< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (47. sayfa)
-
-
Geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Eyw hocam sağolasın. Burada zemin full alüvyon.
Deprem 1.1 olunca bile hissediliyor. Evde dolabı sallıyor, haşur huşur ses geliyor.
Hocam benden sürücü aynasına bakınca, çubuğun arkasından gün ışığı görünüyor. Sanki kapı açık gibi ses geliyor oradan. İnce ince rüzgar alıyor içeri.
Aslaner Lada dan arka davlumbazları alınca izolasyon yapacağım Insallah. Arka C sutunlarindaki kumaş parçaları da söküp oraya da bir bakmak istiyorum. Arkaya oturan olunca rüzgsr geliyor diyorlar.
Hocam fitillere de bak hatta kapı altına geçmeli fitil olacak ona da bak bakalım yerinde mi diye ?
Hocam karakolda zaten şikayetçi olduğumu belirttim. Karakola durumu öğrenmeye gittiğim de aracını yaptır evrakları savcıya ver diyorlar. Avukata versem ve yine sonuç çıkmasa bir de avukat masrafını kaldıramam. şimdilik bekliyorum araç yürür durumda akşamdan akşama kullanıyorum işe gelip giderken. İnşallah kim vurduya gitmez de pert olayı gerçekleşir para mı alır arabadan kurtulurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 3 Ekim 2024; 22:49:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam benim avukat dememin nedeni görüntülere daha hızlı ulaşabileceği düşüncesiydi.
Mesela gidip bunu sorsanız bile yeterli olabilir. Zaten görüntüleri alsa olay çözülmeye başlayacak.
Fitillerin hepsini geçen sene almıştım hocam. Hem karoser hem kapı altlarındakiler sıfır. Senin dediğin şuben alttaki değil mi? Kapıda başka fitil var mı?
Hocam bu piyasada araba değiştirilemez. Araba perte çıkarsa daha fazla zarar edersin. İnternette kasko değerlerine baktım da düşükler. Arabayı yaptırmana gerek yok, sen suç duyurusunda bulun. Dava açılsın savcı kayıtları isteyince gelir.
Hasarı vereni bulup onun yaptırmasını sağlaman lazım. Direkt para vs verirse parayı alıp olayı kapatman da olabilir. Şahsın yanına kalacak yoksa.
Evet o fitilleri demiştim yerindeymiş. Hocam arka kelebeğin olduğu yeri inceleyin öyleyse.
Fitilleri ve kapı lastiklerini geçen sene aldım hocam. Orijinillaeri yırtılmış ufalanmıştı.
Ustaya davlumbazları kaynatmasını isteyeceğim ama oraya uyacak sac yok. Galiba yer yer macun basip geçeceğiz. Sonra arkalar için plastik davlumbazları alacağım.
En son sürücü kapısının panelink söküp izolasyon yapacağım tek o tarafa, bagaj havuzunu da kuleler dahil kaplayacağımm
20 cm x 15 metreydi malzeme. Uğultuyu kesse bana yeter.
Bir de kaloriferden ara ara gaz kokusu geliyor hocam, senin araçta hiç oluyor mu? Kışın geliyor özellikle. Egzozda patlak var. Gelen koku çiğ gaz değil.
-
Yok hocam koku gelmiyor senin kalorifer kazanında patlaklar olabilir. Benim araçta hiç bir şekilde gaz kokusu gelmiyor çok şükür. Ses uğultu olayına da anlam veremedim. Şiddetli rüzgar fırtınalı hava olursa ara sıra inceden geliyor o kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 5 Ekim 2024; 13:57:19 >
Kazanda patlak olması mümkün değil hocam hiç su eksiltmiyor. Acaba egzoz patlak olduğu için egzoz gazı mı geliyor kabine?
Senin araçta ön ve arkalarda davlumbaz var mı hocam bu arada?
Hocam kazan dediğimiz tertibat bu oluyor. İçınde polen filtresi, fan motoru, hava yönlendirme klapesi ve kalorifer peteği var. Tabi motor tarafında gaz sızıntısı varsa regülayörte vs. buradan belki içeriye girebilir diye düşündüm. Aslınnda regülatörde ve kalorifer peteğinde patlak olması mantıken içeriye gaz kokusu verdirir. Ama siz sorun yok diyorsunuz.
Aslında egzozdan da herhangi bir gaz kokusuna rastlanmaması lazım. Yani trafikte tofaşlara denk gelirsinde egzozdan etrafa ciddi bir gaz kokusu yayar.
Öyle bir şey mi acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 7 Ekim 2024; 13:16:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizim Vegaların arka - ön kapılar az açılıyor bildiğiniz üzere. Aradaki gergi demirini uzatma düşüncem var. Özzzelikle arka kapılar. Açı çok dar. Demiri sökerek bakacağı m ne kadar açılıyor o kapı. Ona göre yapacağım birşeyler..
-
Hocam benim hiç şikayetim olmadı kapı açılma boyu ile alakalı. Zaten otoparklar çok sıkışık tasarlanmış. 1.5 - 2 karış en fazla kapıyı aralayıp şekilden şekile girerek araca inip binebiliyoruz.
Hocam LPG bağlantı kısımlarında kaçak oluyor. Test cihazı ile bakmanız şart.
-
Mesela sandalye koyacağım. Yok açı dar. Başka araçlara bakıyorum kullandıklarıma, onlarınki çok fazla açılıyor. Bu Rus makinası dar açı yapmış.
-
Muayeneden geçti hocam zırzop bir teknisyen vardı özellikle 1-2 dk sırf gaz kaçağı aradı.
Kesinlikle demeyeyim ama büyük ihtimalle gaz kaçağı yok, çalışırken regülatörü koklayınca çok hafif bir koku geliyor ama benzin kokusu da geliyor azar azar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X