Şimdi Ara

2. Ve 3. Araca sigorta ve kasko ne kadar çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar şuan 2 aracım var ve birinin kayıtı bir yakınımın üstüne ve bu araçlardan birinin yarın satışını vereceğim. Bayramdan sonra yada bayrama yakın zamanda ise ev bireylerinden birinin acemilik atması için 10-15 bin civarında araç alacağım şimdi sorunumuz burda başlıyor araç kayıtı verdiğimiz tanıdık bayramdan sonra başka ile yerleşecek ve aramızda 700-800 km mesafe olcak bu yüzden artık onun adına araç alamayacağız alsak bile satış anında sorunlar çıkacak.

Şimdi bu alacağım ikinci aracı kendi üzerime mi almalıyım yoksa yeni ehliyet alacak olan 49 yaşında aile ferdimin üstüne mi alayım ? Bu zamana kadar ise sadece motorsiklet sahibi olmuş ve doğru düzgün sigorta bile yapılmadı motora.

Benim kendi 2017 model aracıma ödediğim sigorta 400 tl civarı ve indirimde en yüksek basamaktayım bunun faydası 2 ve 3. Araca olur mu ?

3.araç ise bayramdan sonra teslim edeceğimiz işin karşılığı bize geçecek bu aracın piyasa değeri ortalama 100-120 arasında bir araç ve bu araç ise mecburen benim üstüme olmak zorunda.

Ve benim adıma hiç kasko girişi olmadı şuanki aracım ve iş karşılığı alacağımız araca kasko yapılacak ortalama ne kadar fiyat çıkar.
    Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sigorta prim indirimi sadece ilk araç için geçerli.Eğer araç uzun süre sizde kalacaksa aracı kullanacak kişinin üzerine yapmanız daha doğru olur.İki neden var;

1-Eğer kaza yapmazsa sonraki yıl tek araç olduğu için bir sonraki basamaktan daha ucuza yaptırmış olursunuz.

2-Acemi diyorsunuz eğer kaza yaparsa sizin indiriminiz azalmış olur.

Kasko meselesi de aynı şekilde.İki tarafta da indirimsiz şekilde başlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcut araç üstüne 2. bir araç alırsanız herhangi bir avantajınız olmuyor. Çünkü üzerinizdeki her araç için ayrı bir indirim/kademe sistemi oluyor. Tek araç sahibi olunca onu satıp onda edindiğiniz indirim vs.'yi satın aldığınız diğer araca aktarıyorsunuz.

Ben de 1sene önce yaşımdan ötürü mecburi olarak annemin üzerine aldım. Onun üzerindeki 2. araç oldu. ilk araca en son 450tl'den(en düşük kademede olduğu halde, sigortaların fırlamaya başladığı zamanlar) yaptırmıştım. Kasko da 900tl idi. kasko en düşük kademede değildi bile... Aldığım araç aynı marka model, sadece 1yaş genç idi. 2. araçta herhangi bir indirim olmadığı için 630TL'ye sigorta, 1500tl'ye kasko yaptırdım. Kendi üzerime alsaydım, kasko yapan sigortacının dediğine göre yaşımdan ötürü en az 1000tl fazla ödeyecektim... benden 1hafta sonra araba alan iş arkadaşım bizzat test etti harbiden öyle oldu Vekalet al babanın üzerine al daha ucuz olur. Yok mok dedi üzerine aldı. ertesi gün sigorta+kasko 3000tl tutuyor diye dertli dertli düşünürken ertesi gün babasına satışı verdi. babasının üzerinde 1600tl çıkmıştı sigorta kasko. yaştan ötürü 1400tl çıkan fark..

Sigortada tavan fiyat var artık. O yüzden sizin veya başka bir aile ferdinde olması çok oynatmaz. Kaskoyu bilemem. Ben de gelecek dönem sigorta kasko çok uygun olmayacaksa üstüme almayı düşünüyorum. Zaten kaskoyu deldirmek zorunda kalmıştım kendini bilmez bir bmw sahibi yüzünden kaldırıma çıkınca, belki benim üzerimde daha uygun bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 15 Ağustos 2017; 2:32:20 >

• Teşekkürler yorumlarınız için az önce sigortacıma gittim ortalama 830 tl sigorta çıkar dedi ve 1 araç bile kaza yapsa tüm indirim gidiyormuş onun için başka çare arayacağız bakalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç kaç lira eder ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.