Alternatiflerim Audi A4 ve A5, bütçem 200 bin TL civarı. Üstüne çıkmayı planlamıyorum pek.
Şu tarih itibarı ile ilanları incelediğimde bu fiyata 2012 - 2013, 100 bin km civarı A4'ler (2.0 TDI, 177HP) 2012, 160 - 170 bin km civarı A5'ler (2.0 TDI, 177HP, Sportback) mevcut.
Ne dersiniz, bu bütçe bu modellere ayrılır mı? 170 bin km az değil nihayetinde. 250 bin km'lere kadar kullandığımda değerinde ani düşüşler olur mu veya bu km'lerde ciddi sorunlar çıkarma olasılığı hakkında bilgisi olan var mı?
Aracı en az birkaç yıl binme planıyla alıyorum.
Önceliğim bunlar olmasına rağmen bunlardan birisini almamaya ikna olmam durumunda değerlendirebileceğim araçlar 60 bin km civarı Volvo V40 T3 (1.5) 60 bin km civarı Audi A3 1.6 TDI.
Araçların farklı sınıflarda olması sorun değil, İstanbul için hepsinin kendine göre tercih sebebi olabilecek özellikleri mevcut.
Bunlar dışında şu anda aklımda bir alternatif yok. Objektif yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.
Teşekkürler
Volvo 2.el piyasası hareketli değil tavsiye etmiyorum. Audi düşünüyorsan da yüksek kmde araç yerine daha düşük kmlerde araç almanı tavsiye ederim. Satmak istediğinde yüksek km işini zorlaştırır. Atıyorum piyasa arabası alsan yüksek km olsa bile rahat elden çıkarırsın ama alım gücümüz düştüğü için premium tarz arabalar yerine daha alt sınıf araçlara bakıyoruz.
audi'de 150k altındaki araçlara bakmanızı öneririm B8.5 sahibiyim aracı da kesinlikle tavsiye ederim v40 ile a3 felan mukayese edilmez a4 le motoruyla kalite yalıtımıyla..
greenflash
kullanıcısına yanıt
Volvo'nun istanbul içi yoğun trafikte 10 litreye varabilen yakıt tüketimi dolayısıyla biraz uzaklaştım açıkçası. Şimdiki aracımın ortalama hız göstergesi 30km/h gösteriyor. Bu ortalama hızda Volvo üzer sanırım.
Yakıta o kadar harcamayı göze aldıktan sonra Audi 2.0 TDI seçeneklere yöneleceğim biraz daha.
bianconera
kullanıcısına yanıt
150 bin km altı A5'ler benim skalamın dışında fiyatlara konuluyor. 250 bin TL civarında geziyor fiyatları. 2012, A5 aldığımda 2 yıl sonra satacak olsam 200 bin km üzeri olmuş olacak, değer kaybı fazla olur mu acaba, fikriniz var mı? İlanlarda bu aralıkta pek araç olmadığı için öngöremiyorum.
Mercedes neden düşünmüyorsunuz c180 veya c200d.. 2014 filan bulunabilir belki 2015. Bütçeye ufak ekleme yaparsanız çok güzel 2014 c200d alırsınız
ysn_11f@hotmail.comY
kullanıcısına yanıt
Aslında çok makul bir araç ancak estetik ve performans olarak A5 biraz daha ağır basıyor. En azından birkaç yıl hevesimi alıp sonrasında Mercedes deneyebilirim diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: AyranDayi
150 bin km altı A5'ler benim skalamın dışında fiyatlara konuluyor. 250 bin TL civarında geziyor fiyatları. 2012, A5 aldığımda 2 yıl sonra satacak olsam 200 bin km üzeri olmuş olacak, değer kaybı fazla olur mu acaba, fikriniz var mı? İlanlarda bu aralıkta pek araç olmadığı için öngöremiyorum.
150k km altı misal 130 bin km artık bu tip araçlar için fazla görülmüyor ama 200k üstü fazla olarak bakılır..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme