Şimdi Ara

200 km hızda frene asılırsak ne olur ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belli bir hızdan sonra frene çok sert basınca araç sağa sola kendini yalpalamaya çalışıyor dikkat etmek lazım.......
  • aracın fren dengesi ve ağırlık dağılımı iyi değilse bir tarafa savrulma ihtimaliniz yüksek.
  • ABS var mı yok mu arkalar disk mi kampana mı yol ıslak mı kuru mu lastik basıncı az mı çok mu lastikler zemine uygun mu bir sürü denklem var.
    Fabrika son hızı 200km/h olan bir araç durur merak etmeyin. Takla falanda atmaz sıkmayın!
    Son hızı 160-170km olan bir araçlar yokuş aşağı kaptırmış 200 giderken frene abanırsanız ne olur orasını bilemem
  • aynı soruyu kendime sorup 190-200 km/h civarı bir hızda denemiştim, direksiyon biraz sağ sol yapmaya yelteniyor ama sıkı tutunca kaçmıyor :) araç toyota corolla 2006.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: sg83

Bu da BMW 8.50' nin 250km/h-0km/h videosu

400m yol gitti o araba en az

en azından sorunsuz bi şekilde durdu araç

• Umarım hiç bir zaman test edecek duruma düşmem.
  • ben bunu biZzat yaşadım bartından istanbula 3 saatte ailevi sebeblerden dolayı gelmem gerekiyordu ve dayımın arkadaşının ticari taksi ile 200 km hızla otabanda makasdaydım yolda sakindi son bi makasa girdiğimde omümde birtane kartal 100 km hızla gidiyordur en fazla ben birden freni kökledim allahtan arabada abs varmış düşünün araçta abs oldugunu bile bilmiyordum bende abs olmasa ne olurdu sorusuna cvp ararken bu topici gördüm yazma gereğimduydum iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gol olursun

• Ülkemizdeki araçların en az % 80 ı kontrolü kaybettirir. Hele yol dümdüz değilse.

• Abatmayın.Deneme amaçlı gece 3 Yıllık ve sert hamurlu lastiğe sahip logan gibi bir araçla 170 Km/s'de fren pedalının üstüne çıktım.Abs saniyelerce patpatpatpat etti ama öyle savrulma,yalpalama vs olmadı.Ama 200 Km/s hızda ne yapar denemek isterdim.Ama araba o hıza çıkmıyor
  • Hic bisi olmaz diyenleri tinlamayin sakin arabanin bakimi fren diskleri balatalari kesinlikle bakimli olmali lastigin durumu rot balans hersey bakimli olmali fren hortumlarida keza ona gore bazi arabalar uzun sure frene basilmasi durumunda ozelligini yitiriyor garip garip sesler gelmeye baaliyor frenler sisiyor eger dahada zorlanirsa ne olur bilmiyorum tecrube etmedim ama kesinlikle arabalarin bakimlari uzun yola cikilmadan kontrol ettirilmeli.

• Hersey normal olmasi gerektigi gibiyse sikinti olmaz direksiyona hakim ol ve soguk kanli olmak yeterli.

• böyle saçma sapan konular dururken benim güzelim beyin fırtınaları estiren konularım siliniyorhaksızlığa tahammülüm yok

• Abs varsa abs devreye girer fren mesefasinu uzatir ve kaymadan durdurur.ABS YOKSA Bir guzel kayar tabi direksionu iyi tutmak lzm yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: AlreadyTR

Abs varsa abs devreye girer fren mesefasinu uzatir ve kaymadan durdurur.ABS YOKSA Bir guzel kayar tabi direksionu iyi tutmak lzm yoksa

Kızaklayan ABS'siz bir araba kızaklamayan ABS'li bir arabadan daha uzun mesafede durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 24 Ekim 2015; 19:09:11 >
  • Büyük ihtimal araç yavaşlayabilir he dikkatli ol
  • Önemli olan 200 de el freni çekmek

• Araca bağlı 15 20 yıllık hurdalarla denersen mezarda durursun ama günümüz orta-üst seviye araçlarında bişey olacağını sanmam. Hatta orta-alt segmentte bile kayma çekme yapar ama mezara kadar sürüklenmez tahminimce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmaya gerek yok corsa d ile 195km ile giderken tam fren yapmak zorunda kaldığım oldu, araba hafif silkelenir gibi oluyor ancak öyle abarti bir durum değil. Zaten fren gücünün ciddi anlamda düştügünü hissediyorsunuz bu tarz bir araçta. C sinifi araçlarda durum çok daha rahat. Süperspora gerek yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Asosyaller Kralı

Araca bağlı 15 20 yıllık hurdalarla denersen mezarda durursun ama günümüz orta-üst seviye araçlarında bişey olacağını sanmam. Hatta orta-alt segmentte bile kayma çekme yapar ama mezara kadar sürüklenmez tahminimce

+1

160da frene dokununca araba sağa yada sola çekiyormuş gibi oluyor

ayağı gazdan çekince zaten araç 120ye iniyor - 120de fren cok rahat sıkıntısız -

arac b sınıfı tata indigo 2009
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.