Şimdi Ara

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 20 Tl lik benzinle şehiriçi ortalama 80 - 90 km yol yapılır.
  • Bende depoyu tıklayana kadar doldurtarak olçum yapıyorum.. YKR olarak hesapladıgımda KM de 310ykr yakıyor. gecen gun 40 lirayla 130 km gitmisim.. benimde cok yakıyor gibi geldi aracım. Ancak tamamen okul ev arası gidiyorum araba 4. vitesi bile gormuyor. araç 04' audi a3 1.6 102hp..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blondy_knight -- 4 Mart 2009; 4:34:38 >
  • Vallahi ne desem yalan olur her zamdan sonra değişiyor gittiğim mesafe.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Şahbaba

quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Yeni ölçümüm..

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ?

28lt/100 km'de...

ben 28ltle yaklaşık 420 km yapıyorum

• Antalya şehiriçi 130 km yapıyorum '04 Fiesta Tdci
  • Abi sen yol gitmemişsinki. Sadece biraz hızlanmışın sonra bakmışsın.
    gidilen 0 km süre 1 dk görünüyor. Böyle bir rekor denemesi mi var Eğer öyleyse imzadaki araba varsa aslında 40a falan çıkması lazım tahminim. benim astra bile 1. viteste kökleyince 20nin üstüne rahat çıkıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Yeni ölçümüm..

20 TL'lik Benzinle Kaç Km Yapıyorsunuz ?

• 20 TL lik benzinle ( şu anda 2,93 tl/lt, kurşunsuz 95 oktan) 66 Km yapabiliyorum. Tiguan 4x4 1.4 TSI 150 BG
    Ancak sıfır araçlar için ilk 1000-2000 Km de araçların doğru yakıt performansı vermediğini söylüyorlar bilemiyorum ne kadar doğru. Yani 2-3 binden sonra yakıt ekonomisinde bir miktar iyileşme olabilir mi bilemiyorum.

Aslında benzin fiyatları sürekli değiştiğinden bu soruyu 1 litre ile kaç km yapabiliyorsunuz şeklinde sormak benzin masrafını görmek açısında daha doğru olur sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Benzini ışık yandıktan ne kadar sonra aldınız? Bu belli değil. Bazen çalkantı ile de ışık yanar bu şekilde ölçülmüş tüketim değeri yanıltır.
    Depoyu fulleyin 200-300 km yol yapın aynı yerden tekrar fulleyin. Tüketimi ona göre hesaplayın.
    Fulleme standardı bile değişmesin ilk dolumda pompa ilk attığında bıraktırırsanız ikinci dolumdada ilk atımda bıraktırın. Pompa attıktan sonra silme doldurursanız ikincide de silme doldurun.
    5-10 litre yakıtla ya da 50-100 km ölçüm değeri ile doğru değeri elde etmek imkansıza yakındır.

Aynen düşündüklerimi yazmışsın
  • 1 veya 1.5 km mesafe işe yani okula gidip geliyorum.20liralık gazla 85 km gitti şehir içi.Sanırım benzine geçecem böyle devam ederse.Ya da gaz kaçırıyor.
  • 100 TL ile en son 350km gittim. 20 TL ile yaklaşık 70km demek bu.
  • Benzinde 50, lpgde 70-75 km.
  • Turkiyede 40 km...ama bayramin 2 ve 3 gunu batumdaydim, belki 80 belkide 100 gitmisimdir..eee benzin 2.4 tl olunca insan kr/km hesabini yapmiyor

Tabi tahmin edeceginiz gibi bom bos depoyla girdim iceri, girtlagima kadar dolu depoyla ciktim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taş çatlasın 60 km s.ici
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Turkiyede 40 km...ama bayramin 2 ve 3 gunu batumdaydim, belki 80 belkide 100 gitmisimdir..eee benzin 2.4 tl olunca insan kr/km hesabini yapmiyor

Tabi tahmin edeceginiz gibi bom bos depoyla girdim iceri, girtlagima kadar dolu depoyla ciktim

deponun boyutu büyütsek depoyudafull doldurup doldurup gelsek oluyor mu yoksa sınırda depolar koltrol mu ediliyor?

• quote:

Turkiyede 40 km...ama bayramin 2 ve 3 gunu batumdaydim, belki 80 belkide 100 gitmisimdir..eee benzin 2.4 tl olunca insan kr/km hesabini yapmiyor

istanbuldan mı gittiniz oralara
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

deponun boyutu büyütsek depoyudafull doldurup doldurup gelsek oluyor mu yoksa sınırda depolar koltrol mu ediliyor?

Kontrol yok, hatta gumrukte beklerken arkamdaki aracin surucusuyle muhabbet ettik. Adam hopaliymis, en az 100 kere girdim diyor, depoyu doldurup doldurup cikiyor...giris 1tl, en yakin istasyon giristen 4 km sonra, hopa-sarp arasi 15 km desen, kabaca 20 km otede depoyu yari fiyatina doldurmak var...50 lt de 120 tl demek. 100 kere girse 12000 tl, cikarken aldigi, rakisi-sigarasi da cabasi.sigara burada 8 tl, orada 3...var sen yap hesabi

Ama bir koyundan iki post cikarma konusunda uzman olan yetkililerimiz bu konuda da bir cozum bulur gibime geliyor

Edit: bu arada en son cikarken depoyu fulledigim benzinlikte bagajdaki bidonlari fulleyen turk plakali araclarda gordum, ama acikcasi ben cesaret edemen bagajimda benzin dolu bidonlarla seyahat etmeye, biri arkadan carpsa eyvah ki ne eyvah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 28 Ekim 2012; 22:59:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yastık döşek

quote:

istanbuldan mı gittiniz oralara

Yok bu bayram giresundaydim, oradan gectim

• 55 km
  • 2009 daki tüketim değerlerine bakın bide şimdikine gittikce sıkıntı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.