Hocam bende de oluyor. Söküp kontrol etmen lazım, kömürleşmiş kablo çıktı hatta sürücü tarafındaki tuşa gidenlerden. Söküp baktım kablo yumağı resmen alev gibiydi. Kontağı kapatıp ön ikiyi söktüm. Yer değiştirdim vs. arada sapıtıyorlar ama şu an iyiler. Cam düğmesini sökmek için düğmenin çerçevesine ince bir şeyle aralaman lazım, tırnak vs. yok. Kolayca çıkıyor. Kolayca çıkmazsa oradaki plastikler çok hassas, hemen çiziliyorlar dikkat et. Not: Arada takılı kalıyorlar. Mesela sürekli açmaya çalışıyor veya kapatmaya çalışıyor sürücü camı. Camları hiç bir zaman tam açıp-kapatmamaya dikkat ediyorum. Hep aralık bırakıyorum bir parmaklık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 29 Eylül 2024; 18:21:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (46. sayfa)
-
-
Hocam düz tornavida ile kolayca o paneli çıkartabiliyorum. Kabloları inceledim bir problem yoktu sadece cam açma düğmeleri ateş gibi oluyor. Hatta el yakacak kadar desem pek abartmış olmam.
Komple yenisini almayı düşünüyorum.
Ben camı aralık bırakmıyorum çünkü içerisi çok tozlanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm kablolar mı ısınıyor hocam? Yoksa sadece sürücü tarafı fln mı oluyor?
Bu arada elektrikten konuşuyorken bagaj ışığı vs. çalışıyor mj hocam senin araçta?
Herhalde tuşlu bagaj ışığı var bu araçlarda. Usta ampul sağlam dedi. Tuşunu mu almak lazım?
Kablolarda ısınma yoktu hocam butonlarda ısınma oluyor.
Bagaj ışığı parklar açıksa yanıyor bendeki. Bende ışık lazım olunca parkları yakıp o şekilde hallediyorum işimi.
Yok hocam daha bulunmadı. Kamera her türlü tespit eder 2 tane mobese var. Kendim yaptırayım dedim kaportacılar 50 den açıyor ağzını
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Listeyi o kadar kabartmadım görüneni yazdık polisle beraber. Mobeseleri izleseler esnafa gerek kalmayacak. Bugün ustanın biri hasar %30u geçerse aracın perte çıkıyor dedi bunu bilmiyordum zaten yaptıracak durumum yok bulunmasını bekleyecem. Pertten paramı alır veririm arabayı diye düşünüyorum.
Kaportacılar iş yapmak istemiyor hocam. Mersin'de ciddi bir usta sıkıntısı var gördüğüm kadarıyla. Konya'da parça boyamaya 3 bin alıyorlar, çamurluk tam bagaj yarım veya komple desek 6 bin, çamurluk içinde sac kesip kaynatabilir veya düzeltebilirler, ona da taş çatlasın 10 bin alırlar. Şasi değil bir şey değil. Stop takımı da sol iki ve orta reflektör 2500 civarı tutuyormuş.
Bizim bu arabaların kasko değeri düşük çıkıyor. Nasıl olacakmış %30 muhabbeti?
2020'de 25 binlik Skoda Felicia'nın kasko değeri 10 bin TL fln dı mesela.
Kablolarda ısınma yoksa sorun yok hocam.
Bu arada Vega'ya arka davlumbaz gelmiş.
Takım fiyatı 600 TL.
www.aslaneroto.comLada Vega Çamurluk Davlumbazı Arka Sağ + Sol Takım - Aslaner Otomotivhttps://www.aslaneroto.com/urun/lada-vega-camurluk-davlumbazi-arka-sag-sol-takimBen arkalardaki çürükleri bu sene ya kaynattırıp ya da macun basıp kapatacağım. Davlumbaz taktıktan sonra da kulelere, stepne havuzuna vs. komple 20 cm x 15 metre aldığım izolasyon bantı uygulamayı düşünüyorum.
Arkalardan dehşet bir teker yuvarlanma sesi geliyor.
Bir de sürücü tarafında aynadan soğuk hava ve ses geliyor. Davlumbazlar beni çok üzüyor ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocsm.elden geçmesi lazım öylseyse davlumbaz taraflarının.
Dikiz aynasından rüzgaz sesi geliyorsa yan sanayi ayna takılmış olabilir önceki sahibinde. Ayna plastiğinin ölçüler tuhaf olduğu için kaportaya yapışması gereken yerlerde açıklık oluyor. Bu açıklıkları dyson extra ile kapatmıştım deneyin tavsiye ederim.
Öyle hocam benim araç da full işçilik istiyor. Sol iki kapı da boyanacak derin çizikler var. Sol arkanın zaten kapı plastiğini söküp götürmüş kaza yerinde de yoktu. Çamurluk tam bagaj komple boyanacak.
Gittiğim ustaların hepsi de tanıdık yani. Arkadaşımın saniye dükkanı var onunla birlikte gezdik bir birleriyle iş yapan insanlar. Pert olayını o yüzden söylediler. Aracın 50-60 masrafı tutsa perte çıkmaz mı? Benim de çok anladığım muhabbetler değil
Hocam sen vuran araç ile kaza tutanağı tutmamıştın değil mi ?
Hayır. vurdu durmadan gitti hocam Karşı taraf yok ortada henüz bulunmadı. Polis tutanağı var sadece
Hocam emineye gidip mobese görüntüleri için başvuruda bulun.
Hatta bence otomobil genelde kazanız ile ilgili konu açsanız bilgi veren daha çok olur.
Saçma sapan bir durum hocam. 2 tane mobese var kaza saati belli. 10 günü geçti hâlâ haber yok. 10 dakikalık iş.
Açtım yazdım bir şeyler bakalım ne diyecekler
https://forum.donanimhaber.com/seyir-halindeyken-arkadan-vurup-kacti--159697223#159697223
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikretsulu -- 1 Ekim 2024; 13:33:55 >
Hocam kamerasız araç kullanmam ben şahsen. Her ihtimale karşı ön camda kameram var. Herkese öneririm.
Onlar iş yapmak istemiyor hocam. Eğer yaptırırsan parça parça yaptır, mesela bir ustaya 2 kapıyı yaptır, bir usta arkayı düzeltsin, en son boyacıya verirsin.
Arabaya da binmeni tavsiye ederim. Yerli Chery'ler gelince gümrük vergisi olmayacağından dolayı 1,6 milyondan 1,1 milyona düşecekmiş.
Eğer bu ihtimal gerçekleşirse 2. elde epey sert düşüş olur. Bizim tenekeler zaten uygun fiyatlı ama 500-600 bandındaki arabalar 100-200 ucuzlasa süper olur. Alırken iyi kâr etmiş oluruz.
Şu an çalışır yürür durumda değil mi?
Hocam suç duyurusunda bulunsa faydası olmaz mı? Adliyeden isteseler kayıtları.
Bir avukata vs sormak lazım.
Yoksa (espri yaptığım sanılmasın ama) Lada kim vurduya gidecek.
Hocam camlar kapalı vaziyette çok ses geliyor ya. Bunun her yerine izolasyon yapsam sıfır araba haline getirmek mümkün olabilir mi?
Doğru hocam avukat işini iyi bilir. Çaresiz beklemekse süreci başlatmış başlatmış olur bence.
Mümkün hocam işe yarar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X