazılarından bile çıkan ufak bir parça.
    onunla sorun yaşayacağınızı hiç sanmam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: citra

quote:

tamam hocam yarın beni alıntılayıp yazarsanız devam edelim deneyerek.
    Aslında hiç hdmi to vga dönüştürücü kullanmayıp
    DVI TO VGA dönüştürücü kullansanız çok daha mantıklı olurdu.
    ekran kartı kutularının bazılarından bile çıkan ufak bir parça.
    onunla sorun yaşayacağınızı hiç sanmam.

Hocam dvi yok ne yazıkki dvi-d var o da çevirilmiyor

• hmm çıkış dvi-d ise haklısın,o da aynı kapıya çıkıyor.o zaman hdmi to vga olayına yoğunlaşıcaz.
    Konuyu bıraktığım yerden şu şekle gelesiye kadar biraz gelişmiş, bazı aksaklıklar olduğunu sanıyorum. Onları gidererek kartın her iki çıkışından sorunsuz DVI dan VGA çevirici ile görüntü aldığınız düşünerek yazıyorum.

Öncelikle kartın çift monitörü desteklediğinden emin olmamız gerekiyor. Bazı Nvidia kartlar desteklemesine karşın sürücü güncelleme ile bu özelliklerini yitirebiliyorlar.Bu konuda da uyarı yapayım her güncel sürücü en iyi sürücüdür diyemeyiz.Öncelikle ikinci monitör ve ekran kartınızı seçmeli ve seçtiğiniz ekran kartını bilgisayarınıza kurmalısınız (kurulumdayken üreticinin yönergelerini mutlaka izlemeyin/uygulayın). VGA bilgisayarınıza takıp, sürücüleri de dahil olmak üzere bilgisayarınıza tanıttıktan sonra bilgisayarınızı kapatalım ve açalım. Şimdi sıra ikinci monitörü ekran kartımıza bağlamada. İşletim sistemimiz açıldıktan sonra ilk olarak Denetim Masası'na girerek Görünüm ve Kişiselleştirme ayarları altında bulunan Ekran Çözünürlüğünü ayarla menüsüne tıklıyoruz.

Windows 7 üzerinde doğrudan ulaşabileceğiniz ekran çözünürlüğü altında 1 ve 2 olarak adlandırılmış iki monitör ikonu göreceksiniz.Bunu aynı zamanda Görüntü Özellikleri altından Ayarlar sekmesi altında da görebilirsiniz.Şayet bunu göremiyorsanız ekran kartı ve monitör kılavuzlarını,sürücüleri ve kurulum vb. kontrol etmenizi öneririm.Sonrasında 2 nolu ekrana tıklayarak Birden çok ekran seçeneği altından bu ekranları genişlet seçeneğini seçerek bu monitörü Windows masaüstüme genişlet seçeneğini seçmelisiniz. Sonrasında isterseniz ekran çözünürlüğü altındaki farklı ayarları kullanarak iki monitörünüzden herhangi birini istediğinizi birincil monitör olarak atayabilirsiniz.

Resimleri büyüterek dikkatlice gözlemlemenizi öneririm.Yanı sıra bende olan bi sorunu da aktarayım. DVI dan VGA ya çeviriciler de her bir monitör ile her bir kart uyum şağlamıyor. Ben kendi işyerimde 4 farklı tip çevirici kullanıyorum. DVI dan görüntü alamama sorunun kaynağı bu olabilir. Bilgilerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 10 Temmuz 2015; 15:12:29 >

• digimonster D kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntü gelmiyor diyorum yalnız. Hiç gelmiyor. Dvi da bağlamadım. Dvi-D çünkü bağlanmıyor. Hdmi girişini Vga yaptım bi de kendi vga girişi var ona bağladım. Hdmi Olan çalışmadı. Diğerinden de görüntü gidiyor onu bağlayınca.
    VGA bağlantıya herhangi bişi takmadan doğrudan DVI yada HDMI dan görüntü alabiliyorsanız yukarıda yazdıklarım aynen geçerlidir. Ancak bu şekilde görüntü alamıyorsanız bir önceki mesajımın altında yazmıştım.Ben de bazen buna benzer sorunla çıkabiliyor.

"Yanı sıra bende olan bi sorunu da aktarayım. DVI dan VGA ya çeviriciler de her bir monitör ile her bir kart uyum şağlamıyor. Ben kendi işyerimde 4 farklı tip çevirici kullanıyorum. DVI dan görüntü alamama sorunun kaynağı bu olabilir. Bilgilerinize... "
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.