Şimdi Ara

xx (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam sayısal sıralamaların geriye atacağını düşündüren neydi?

• meraklıfghb M kullanıcısına yanıt

hocam sistem 3 4 yıl önceki gibi işlemiyor artık :( bence 3 sebep var. ilki artık kimse hukuk yazmak istemiyor bu nedenle de iibf bölümlerine yöneliyor.

ikinci sebep herkes odtü-itü-boun vs. gibi en bilindik üniversiteleri bundan 5 yıl öncesine göre daha çok istiyor.

bu tarz sebeplerden ötürü buradaki arkadaşlar herhangi bir bölümün geri gitmeyeceğini düşünüyor sıralama olarak. en azından bu sene için böyle. seneye bir haber çıkar tepe taklak olur bilemeyiz. medyada ve toplumda 5 yıl önce var olan "tıp" "hukuk" gibi bölümlerin algısı, ve çekiciliği geçmişe göre artık çok daha düşük. bunun yanında okul adı faktörü artık daha etkili gibi. en azından yeni nesilde ve tiktokta bu tarz bir yönelim görüyorum.

2021de matematik fazla zor olunca t kismini cozmeyen iyi sayisalcilar asiri sacma yuksek tm dereceleri getirdi, 2021 siralamalarini tmde baz almamak lazım

Bir de odtu ve Bilkent pols zaten gereksiz dusuk siralamadan aliyordu millet yeni aydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2021'yi hiç baz almamak lazım ilk 5k'de doğru dürüst eacı yoktu bu seneye bakarsan ilk 3k'da pek sayısal yok 20 30 tane işaretleyenler harici

Diğer faktörler iibf'ye ilginin düzenli artması, top okullarda okuma isteği, 1.7k yapan birinin iibf için bilkent ve odtü ui ve pols dışında seçeneği kalmaması bu nedenle de hala doygunluğa erişememesi diyebilirim.

Kontenjan mevzsununda da evet sbky ve ui 5'er arttırmış ama işletme 10 düşmüş yine birbirini kompanse ediyor odtu işletme ui sbky şeklinde sıralayanlar için.

Sonuç olarak bence 2.5k bile iyimser tahmin çünkü 2k'dan sonra alternatifler acayip daraldı bu sene

• Bu sene Boğaziçi ilk 1000e iyi burslar veriyor ve kontenjanı da arttırdı.

GSÜ'de kontenjan arttırdı. Ondan dolayı odtü geçen senelerdeki gibi ileri çekişler yapmayabilir.

• sword1839 kullanıcısına yanıt

"

İLK 101. - 1000.'inci

• Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında mezun olana kadar yurt garantisi (İstanbul için belirlenen uzak ilçelerden geliyor olmak koşuluyla).

"

zahmet olmuş hocam boğaziçinin ilk 1000 bursu. ilk 100'e iyi burslar veriyorlar onun da sebebi ilk 100 den 79 öğrenci bizi tercih etti demeye devam etmek istedikleri için.

• yvztr kullanıcısına yanıt

Öğretmen atamalarının 3 yıl boyunca oldukça düşük olacağının önceden haber verilmesi + mülakatın 45 dakika ders anlatma şeklinde uzatılması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 12 Ağustos 2024; 21:55:8 >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Evet, 2021 oldukça farklı bir seneydi; 70 net TYT, 52,5 net AYT ile Eşit Ağırlık ilk 5.000 yapılmıştı sanırım. Hem AYT Matematiğin zorluk seviyesi, hem de AYT Sosyal-1'in zorluk seviyesi Eşit Ağırlıkçılar için AYT'de 52,5+ net yapmayı oldukça zor bir hâle getirmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 12 Ağustos 2024; 22:42:5 >
  • ODTÜ İstatistik geldi 10k ile arkadaşlar merak eden varsa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bi zahmet gelsin abi bu sıralamaya sürpriz değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt
    bana sürpriz oldu ufaktan, çok oynuyordu bölüm bakalım kaçla kapattı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş haklı çıktı iibf tahminlerinde patladık :)

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Boğaziçi eskiden sosyal bilimlerde bir numaraydı. Bu son olaylarla birlikte en iyi olduğu alanı da kaybetmeye başladı. Ben tercih yaparken baktığımda kaliteli okullarda PhD yapmış hocalarının çok olmadığını gördüm. O yüzden ODTÜ İktisatı onun önüne yazmıştım o da geldi.

• hoş geldiniz hocam, tam sıralama kaçtı acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

nasıl yani bu arada hala sonuca bakamadım site errorda

• Geldi sıralamalar.

kazanabilirsin
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 2025 Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları (Son 4 Yıl) - Kazanabilirsin
    https://kazanabilirsin.com/orta-dogu-teknik-universitesi-odtu-2022-taban-puanlari-ve-basari-siralamalari/
  • bu reel mi tahmin mi

Az ilerleme olmuş iibfde muhtemelen araya sayısalcı çok girdi

• arkadaşlar konu kazanabilirsin.com'daki sıralamalarla güncellenecek neyi tahmin etmişiz neyi edememişiz göreceğiz biraz yoğundum bakamadım konuya 15dkya güncellerim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.