Şimdi Ara

2 Tane Birincil Bölüm Yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim ufak bir sıkıntım var. Ben format atmaya çalışırken C'yi oluşturdum fakat D'yi oluşturmayı unuttum. Sonra tekrar D'yi oluşturdum 2 tane birincil bölüm oldu. Windows 8.1'i açarken D sürücüsünü biçimlendirmemi istedi ve bende yaptım. Sonra kapatıp açtığımda işletim sistemi açılmıyor ve şöyle bir hata veriyor Not Boot Disk diye. HİREN 15 ile çözmeye çalışıyorum ama bir türlü yapamadım. Başka ne yapabilirim ?

• kanemici26 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    2, 3 hâttâ 4 birincil bölüm olması gayet normal ve olması gerektiği gibi yapmışsınız. Buna kafanızı takmayın. :)

Muhtemelen D: birimini hazırlarken bunu aktif bölüm olarak yaptınız ve boot işlemini başlatamıyor.
    Hiren's boot CD ile bilgisayarı başlatın ve masaüstü geldiğinde bilgisayar simgesine(My Compuder) sağ tıklayın, açılan menüden Disk Management seçeneğine girin.
    Açılan penceredeki C: birimine sağ tıklayarak Mark Partition as Active seçeneği ile C: birimini aktif hale getirin. Eğer bu aktif durumda ise, boot birimini onarmanız gerekmektedir.

Bunun için ise, Win8.1 DVD veya Flash bellek ile bilgisayarı başlatarak ONARIM yöntemini çalıştırıp Başlangıç onarma ile işlemi tamamlayacaksınız.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • kanemici26 K kullanıcısına yanıt
    Sistemi başlatacak diski bulamıyor, ya biosdan sistem yüklü disk seçili değil ya da diski biçimlendirirken bir kısım ya da tamamı silinmiş olabilir. Önce biosdan işletim sisteminin yüklü olduğu diski 1. disk olarak seçip dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 7 Ekim 2015; 14:39:52 >
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı şurda zaten HİREN ile mini xp, linux açmaya çalıştım fakat açılmıyor hiçbir şekilde CD'de sapasağlam. Hiçbir şekilde açılmıyor kaç saattir uğraşıyorum olmuyor. Bilgisayar bekliyorum hard diski laptoptan söküp masaüstü pc'ye takıp ordan birşeyler yapacağım yoksa hızarla kesecem :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.