Klima olmasa bile polen var mı hocam bu arabalarda? Ben oraya sineklik yapmıştım pislik girmesin diye. |
Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (48. sayfa)
-
-
Karda fırtına da çok açılırsa kapı uçar gider diye dar yapıp tolerans payı koymuşlar bence hocam.
Rusya'da devlette bunu kullandığı için siper almak maksatlı da dar açılıyor olabilir.
Benim bir arkadaşım fırtında Peugeot 407'nin kapısını açık bırakınca kapı bükülüp çamurluğa mı ne vurmuştu. Arabayı boyatmışlardı.
-
Vayy mantıklı. Ama bizde o durum çok yok:) ben bir deniyeceğim.
-
Var hocam klima olmasa da var. 2001 yılından itibaren bazen denk geliyor. Ama 2003 den itibaren standart olarak bulunuyor. Ön camın önündeki plastik ızgarayı sökmeniz gerekiyor filtreye ulaşmak için.
Ilk modellerde bulunmuyor ama ben aynı yere sineklik file üstüne elyaf yapmıştım kendimce. Çünkü yaprak toz toprak böcek atıyordu bazen havalandırma açınca.
Bazılarında bu şekilde yatay bazilarında ise dikey konumda olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 11 Ekim 2024; 15:4:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizim araçların kapıda tek kademeli kapı stoperi var değil mi ? O da en sona kadar açınca kapıyı tutuyor. Yarım açınca hemen geri geliyor kapı çok sinir ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam maalesef öyle, kapı yerinde duramıyor.
Benim sürücü kapısı da zor açılıyor zor kapanıyor. Sert kapatmaszsan olmuyor.
VW lerdeki gergi sistemi çok iyiydi 2005-2006 civarındaki.
Bu arada yeni inceleme yazacağım hocam anlarınızı etiketleyeyim oradan konuşalım
-
Hocam benim araçta ora öyle değil, filtre koyacak yer yok galiba.
Klima setlerini araştırdım da iç üniteyi koyacak yer bulamadım arabada. Yoksa 20-30 bin verip taktırmayı düşündüm.
Torpidoyu iptal edip oraya koyabilirdim ama çirkin durur. Konsolda koyacak yer yok. Motorun içinde de yer bulamadım
Bir de bizim alternatörler 90 amper, 110-120'lik yok galiba. Mesela 120'lik olsa onu alıp aküyü de 72 ya da 80 ampere çıkartırdım. Bu haliyle 60 amper akünün klimayı kaldırabileceğini düşünmüyorum. Bu setlerde kompresörde elektrikli. Bunu beslerken bir taraftan da 90'lık müşür takıp yaz otomobili yapmayı düşünüyordum.
Akü hem klima, hem klima fanı ve iç ünite fanı, hem radyatör fanı derken 60 amper haliyle kaldıramaz diye düşünüyorum.
-
Rusya'da arabalar bedava hocam ya, 100-120 bin liraya 2012 Vega satıyorlar.
Şu araba 98 bin TL'ye denk geliyor.
-
Neyse alıştık artık yapacak bir şey yok. Artık kapıyı aralayınca kendimiz otomatikman kapının mekanizmasına elimizle, dirseğimizle, dizimizle destek oluyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 18 Ekim 2024; 14:9:46 >
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E7150137ARusya'da arabalar bedava hocam ya, 100-120 bin liraya 2012 Vega satıyorlar.
Şu araba 98 bin TL'ye denk geliyor.
Hocam valla ne desek boş. Sıfır granta bile bize göre bedava neredeyse.
Bu arada neden yeni üyelik ? Eskisine ne oldu ?
-
Dediğim gibi 2003den itibaren standart olarak bulunuyor polen filtresi.
Ben klima işine girmezdim düzen tutmayabilir. Bana daha çok ısıtmalı dikiz aynası lazım. O da pek mümkün değil. Birde arka cam rezistansım kırık. Kışın çok zor oluyor bunların yokluğu.
Hocam benim 2015'te açtığım bir hesap vardı, 5500 mesaj fln bir sürü şey vardı.
Forumda Citroën'lere bir sürü konu açtım. Milyonlarca tıklanma almış. Forumda pek kıymeti yok. O yüzden uzun süreli hesap tutmamaya çalışıyorum. Şimdiye kadar foruma açtığım konuları YouTube'a yükleseydim bir araba parası kazanırdım.
Bir de forumda goygoy dönünce bana çok vakit kaybettiriyor.
Sıfır Granta'ya baktım da internet sitesi yanlışmış hocam. Benim dediklerim de yanlışmış. Arabalar pahalı genel olarak.
