eski aracı 1994 Mercedes C 180 122 hp benzinli modeldi..
şimdi kafasında 2000 - 2004 arası Volvo S40 1.6 classıc modelinden var...yanılmıyorsam 110 hp idi !!
Sorup danışmak istediğim bilgi almak istediğim konular..
( Bursa dayız bu arda bursalı kullanıcılar varsa yorumları gittiği servis vs paylaşırlarsa sevinirim... )
Mercedes ten sonra biraz performans kaybı olucaktır bunu kabul ediyor çok agresif kullanan biri değil...
Bakım masrafları parçaların fiyatları nasıldır..Örnek bakımlarda en çok değişimine rastlanan parça ve fiyatlara örnek verebilirmisiniz..
yakıt olarak nasıldır C 180 en son ben kuulandığımda ( benzinli ) ş.dışı 25,27 krş ş.içi 50 krş gibi yakıyordu..
S40 ın o kasa için LPG uyumu nasıldır sorun çıkartır mı....LPG li düşünüyor bu kez aracını..LPG li kullananlar yakıt değiri paylaşabilir mi..
yılda 10000 - 13000 km civarı yapıyor ancak gidipte 22000-23000 tl civarı bi parayı kıytırık sümbüle vb ucuz piyasa dizellerine vermektense tüple kullanıp en azından mercedes keyfinden sonra çok fazla da konfor olarakta daynıklılık olarakta düşüş yaşamamış olur bizim düşüncemiz bu...
Bide foruma konunun asıl yeri volvo culara sorayım dedim..
Şimdi genel e sorsam o paraya şu var bu var VW fanatiği dolu zaten var sümbül var vb gibi bi sürü gereksiz araç önerilecek ...
önceki araca göre fazla sorun olmayacaktır parça fiyatları.. kendi aracım 2003 1.6 şehirler arası 22 krş aşağı düşmedi. şehir içi 33 35 krş arası değişir.. bu arada 1,6 almanızı kesinlikle tavsiye etmem (kendi görüşüm). bu araç için en ideal 1,8 dir. Ama ben uzun süre kullanacağım ve 2012 model araçlara bile toz yuttururum düşüncesi varsa temiz bir 1,9 t4 modeli alıp yıllarca vazgeçemezsiniz.. Ben aracı uygun aldığımı düşünüp 4000 tl masraf yaptım. Servise göstermeden kesinlikle almayınız.
Ağustos ortası gibi yurtdışına taşınıyor olduğum için en geç Temmuz sonu gibi aracımı satmayı düşünüyorum. Sizin için geç değilse ve ilgilenirseniz görüşebiliriz. Benimki takip eden linkteki ikinci araç:http://forum.donanimhaber.com/m_20601193/tm.htm
hesheit sen bu grubun aslarından birisin senin araçta 1,6 senin kullanım yakıt vb konularda yorumlarını almak isterim doğrusu..
quote:
Orijinalden alıntı: Corvınus
Arkadaşlar merhaba...
dayım için araç bakıyoruz...
eski aracı 1994 Mercedes C 180 122 hp benzinli modeldi..
şimdi kafasında 2000 - 2004 arası Volvo S40 1.6 classıc modelinden var...yanılmıyorsam 110 hp idi !!
Sorup danışmak istediğim bilgi almak istediğim konular..
( Bursa dayız bu arda bursalı kullanıcılar varsa yorumları gittiği servis vs paylaşırlarsa sevinirim... )
Mercedes ten sonra biraz performans kaybı olucaktır bunu kabul ediyor çok agresif kullanan biri değil...
Bakım masrafları parçaların fiyatları nasıldır..Örnek bakımlarda en çok değişimine rastlanan parça ve fiyatlara örnek verebilirmisiniz..
yakıt olarak nasıldır C 180 en son ben kuulandığımda ( benzinli ) ş.dışı 25,27 krş ş.içi 50 krş gibi yakıyordu..
S40 ın o kasa için LPG uyumu nasıldır sorun çıkartır mı....LPG li düşünüyor bu kez aracını..LPG li kullananlar yakıt değiri paylaşabilir mi..
yılda 10000 - 13000 km civarı yapıyor ancak gidipte 22000-23000 tl civarı bi parayı kıytırık sümbüle vb ucuz piyasa dizellerine vermektense tüple kullanıp en azından mercedes keyfinden sonra çok fazla da konfor olarakta daynıklılık olarakta düşüş yaşamamış olur bizim düşüncemiz bu...
Bide foruma konunun asıl yeri volvo culara sorayım dedim..
Şimdi genel e sorsam o paraya şu var bu var VW fanatiği dolu zaten var sümbül var vb gibi bi sürü gereksiz araç önerilecek ...
