Şimdi Ara

2 Yıllık Bir Bölüm Okuduktan Sonra tekrar Öss ye girip 4 yıllık kazanıp okursak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 Yıllık bi bölüm okuduktan sonra Öss de 4 Yıllık bölüm okursak.
    Önceden okunan o 2 yıllığını extra bir avantajı olur mu acaba?
    2 Yıllık bölümler arasında oldukça imkanı yüksek olan bir bölüm.
    Ve Üzerine 4 Yıllık okuyup,Lisans mezunu olunca,önceki 2 yıllılığın bir + sı olur mu hiç?
    Yoksa o ilk 2 sene boşuna zaman kaybı mı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 5 Aralık 2009; 21:32:44 >

• Sen sıraları karıştırmışsın 2+4 değil 4+2 okuyacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: compitir

Sen sıraları karıştırmışsın 2+4 değil 4+2 okuyacaksın
    2 yıllık 4 yıllığın sıkıştırılmış hali zaten.Yok ben illa okucam dersen o da senin akıllılığın
  • quote:

Orijinalden alıntı: elk_35

2 yıllık 4 yıllığın sıkıştırılmış hali zaten.Yok ben illa okucam dersen o da senin akıllılığın

Alıntıları Göster
    hiç bir artısı olmaz bunun yerine dgs denen bişe var zaten okuduğun bölümü 4 yıllığa uzatmak lakin bildiğim kadarıyla öss dende zormuş sana artısı derslerde kolaylık çekersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elk_35

Alıntıları Göster
    oluyor diye biliyorum. bizim bölümde var öyle 3-4 kişi genelde 2. sınıf derslerini alıyorlar ve 3 yılda bitiyormuş okulları. ama dgs ile mi, öss ile mi geldiler onu tam bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

hiç bir artısı olmaz bunun yerine dgs denen bişe var zaten okuduğun bölümü 4 yıllığa uzatmak lakin bildiğim kadarıyla öss dende zormuş sana artısı derslerde kolaylık çekersin.

bunu başardım işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

2 Yıllık bi bölüm okuduktan sonra Öss de 4 Yıllık bölüm okursak.
    2 Yıllık bölümler arasında oldukça iş imkanı yüksek diğer pek çok bölümlere göre.
    Ve Üzerine 4 Yıllık okuyup,Lisans mezunu olunca,önceki 2 yıllılığın bir + sı olur mu hiç?

4 yıllık bölümü okuyabilirsin , ilk 2 senenin derslerini almana gerek kalmaz dersler aynıysa , oda dgs yle olan bişey sanırım pek bi bilgim yok , ama bunu yapan tanıdıklarım var kalan 2 yılıda 3 yılda bitirirsin , çünkü ilk 2 senenin derslerinden 2-3 tane seker illaki ...

sen şuan 2 yıllık mı okuyosun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

2 Yıllık bölümler arasında oldukça iş imkanı yüksek diğer pek çok bölümlere göre.

4 yıllık bölümü okuyabilirsin , ilk 2 senenin derslerini almana gerek kalmaz dersler aynıysa , oda dgs yle olan bişey sanırım pek bi bilgim yok , ama bunu yapan tanıdıklarım var kalan 2 yılıda 3 yılda bitirirsin , çünkü ilk 2 senenin derslerinden 2-3 tane seker illaki ...

2 Yıllık okuyorum şuan.
    Avantaj varmı derken iş bulma açısından sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 5 Aralık 2009; 21:47:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

2 Yıllık okuyorum şuan.
    Avantaj varmı derken iş bulma açısından sormuştum.

Alıntıları Göster
    Yukarı

• quote:

Yukarı

Alıntıları Göster
    ?
  • quote:

?

Alıntıları Göster
    İş açısından fayda getirmez. Özel sektörde çalışmayacaksan ayrı, ancak özel sektördeki adam diplomaya değil senin artılarına bakar. Kaç dil biliyorsun, hangi programları kullanıyorsun, önceden çalıştınmı, nerede çalıştın, hangi pozisyonda çalıştın vs. vs. vs. Ama adam hiç bir zaman okuduğun okulu veya aldığın diplomayı fazla irdelemez.

İlla 4 yıllık okul okuyacaksan, eğer okuyacağın 4 yıllık okul, 2 yıllıkta okuduğunun aynısı veya benzeriyse, belli derslerden muaf olabilirsin. Okul için sağlayacağı avantaj budur.

• 4 yıllıkta bazı derslerden muaf olursun yani okulun yarısına gitmene gerek kalmaz çoğu derste stress çekmene gerek kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

İş açısından fayda getirmez. Özel sektörde çalışmayacaksan ayrı, ancak özel sektördeki adam diplomaya değil senin artılarına bakar. Kaç dil biliyorsun, hangi programları kullanıyorsun, önceden çalıştınmı, nerede çalıştın, hangi pozisyonda çalıştın vs. vs. vs. Ama adam hiç bir zaman okuduğun okulu veya aldığın diplomayı fazla irdelemez.