Granta boş pakette bizim Vega'dan boş neredeyse. Vesta'ların Sport paketleri güzel, onlar da 2 milyon Rubleden başlıyor. Bayii teslim fiyatları yüksek.
Vesta'nın dolusu 800 bin TL ye denk geliyor yani. Tabii bizim ülkeye göre yine ucuz. Bizde BYD-Chery yerli üretim gelene kadar araba alınmaz. İkinci elin bir %20-25 daha düşmesi lazım.
https://www.youtube.com/watch?si=wi6EzcUuz9lqXPhC&v=000x4aZZpw4&feature=youtu.be
Bunlarında videolarını yapacağım InsaAllah.
-
quote:
Orijinalden alıntı: motograterDediğim gibi 2003den itibaren standart olarak bulunuyor polen filtresi.
Ben klima işine girmezdim düzen tutmayabilir. Bana daha çok ısıtmalı dikiz aynası lazım. O da pek mümkün değil. Birde arka cam rezistansım kırık. Kışın çok zor oluyor bunların yokluğu.
Benim arka camdaki tellerde bayağı gözle görülen kopuk var ama çalışıyor hocam.
Vahim durum kopuk tel çalışıyor. Alt sıralar sağlam ama çalışmıyor.
Tuş sağlam mı diye bakman lazım hocam, tuş sağlamsa elektrik de geliyorsa bir şekil buzu çözersin. İletken bant çekiliyor fln demişler ama bilmiyorum. Henüz benim sorunlardan oraya gelemedim.
Isıtmalı ayna Priora'larda var. Toplam 3 bine fln mâl olur. Elektrik tesisatı da çekmek lazım.
Bu sene iyi kış olacak gibi duruyor. Şu an benim araç Konya içi 70 dereceyi geçemiyor. Hava serin.
-
Dacia gibi hiç bir yerde kolay kolay satılamayacak markayı Renault bir yerlere getirdi vede iyide satış rakamları ve başarı yakaladı.
Lada otomobilininden elinden tutan bir marka olsaydı eminim Dacia gibi başarılı olurdu ama bu haliyle dünyanın en kalitesiz otomobili bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 18 Ekim 2024; 23:17:1 > -
Lada uzun zamandır Ukrayna savaşına kadar Renault bünyesindeydi. Zamaninda Dacia ya rakip çıkarmamak için getirmediler bence güncel modelleri.
Yoksa Vesta yı bekliyordu millet ha geldi ha gelecek diye.
Hocam rezistansı açınca arka camda bir kaç nokta buğu çözüyor o kadar. Yani rezistans gidik onu kalorifer ile kurtarıyoruz bir şekilde.
3000 tl de dış aynaya vermem gibi.
Hocam o arkadaki C sütunundaki kumaşa benzeyen parçaları söküp bakacağım. Belki cam kenarındaki bağlantılardan oksitlenme ya da temassızlık fln vardır.
Kışa hazırlanmak lazım. Arka davlumbazları da alacağım. Bu kadar harcadıktan sonra da satmam herhalde bu arabayı.
Tekirdağ da havalar nasıl hocam sabahları çiy düşmeye başladı mı arabaların üstüne?
1 aydır sabahları ve gece çiğ düşüyor arabaya. Kasım gibi sabahları ve geceleri camlar donmuş oluyor genelde. Kışın bazen kapılar donuyor güçlükle açılıyor.
Kapılara vazelin veya silikon sprey sürmen lazım hocam, zamanla lastik ve boyaları da koparıyor soğuk.
Trendyol da 300 350 liraya Egea için vs komple branda satıyorlar. Olmazsa öyle bir şey alırsan en azından sabah buzla uğraşmazsın, motorda o dondurucu soğuğu yememiş olur sabaha kadar.
Bu arada dikiz aynasına baktım, orjinalinde izolasyon için ince lastik bir parça varmış ama kaybolmuş, orayı içeriden söküp köpük banttan izolasyon yaptım. Camları kapatıp 80-90'a çıkınca birden fısır fısır rüzgar sesi geliyordu kesildi.
-
Valla vazelinle uğraşamam ama silikon spreyi denerim. Hocam aynaya lastikli bir şey geçireyim diyorum. Ön camda buz problem olmuyor cam suyuna buz çözücü atıyorum hep. Silecek suyunu çalıştırarak çözüyoruz.
Arka camda problem oluyor onu da buz çözücüyü boş spreylere doldurup kullanıyoruz.
Motor için ince yağ kullanıyorum çok iyi geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X