2004 S40 dediğiniz zaman +1 puan her zaman cebe yazar. S40lar uyumlu sorunsuz araçlar ancak 2004 Classic kasanın tadı oldukça iyidir. Kibar bir araç sağlam bir araç düşük masraflı bir araç az yakan bir araç şık bir araç.... uzar gider. Kafanıza yatan aracı alın iyi baktırın almadan mahcup etmez sizi. İyi bir LPG ile problem çıkarmaz o hususta sıkıntınız olmasın ancak her araca verdiği zararı bunada verecektir bobin buji kablosu buji maf sensörünü daha çabuk yıpratacaktır. Saymadığım adette S40 kullandım 2004 classic güzeldir.
tşekkürler güzel yorular için sağolun..
claasic modeli evet makyajlı ve daha şık duruyor güzel temiz bulabilirse clasic 1. tercihimiz olucak gibi duruyor..
4 sene boyunca 2001 model S40 1.8 kullandım. Yine bir Volvo ile yeniledim aracımı. Aracımı değiştirirken gerçekten üzülmüştüm o aracı verdiğime. Çok keyifli ve güzel bir arabadır. Yakıt tüketimi beni rahatsız etmemişti, LPG taktırmayı hiç düşünmemiştim (Sakin kullanımda 100 TL benzin ile 400 km. yol gidiyordum. Çok bastım, az bastım refeansım bu değerlerdi :)). Parça fiyatları VW ile aynı diyebilirim (Babamın VW aracı ile kıyaslıyorum).
Ağustos ortası gibi yurtdışına taşınıyor olduğum için en geç Temmuz sonu gibi aracımı satmayı düşünüyorum. Sizin için geç değilse ve ilgilenirseniz görüşebiliriz. Benimki takip eden linkteki ikinci araç:http://forum.donanimhaber.com/m_20601193/tm.htm
hesheit hocamın aracını gözün kapalı alabilirsin...
bende aynı modele sahip birisi olarak ifade etmek isterimki;
sevgili hesheit üstadın aracı gayet temiz ve güzeldir. kendisi 10 numara kullanıcıdır. bakımlarını zamanında yaptırır. kısmetse kaçırma derim ben.
sakin kullananlar için 1.6 yeterli, ama ben performans ararım. gaza dokundummu yanımdakini geçmem lazım gibi agresif kullanımlara 1,6 gelmez. en az 1.8 en mantıklısıda 1.9 t4 ler.
alıntı hokka: Parça fiyatları VW ile aynı diyebilirim (Babamın VW aracı ile kıyaslıyorum).
burada şunu ifade etmek isterim. parçasını almayı bilirseniz inanın vw dan çok çok ucuz. yeterki almayı bilin parçasını. bazı yöntemleri, teknikleri mevcut. volvo bakım fiyatları başlığında uzun uzun bahsettim. tekrar bahsetmek istemiyorum burda. öğrenmek isteyenede ayrıca özelden yardımcı olmak isterim.
işte bir örnek: TRW" nin yetkili satıcısından TRW arka disk ve balatalar net 120 tl.ye aldım. piyasada 135 tl+kargo daha uygununu bulamazsınız.
2 senedir 2001 s40 2.0t manuel kullanıyorum,her geçen gün arabayı daha da seviyorum. Km.ye çok takılmamanı aracın bakımlı ve kazasız olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim.Ayrıca iyi bir volvo ustası bulman yararına olur. ylv77 nin dediği gibi bakım masrafları çoğu markayla aynı hatta dediği yöntemlerle daha ucuz. Bende lpg taktırmadım,şu anda 9-10 lt civarı yakıyorum (e5+arayollar ortalaması)
quote:
Orijinalden alıntı: ylv77
sakin kullananlar için 1.6 yeterli, ama ben performans ararım. gaza dokundummu yanımdakini geçmem lazım gibi agresif kullanımlara 1,6 gelmez. en az 1.8 en mantıklısıda 1.9 t4 ler.
alıntı hokka: Parça fiyatları VW ile aynı diyebilirim (Babamın VW aracı ile kıyaslıyorum).
burada şunu ifade etmek isterim. parçasını almayı bilirseniz inanın vw dan çok çok ucuz. yeterki almayı bilin parçasını. bazı yöntemleri, teknikleri mevcut. volvo bakım fiyatları başlığında uzun uzun bahsettim. tekrar bahsetmek istemiyorum burda. öğrenmek isteyenede ayrıca özelden yardımcı olmak isterim.
işte bir örnek: TRW" nin yetkili satıcısından TRW arka disk ve balatalar net 120 tl.ye aldım. piyasada 135 tl+kargo daha uygununu bulamazsınız.