İlla 4 yıllık okul okuyacaksan, eğer okuyacağın 4 yıllık okul, 2 yıllıkta okuduğunun aynısı veya benzeriyse, belli derslerden muaf olabilirsin. Okul için sağlayacağı avantaj budur.

Dgs de Kimyager,Kimya Öğretmenliği,Kimya Mühendisliği vs. gibi bölümlere geçiş var.
    2 Yıllık okuduğum Bölüm:Lastik ve Plastik Teknolojisi
    Ben Öss de Kimya ile ilgili bölüm tercih etdiğimde tıpkı Dgs de olduğu gibi 3.Sınıftan başlama ve fark dersleri alma olayı olcak mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Dgs de Kimyager,Kimya Öğretmenliği,Kimya Mühendisliği vs. gibi bölümlere geçiş var.
    2 Yıllık okuduğum Bölüm:Lastik ve Plastik Teknolojisi
    Ben Öss de Kimya ile ilgili bölüm tercih etdiğimde tıpkı Dgs de olduğu gibi 3.Sınıftan başlama ve fark dersleri alma olayı olcak mı?

Hacıabe o konuda kesin birşey söyleyemem, gideceğin okula bakar. Bizim fakültedeki hocalar biraz kabız, DGS ve ÖSS ile geçiş yapanların muaf olması gereken dersleri zorla aldırttırdılar falan filan, ben şahsen uğraşmadım direk 4 yıllıktan başladığım için fazla ayrıntıyı bilmiyorum. Ancak en kaba tabiriyle şunu diyeyim,

Mesela Temel kimya diye bir ders gördünüz 2 yıllıkta (derslerinizi bilmediğim için uydurdum bi ders), 4 yıllıkta da bu ders var ve kredileri de uyuşuyorsa (yani 2 yıllıkta mesela 10 kredi aldın, 4 yıllıkta da tamamlanması gereken kredi 10) o zaman o dersten muaf olabiliyorsun. Yine de son kanaat gireceğin fakültedeki hocalarındır, kesin birşey yoktur.

• KONU 2 YILLIK OLUNCA
    AKLI OLAN 2 YILLIK OKUMASIN CUNKU 2YILLIK=ILKOKUL MEZUNU EVET ILKOKUL MEZUNUNDAN FARKI YOK IMZA YETKISI YOK ASKERLIK 15 AY IS IMKANI DA YOK HEM AILENE HEM SIZE YAZIK BOSA GIDIP OKUMAYIN EN IYIIS ACIKOGRETIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Floransaaa

KONU 2 YILLIK OLUNCA
    AKLI OLAN 2 YILLIK OKUMASIN CUNKU 2YILLIK=ILKOKUL MEZUNU EVET ILKOKUL MEZUNUNDAN FARKI YOK IMZA YETKISI YOK ASKERLIK 15 AY IS IMKANI DA YOK HEM AILENE HEM SIZE YAZIK BOSA GIDIP OKUMAYIN EN IYIIS ACIKOGRETIM
    ben dgs ile 2 yıllığı 4 yıllık yaptım okul bitince 2 diplomalı bitiriyorsun bir nevi çift anadal gibi bişey oluyor birde üstüne master yaptınmı tadından yenmez

direk 3 ten başlanmıyor 1 ve 2 de almadığın dersleri alıyorsun (intibak) toplamda 2 yıllık okulla birlikte 5 yılda okulların ikisede bitiyor aö den çok çok daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

ben dgs ile 2 yıllığı 4 yıllık yaptım okul bitince 2 diplomalı bitiriyorsun bir nevi çift anadal gibi bişey oluyor birde üstüne master yaptınmı tadından yenmez

direk 3 ten başlanmıyor 1 ve 2 de almadığın dersleri alıyorsun (intibak) toplamda 2 yıllık okulla birlikte 5 yılda okulların ikisede bitiyor aö den çok çok daha iyidir

Okulda derece olarak ilk 5 e girmişmiydiniz?
    Benim ortalamam kötü yani,o yüzdenden Dgs den daha çok Öss düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

Okulda derece olarak ilk 5 e girmişmiydiniz?
    Benim ortalamam kötü yani,o yüzdenden Dgs den daha çok Öss düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    evet ya dgs yi kazanan arkadaşlar okuldan kaç puan geldi ve ortalamanız neydi bi söyleseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: B@R!$

evet ya dgs yi kazanan arkadaşlar okuldan kaç puan geldi ve ortalamanız neydi bi söyleseniz

Alıntıları Göster
    Yukarı
  • quote:

Yukarı

Alıntıları Göster
    ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.