Şimdi Ara

2000 honda civic otomatik vites yardım!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 model honda civic 1.6 ies var 135000 kmde arabada N den D4 e yada p den R ye yanni kısaca ana vitesleri değiştirdiğimizde araçta hafif titreme oluyor bu normal midir.
    eğer sorun varsa ne olabilir. Şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum bulunduğum yerde honda servisi yok değiştirirken nelere dikkat edilmeli hangi yağı kullnamamız gerekir. teşekkürler

• merhaba

motoru ön-arka istikametinde dengede tutan motor ön ve arka kulakları var muhtemelen bunlar aşınmış yada kopmuştur. şanzuman yağını muhakkak ehil bir ustaya kontrol ettirip değiştirin yağın rengi pembe yada açık kahve olmalıdır.

saygılar.
  • Büyük bi ihtimal motor kulaklarındandır...
    Hatta en yüksek olasılık sol ön motor kulağıdır 77tl...

Şanzıman yağı ise ilk 60 sonrasında ise her 40.000 de bir değişmesi gerekir.
    Hondanın otomatik şanzımanı hassastır.
    Sadece honda atfz-1 şanzıman yağını kullanın. Aracınız 2.8 lt şanzıman yağı alır BU yağlar sadece yetkili serviste ve 1lirelik olarak satılır 3litre alırsanız işinizi görürsünüz... 105tl. Ayrıca pulunuda değiştirin Çünkü eski pul yağ kaçırmaya kadar götürebilir.
    Sakın ama sakın bi ustanın ağzıyla, önemli olan kırmızı şanzıman yağı alıp koyalım demesine inanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: glrahmet

2000 model honda civic 1.6 ies var 135000 kmde arabada N den D4 e yada p den R ye yanni kısaca ana vitesleri değiştirdiğimizde araçta hafif titreme oluyor bu normal midir.
    eğer sorun varsa ne olabilir. Şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum bulunduğum yerde honda servisi yok değiştirirken nelere dikkat edilmeli hangi yağı kullnamamız gerekir. teşekkürler

Eğer seninki normal değilse benimki hiç değil ozaman..

2010 model Honda civic'imde de sizin söylediğiniz gibi N'den D'ye veya N'den R'ye geçişlerde ayrıca D'den R'ye veya R'den D'ye geçişlerde benim arabamda da hafif sarsıntı ve titremeler (sesler) oluyor..

Ya bu olaylar normal bir durum ya da Honda'ların otomatik şanzumanlarında bir sorun var demektir.

Diğer otomatik vites Civic kullanan arkadaşlarda durum nasıl acaba?

• o kasalarda hafif bir sassıntı oluyor diye biliyordum şanzımanın kendi yapısı sebebiyle . Bu bilgi kulaktan dolma tabi ama serviste duymuştum.Eger öyle bir bilgi yoksa şanzıman kulakçıı kopmuştur zira bendeki civic 03 de aynı sarsıntı vardı kulakçık kopmuş takılınca kesildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expli

quote:

Orijinalden alıntı: glrahmet

2000 model honda civic 1.6 ies var 135000 kmde arabada N den D4 e yada p den R ye yanni kısaca ana vitesleri değiştirdiğimizde araçta hafif titreme oluyor bu normal midir.

Eğer seninki normal değilse benimki hiç değil ozaman..

2010 model Honda civic'imde de sizin söylediğiniz gibi N'den D'ye veya N'den R'ye geçişlerde ayrıca D'den R'ye veya R'den D'ye geçişlerde benim arabamda da hafif sarsıntı ve titremeler (sesler) oluyor..

Ya bu olaylar normal bir durum ya da Honda'ların otomatik şanzumanlarında bir sorun var demektir.

Diğer otomatik vites Civic kullanan arkadaşlarda durum nasıl acaba?

Bugün üşenmedim, servise gidip bendeki durumun sorun olup olmadığını sordum..Usta ile teste çıkıp aracı kontrol ettik..Herşeyin normal olduğunu ve bu seslerin ve sarsıntının otomatik vitesin bir özelliği olduğunu belirttiler..Ayrıca belirtmek isterim hayatımda ilk defa otomatik vites araç kullanıyorum..

• benim sattıgım civic 03 de titreme olmuyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites ford focus....
    16 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hafif titreeler normaldir.Olur çünkü tork konvertörlü tam otomatik sanzımanlı araç kullanıyorsunuz.Bunlar tork konvertörü sebebiyle (sanırsam) otomatik bir gaz verdiği için o titremeler oluyor.Sıkıntı etmeyin.
  • arkadaşlar bende honda 1.6 ies otomatik vites araba var ama şanzıman dağıldı yani araç hep 2.viteste gidiyo ne vites düşüyo ne artıyo bide geri vites çalışır durumda sorun nedir acaba? yeni şanzıman mı almam gerek öyleyse nerden bulabilirim ve fiyatları ne durumdadır bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutozkan20

arkadaşlar bende honda 1.6 ies otomatik vites araba var ama şanzıman dağıldı yani araç hep 2.viteste gidiyo ne vites düşüyo ne artıyo bide geri vites çalışır durumda sorun nedir acaba? yeni şanzıman mı almam gerek öyleyse nerden bulabilirim ve fiyatları ne durumdadır bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok sağolun.

honda pert araçlardan çıkan şanzuman bulabilirsiniz sahibinden.com vs sitelere bakın
  • arabayı yenileyebilirsin,yani satıp sıfır almak gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.