Sn. ylv77, kesinlikle haklısınız. Doğrudan bayiiden parçayı alıp taktırmanız durumunda çok daha uygun olacaktır. Bu işlemi öğrenmek lazım mutlaka. Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Ben yetkili servis fiyatları için örnek vermiştim aslında. Yetkili servis fiyatları hemen hemen aynı gibi. VW çok tercih edilen bir araç olduğu için ve biraz bilgi sahibi olduğum için onu örnek vermek istemiştim.
anladım. tşk.
bir parçayı en ucuza hemde yetkili satıcısından nasıl alınabileceğinin çeşitli yöntemleri var.
azda olsa ingilizce, merak, araştırma ve internette biraz gezinti bir çok şeyi halleder bence.
ist ve özelliklede ankara bazlı alımlarda mutlaka en ucuzu bulursunuz.
saygılar
aracın teknik özellikleri kullanılan parçanın araçtaki görevi gibi konularda önemli tabi
ör/ arka balata ve diskler araca fazla fren esnasında yük bindirmez. en fazla %20 lik bir katkı sağlar. asıl yük önlerdedir. katkı payı %80 gibidir.
bu bilgiler ışığında arkalara trw disk ve balata, önlere ATE marka disk ve balatalar kullanılabilir. caliperlar, hortumlar vs trw kullanılabilir.
ATE ürünlerininde kendi içerisinde ucuza alınabileceği noktalar var. otosupermarket.com örnektir. adlı grubun online satış mağazasıdır. otostart.com görüşürsünüz site ATE ürünlerini temin edebilirler.
yine ankarada özel volvo servisleri var. buralardanda ATE ürünlerini temin etmek mümkün.
ya örneklemeler artırılabilir elbette ama ben aklıma gelmişken ve son araştırdığım konu olduğu için yazmak, bilgilendirmek istedim.
saygılar.
arkadaşlar güzel yorum ve öneriler için teşekkürler..
hesheit hocamla bi yazıştık o temmuz sonu gibi dedi bakalım o zaman kadar bişey alınmazsa bi gidelim diyoruz..araç gerçekten temiz durumundan bahsetti..
1-2 araç varmış hafta içi bi bakıcaz..
bakım konusunda iyi bi volvocu bulduk daha doğrusu tanıyoduk bi ara izini kaybetmiştik tekrar bulduk garip bi durum ama bulduk..
parça bakım vs. konusunda düzenli oraya gider sıkıntı olmaz o konuda rahatız..
biraz da araştırdım C 180 nine göre aşağı yukarı aynı civarda gezer fiyatlar bu da dayıya yeter..
Eğer s40 classic aldıysanız Şimdiden hayırlı olsun.
Değerli Hesheit,
Umarım yeni yerleşkenizde de bir Volvo sahibi olur ve bizi mesajsız bırakmazsınız. Daha tanışamadık bile...
Sizi mesajsız bırakmamaya çalışırım. Ama Volvo sahibi derhal olur muyum, onu bilemiyorum. İkinci ve üçüncü yılı garantilemeden hemen araç alma işine girmem gibi geliyor bana. Çünkü ben mükemmelliyetçi biriyim; sırf aracım olsun, ayağımı yerden kessin diye araç almam; alırsam beni her yönden tatmin edecek birşey olmalı. Böyle birşeye de bir yıl için yatırım yapmam zor. Ama, elbette araç kiralayarak ülke içi gezmeyi düşünüyorum. Kiralayacağım araç da Volvo olur ve izlenimlerimi paylaşırım.
Arkadaşlar selam.Benim 2000 model Volvo S40'ım var. 2000 turbodur. LPG takılıdır. Aracı alalı 2 ay kadar oldu. Alırken de yağ eksilttiğini biliyordum. Zaten Volvo araçlarının 1000 km de 250 mili litre yağ eksilttiğini biliyordum.Yalnız benim ayda 1 litre kadar yağ eksiltiyor ve arkadan bazen siyah duman atıyor.Gazda yaptığından dolayı gaz ayarından olduğu söylendi ve zengin karışımdan yaptığı söylendi. Araç yağ mı yakıyor. Gerçi yağ yakan araçların mavi duman attığı da söyleniyor. Ne derecede doğrudur acele yardım istiyorum. Ustam turbadan olabilir dedi acaba doğru mudur boşa masraf etmek istemiyorum.
bizde zevkle üstadın yorumlarını okur, yeni gelişen durumları değişik bir pencereden bakma olanağıda inşallah sizin sayenizde öğrenmiş olacak, ufkumuzu biraz daha geliştireceğiz diye düşünüyorum.
şahsen aramızdan ayrılmanı (fiziki olarak) gönlümüz razı olmasada :)) sizin gönlünüz ve yüreğiniz nereye götürüyorsa oraya gitmeniz ve orada mutlu olmanız bizleri memnun ve mutlu eder üstat.
saygı ve sevgiyle kalın. en güzel günler sizin olsun.