Şimdi Ara

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 6 ay önce filan 40 liralık benzinle Antalya'ya gittim,içinde dolaştım ve geri geldim.
    80 km gidiş
    80 km dönüş
    aşağı yukarı 25-30 km'de dolaşmışımdır içinde.
    Ama hep sakin kullanımda bu değerlere ulaşıldı.Yani giderken ve dönerken 80-85 km/h gittim geldim.Keza ş.içi'nde de öyle.

Yine yaklaşık 1 haftadır evdeyim ve her akşam çarşıya çıkarken 20 liralık sıktırıyorum,60-63 km filan yol yapıyorum ş.içi'nde.Tabi bazen basmaca bazen sakin sakin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 13 Şubat 2009; 1:25:42 >
  • sonuç olarak...

arkadaşımızın aracının debriyajının sorunlu oluşu(yenilenmesi gerek) ve diğer olumsuzluklar yani hava filtresi,bujiler, yakıt tüketiminin yüksek oluşunun sebepleridir.ayrıca sorunlu olabilecek diğer bazı sensörler,

02 sensörü,maf sensörü,ect sensörü gibi.. bunlar da yakıt tüketiminin yüksek olmasının sebepleridir..

aracın gerekli parçalarının yenilenmesi sonucunda araç fabrika değerlerini yakalayacaktır...
  • bence tl veya para miktarı ile değil de bu hesabı litre ve km olarak hesplamak gerek.benzinin fiyatı sık sık değişiyor.aracın 1 lıtre ıle kaç kilometre yaptığını anlarsan gerisi bulunur.yani 8 ay evvel benzin 3550000 idi simdi 2900000.standart olan km ile yakıt.tabi sonuç paraya dönüstürülür.ben sehir iiçi hiç ölçmedim.sehirdışı denedim ve çok memnun kaldım.sonuç...22 litre ile adıyamandan maraşa gittim ve geldim yani 320 km.arabam 1 litre benzinle en az 14,5 km gitti bazen 110 km ile gitti yani hep 90 la gitmedi.ÇOK ekonomik bildiğim ve kullandığım 2001 toyota ile hemen hemen aynı.bende 2001 volvo s 40 var ben sonucu beğendim bilmem uzman kişiler nasıl yorumlarlar.BİR ayrıtı arabayı yumuşak ve devirli kullanırım bu da etken mi bilmiyorum.
  • arkadasım bu yakıtla aston martin e bile binilir.o ne sarfiyat öyle ya.bence ışık olayı asla tam olçü olamaz.illaki yanıltır.kusursuz bi ölçüm istiyorsan eğer depoyu ağzına kadar fulle bi 100 km yap tekrar fulle ne kadar yakıt aldığını gramına kadar hatasz bulursun.o ışık olayı asla net sarfiyatı vermez.Ben volvo s 40 1.6 ile bir kısmı da sehir içi olmak üzere 1 lt ile 14.5 -15 KM GİTTİM. GERİSİNİ HESAPLA ARTIK
  • quote:

Orjinalden alıntı: 02 volvo s 40

arkadasım bu yakıtla aston martin e bile binilir.o ne sarfiyat öyle ya.bence ışık olayı asla tam olçü olamaz.illaki yanıltır.kusursuz bi ölçüm istiyorsan eğer depoyu ağzına kadar fulle bi 100 km yap tekrar fulle ne kadar yakıt aldığını gramına kadar hatasz bulursun.o ışık olayı asla net sarfiyatı vermez.Ben volvo s 40 1.6 ile bir kısmı da sehir içi olmak üzere 1 lt ile 14.5 -15 KM GİTTİM. GERİSİNİ HESAPLA ARTIK

Ben de ölçüm yapacağım zaman böyle yapıyorum.Yol bilgisayarına pek güvenemiyorum.En güzeli bu.

Benim aracın şehir içi yakıt tüketimi 9.5 lt/100 km.Ekonomi yapayım diye özel bir çabam yok.Zaten 2500-3000 devir/dakika aralığında vites değiştirmeyi alışkanlık edindim.
  • çoşmazsam 50 km yapıyorum
  • 77-80 km arası yol yapıyorum 20 TL ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahbaba -- 28 Şubat 2009; 12:16:55 >
  • lpgli 1.4 aracla 60 km yapiyorum, yeni motor yaptirdim, subaplar sikiymis 4 bin km kadar boyle yakarmis. hic inanmadim ama kalifiye eleman bulmak zor, arayacak zamanimda yok
  • arkadaşlar bu değerler süper ben geçenlerde 20tl benzin aldım 55km gidersin yazıyordu y.bilgisayarında 40km gittim bilgisayar 0 gösterdi kesinlikle sakin kullanırım aracı haftasonları için 20tl benzinle sadece tur atabiliyorum 6000km aracım düz vites
  • 20liraya ışık zor sönüyo,30lira alıyorum hep,o da 100km anca gidiyo.Ama hep agresif kullanırım ondan heralde.(2005 Astra H 1.6)
  • eskiden 1 depo benzinle ne kadar yol aldığımızı sorardık birbirimize. önce 100, sonra 50, şimdi de 20 liraları soruyoruz.

önümüzdeki yıl bu zamanlar "aracınızı en fazla kaç metre itebiliyorsunuz?" diye başlıklar göreceğiz gibi..
  • 80 km yapıyorum. ( İzmir - sehirici )
  • 7 Litre yakıt ile şehir içi 110-120 km falan yapıyor.

şehirdışı 150-160 a kadar cıkar sanırım.
  • benim araç 20 liralık benzinle şehir içinde 60-65 km yapıyor; şehir dışında 105-110 km arası yapıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyademirci -- 26 Şubat 2009; 9:09:49 >
  • 20 liraya 50-60 km. yapıyor benimki.2000 cc. avensis.
  • Yeni ölçümüm..

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ?
  • hay maşallah 28 litre şaka gibi valla.
    ayda ortalama 1000km yapıyorum buda eder 280 litre litresi 3 lira desek 840 ytl üfff düşünmesi bile korkunç :)
    ama yinede sizdeki araba bende olsa bu benzin parasını ödemeye razı olurum :)
  • araçtan araca ve kullanıcıdan kullanıcıya değişir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Yeni ölçümüm..

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ?

28lt/100 km'de...
  • ş.içi 100-110, ş.arası 125-1355 km. lpg dee yok. sanırım iyi bir değer ama muadil araçlarda daha iyi değerler olduğunu da biliyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.