Beyler hatam varsa söyleyin.Mesela 20 yaşından sonra futbola başlamış birini düşünelim.(hani az çok küçüklükten beri oynamış diyelim).(hani ben istediğimden değilde.memur çocuğuyuz memur gideriz o ayrı meselede)
.Kondisyon olarak kendini çok iyi geliştirmiş biri süper ligde oynayacak kadar bir futbolcu olamaz mı. 90 dakika dayanacağım diye azmeden biri.Sanki İnsan vücudu bu belli bir süre sonra belli seviyeye gelir.İlla küçüklükten itibaren diyorlar küçüklükten itibaren çalışanları da görüyoruz öyle vücudundan kas fışkırmıyor :)
Hani demek istediğim bu futbol,insan boyu gibi mi,belli bir yaşda belli maddeleri almazsan boyun atmaz gibi mi? Küçüklükten itibaren yetişenle 20 yaşından sonra kartlaşmış arkadaşımızın ne farkı var?
not:Bu soruma kısa yoldan boş boş laf edecek varsa,laf kalabalığı etmesin.
FUtbolcu bir yatırım olarak görülür. 20 yalına gelmiş bir oyuncuya yatırım yapacak kulüplerde oynayabilirsin. BAL liginde oynayan bir takıma gelince önün açılabilir. Yaşınd adaha fazla ilerlemeden denemen gerekenleri hızlıca denemen lazım.
Ben inanmıyorum kardeşim 18 den sonra bir cacık olmazsın şöyle böyle.Ha Türkiye de olamazsın o konu ayrı.Bizleri habire kandırdılar küçüklükten diyerekten tamam küçüklükten itibaren başlamak tabi kide 2-0 önde başlatır fakat bu da insan diğeri de insan sonradan başlayan çalışmada planlıysa şu metreyi şu saniye topla koşturmak için antrenmanlarda kasarsa zamanla yapamaz mı.Küçüklükten başlayanları görüyoruz A milli takımda elin üç kuruşa oynayanlarından daha vasat oynuyorlar.(üç kuruş derken bizim A milli takımımızdaki oyuncuların aldıkları parayla karşılaştırırsak).Her sporun belli bir yapılışı bir ilmi vardır araştırıp uğraşan yapar.Aklı halen almayan arkadaşlar için şu örneği veriyim Her fen lisesinde okuyan tıp kazanamaz değil mi.Peki siz aşırı kötü düz bir lise(Her türlü nane var,kavga,bıçak,polis,kızlar falan filan) tıp kazanan bir kişiye şahit oldunuz mu ben oldum.Peki şunu söyleyecekseniz o nadirdir.Ben şunu söylemek istiyorum;İnanın,Çalışın,(Mümkünse bir İngilizce öğrenip yurt dışında başlayın bu mesleğe derim.)
bu konu en oldu arkadaş futbolcu oldu mu? yada amatörde kendini deneme fırsatı bulabildin mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Vict0ry
bu konu en oldu arkadaş futbolcu oldu mu? yada amatörde kendini deneme fırsatı bulabildin mi?
Arkadaş yukarıda yazmış hocam kaçırdın galiba
quote:
Orijinalden alıntı: Elasmosaurus
quote:
Orijinalden alıntı: Vict0ry
Arkadaş yukarıda yazmış hocam kaçırdın galiba
ha evet gördüm şimdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme