20.000 TL olmasa da oan yakın 16-18 bin TL zaten ben Almanya'da alıyorum. İngiltere'ye git ama tanıdık olsun. 1 kazanırsın 9 biriktirirsin. 5 yıl çalış şöyle en az 300.000 TL biriktir. At mevduata her ay paran çalışsın sen kazan. Türkiye'de alın teriyle kazanılan bir para kalmadı. Eğer yine yatırım yapıp iş kurarım diyorsan batışını izlersin yine. 3 yıl önce 500.000 Tl biriktirip tel fabrikasını satın alan Ali bey şuanda ortak aldığı halde batıyor. Ortak alınca gelirler de bölüşülür biliyorsunuz. Şuan 3 ortak oldular. Yakında iflas bayrağını çekecekler. İsteyen bakabilir aslanlı tel fabrikanın ismi. Yeri kurtköy. Ben bilgiyi çalışanlardan alıyorum. Çünkü eski çalışanıyım. Geçen yıl orada çalışıyordum.
Yani özetle Türkiye için yapılabilecek tek yarı sağlıklı yatırım vadeli mevduattır. O da bankalar batarsa ki kriz yakın dikkat etmek gerekir. Bitcoin hesabın her zaman yedekte bulunsun. Bir sıkıntıda tüm parayı bitcoin yaparsın. Hatta soğuk cüzdan alınması tercihimdir. 300.000 TL ile de yurt dışında hiçbir şey yapamazsın. En basitinden bir dükkan kirası ortalama 2500 eurodan başlar. SAtın almak istesen 900.000 euro dan başlar. Ev almak istesen iyi bir kazanç elde etmek istiyorsan 2.500.000 euro gözden çıkarman lazım. Onun da amorti etmesine ömrün yetmez. Gayrimenkuller Türkiye gibi değil sakın kanma. Almanya da vadeli mevduat kullansan 0.1- 0.5 arası faiz o da hiç para etmiyor. 300.000 euro olsa aylık 50 euro gibi komik rakam gelir. Faizler çok düşük hatta daha da düşecek diyenler var.
Zamanında buraya gelmeden önce ben de çok araştırma yaptım. Şuan aklımdaki en sağlıklısı Türkiye'de mevduat yapmak fakat batmaktan korkuyorum artık. Ben de yan gelip yatmak istiyorum artık da elimi taşın altına koyamıyorum. Bir de binbir zorlukla buraya gelmişim rahatımı bozasım da yok. Rahat batmadı daha.
MesutzgvnM
kullanıcısına yanıt
Ben her şeyi çalışarak elde ettim gene öyle yapacağım teşekkür ederim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme