Şimdi Ara

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen gün 20 tl lik benzin aldım (7litre filan) 35 km oldu ışık yanmaya başladı. şehir içinde 80-90 km yol alması gerekmez mi bu benzinle ? arabayı aldığımızdan beri bakımını yaptırmadık hiç sadece yağını bir de aküyü değiştik. aldığımızda 122,000 deydi şimdi 129,000 de. debriyaj balataları filan değişmesi lazım demişti usta ondan dolayı çok yakıyor olabilir mi ? (araba 2001 corolla vvt-i) . yardımcı olursanız sevinirim.

• Çok sakin kullanımda şehir içinde akıcı trafikte(istanbulda) yeni ibiza 1.2 ile 20liralık 7lt benzinle 110km yaptım.
    Arabada açık hava filtresi de var, bir dezavantajı veya avantajı var mı bilmiyorum.
    Sizin arabada kesin bir problem var. 7lt benzinle 35km gider mi ya bi araba... Hesabınızda bir yanışlık yok di mi, yani ilk 20liralık benzini aldıgınızda da uyarı ışığı daha yeni yanmıştı heralde ve 35km gittiniz tekrar yandı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 12 Şubat 2009; 19:45:08 >
  • En fazla yapacagım 15 km
  • Debriyaj balatası etken olabilir fazla yakmaya hava filtresi+bujilerde en başlıca faktörler 80-90 km yapılması gerekir
  • hesapta bir yanlışlık yok benzin alırken km yi sıfırladım. şimdii 35 km de filan ama ışık yanıyo. bu gösterge bozuk olabilirmi acaba ?
  • 10Litreye tekabul ediyo yakıtınız fabrika verilerinizle karşılaştırın
  • 20 liralık benzinle 100 KM yol yapıyorum.

Sizin araçta bi problem var. Ağır bakımı yapıldı mı arabaya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: GİFFEN

arkadaşlar geçen gün 20 tl lik benzin aldım (7litre filan) 35 km oldu ışık yanmaya başladı. şehir içinde 80-90 km yol alması gerekmez mi bu benzinle ? arabayı aldığımızdan beri bakımını yaptırmadık hiç sadece yağını bir de aküyü değiştik. aldığımızda 122,000 deydi şimdi 129,000 de. debriyaj balataları filan değişmesi lazım demişti usta ondan dolayı çok yakıyor olabilir mi ? (araba 2001 corolla vvt-i) . yardımcı olursanız sevinirim.

net ölçümü böyle yapamassınız yanıltır.
    balata sarfiyatı yükseltir
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

quote:

arkadaşlar geçen gün 20 tl lik benzin aldım (7litre filan) 35 km oldu ışık yanmaya başladı. şehir içinde 80-90 km yol alması gerekmez mi bu benzinle ? arabayı aldığımızdan beri bakımını yaptırmadık hiç sadece yağını bir de aküyü değiştik. aldığımızda 122,000 deydi şimdi 129,000 de. debriyaj balataları filan değişmesi lazım demişti usta ondan dolayı çok yakıyor olabilir mi ? (araba 2001 corolla vvt-i) . yardımcı olursanız sevinirim.

tamam net ölçümü değil bu fakat genede arada çok fark var. çoğu kişi şehir içi 100 km de 7-8 lt yakıyo diyo
    ama bu 7 litreyle 40-50 km anca gidiyo .

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: geremy

quote:

tamam net ölçümü değil bu fakat genede arada çok fark var. çoğu kişi şehir içi 100 km de 7-8 lt yakıyo diyo
    ama bu 7 litreyle 40-50 km anca gidiyo .

evet durum onu gösteriyorki bir problem var.

• 50 ytl ye 300 küsür yapabiliyorum.20 liraya 130 geçebilirim.her gün beylikdüzünden ayazağaya 20 liraya gidip gelebiliyorum ayrıca ek dolaşmalarda içinde.bunlar iyi şartlarda ve nazik ayak hareketiyle tabii gazlarsam 100 km yi zor bulur.genelde de nazik olmuyorum.daha fazla yapan arklarda vardır ancak istanbul trafigi,kış şartları,kapalı trafik,kısa mesafeli kullanım yakıt tüketimini cok etkiliyor.2007 impreza ile 350 km yapsam full depo seviniyordum
  • Benzinli araç kullanan arkadaşlar cevap verirse eğer size daha faydalı olur. Aşağı yukarı 70-80 km yapması lazım diye düşünüyorum.
  • konuyu açan arkadaşımızın aracında mutlaka bir sorun var ya da o 20 tl lik benzini aldığı yer kendisini kazıklamış.. çünkü benim 5 silindirli 160hp lik volvom(1996 850) hem de otomatik vitesli 20 tl ile 110 km yapıyor.. 2 seçenekten biri ya araçta bir sorun var ya da benzin aldığınız yer sizi kazıklamış.
  • Benzini ışık yandıktan ne kadar sonra aldınız? Bu belli değil. Bazen çalkantı ile de ışık yanar bu şekilde ölçülmüş tüketim değeri yanıltır.
    Depoyu fulleyin 200-300 km yol yapın aynı yerden tekrar fulleyin. Tüketimi ona göre hesaplayın.
    Fulleme standardı bile değişmesin ilk dolumda pompa ilk attığında bıraktırırsanız ikinci dolumdada ilk atımda bıraktırın. Pompa attıktan sonra silme doldurursanız ikincide de silme doldurun.
    5-10 litre yakıtla ya da 50-100 km ölçüm değeri ile doğru değeri elde etmek imkansıza yakındır.
  • 20 tl mazotla 130 km yapiyorum
  • supremum arkadaşım,

dediklerini biliyorum ve aynen dediğin şekilde yapıyorum dolumu.. ayrıca volvolarda çoğu zaman pompa tek tık yaptığında dolumu kesmek gerek çünkü eğer ikinci için zorlarsanız depodan tepme yapıyor yakıt. benim aracımda düşük basınçlı turbo var. o yüzden 1400 devirde çok etkin bir şekilde yol alıyor araç..

saygılar..
  • 20 tl mazot ile 120-140 arası
  • Arkadaş zaten kendisi sorusunun içinde cevabı vermiş,
    araç hem bakımsız hemde debriyaj balatası bitik bu kadar yakması çok normal, hava filtresinin kirli olması ve debriyajın kaçırıyor olması ve bujilerin eski olması yakıt tüketimini dramatik bir şekilde arttırıyor, aracın debriyaj balatasını filtrelerini bujilerini değiştirerek denerse mutlaka farkedecektir. ayrıca kış mevsimi ve kısa mesafe kullanımda tüketimi olumsuz etkiliyor.
  • 20TL ile 75km yapması lazım bence.10lt yakarsa şehiriçi bu değer daha az yakarsa bu değerin üstüne çıkabilir.
  • benim starex şehir içinde 100 kmde 10 lt yakıyor. 25 liraya 110 km falan anca gidiyorum tabi sakin kullanımda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.