Şimdi Ara

2000 model nissan primera 1.6 comfort nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
17.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

13 bin lira bütçem var.

2000 model Nissan Primera var bi tane. 1.6 Comfort modeli. Sunroof hariç araç full. 110 bin km.de. Değişeni yok.
    Yakıtı nasıldır?
    Parçaları pahalı mıdır?
    Performansı nasıldır?

Kullanan arkadaşlar araç ile ilgili yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

Bide araca kasko yaptırmak istesem yaptırabilir miyim. Sanırım 10 yaşından büyük arabalara çoğu kasko firması kasko yapmıyor.
    Kasko fiyatı ne kadar eder?

Aracı tavsiye eder misiniz?
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler..

• Demek ki kullanan yok:(
  • Markalar forumunun altinda nissan forumunda Nissan Primera konusunda istedigin bilgiyi bulabilirsin bu araclar hakkinda.

Kabaca sorunsuz, konforlu, yukek kmlere dayanikli bir aractir. Ayni yilda urertilen civic corolla gibi araclara gore daha agir, oturakli ve konforludur. Ancak onlar kadar seri, atik ve manevra kabiliyeti yuksek degildir. Uzun yol konforu cok iyidir. Sehir icinde 1.6 motor biraz gucsuzdur. 100 km den sonraki performansi iyidir. tam bir otobana aracidir. lpg ile uyumludur.

Dezavantaji donus yaricapi bayagi buyuktur. Dar yerlerde manevra yaparken ugrastirir.

2 airbag, abs, dijital klima, 4 elektrikli cam standarttir.

1.8 motorlu modeli daha iyi bir secenektir ayni yakita daha iyi performans sundugu icin. extra donanimlari da vardir

Bu km den itibaren asagidaki parcalari degismediyse omrunu tamamlamaya yakin olup masraf acabilir

- Hava akis debimetresi - rolantide dalgalanma varmi kontrol et
    - Ust salincak kolu ve burclari asinmasi - kasislerde gicirti var mi kontrol et

Ayni aractan var ve kasko sorunu yasamiyoruz

Yakit Lpg ile sehirler arasi 100-110 km ile giderek arata 5 kisi 8-9 lt/100 km yakiyor
    Istanbul sehirici cok agir trafige girmeden lpg ile yazin 10-11 lt/100 km kisin is 11-12lt/100 km yakiyor
    Uzunyolda 140-160 km ortalama hizla lpg ile 10 lt/100 km yakiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerten -- 30 Kasım 2010; 12:28:54 >

• Peki kaskoyu ne kadara yaptırdınız. Model düştükçe kasko artıyor herhalde..
    Direksiyonun kullanımı nasıl. Rahat mı, yumuşak mı park esnasında felan.

Bahsettiğin parçalar değişecekse ne kadar tutar?

Verdiğin bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim.
  • Kasko biraz hasarsizlik indirimine bagli. Arac degeri cok yuksek olmadigindan inanilmaz fiyatlar odemedim. sanirim en basta 2 yil hasrasizlik ile 1000 tl civariydi. su anda 5 yil hasarsizlik ile 500 tl civari. Anadolu sigorta benim kasko.

Direksiyon ve pedallar yumusak bir cok japon aracinda oldugu gibi. Manevra kabiliyetinin dusuk olmasinin sebebi turunun yetersiz ve aracin uzun bir arac olmasi. yaklasik 4.5 metre boyunda bir arac cikintili tamponlari yuzunden.

Hava akis debimetresi serviste pahali 700 tl civari ama bosch marka sensoru parcacilardan bulursan 250-300 tl civari diye duydum. biz 150 tl ya hem sensoru hemde bogaz kelebegini serviste temizletmistik ama sorun 15-20 bin km icinde tekrar basgostermeye basladi . Keske degistirseydik dedik sensoru.

Salincak parcalari serviste oldukca pahali 625 tl sanirim tek taraf icin ama yansanayisi mevcut 70-120 tl civari fiyatlarla.

Bu arac bence fiyatina gore oldukca cok sey sunan ve goreceli olarak masrafsiz bir arac. motorlari ve suspansiyonlari oldukca saglam yapilan kmlerine gore. Parcalari cok ucuz degil ama yukaridaki parcalar haric kolay kolay bozulmuyorlar zaten.

ekstra olarak debriyaj balatasi degistirdim aracta 130000 km civarinda. Orjinal balatasi Luk/Lucas marka ben 230 tl ya almistim. Alternatif valeo marka 170-180 tl civarindaydi. 40000 km dir kullaniyoruz balatayi hic bir sorun yok.

• Ben Kerten arkadasıma katılıyorum.Su an 2000 model primera kullanıyorum.Aracı aldığımda 130.000 km de idi.Şu an 495.000 de.Uzun yol yapıyorum.Yalnız lpg taktırmadım.Şehir içinde boyutlarından dolayı biraz ustalık gerektiriyor tabi.Kesinlikle bir bayan arabası değil:)Aracın cepheden görünüşünden dolayı karsıdan gelen sürücü size yol verme ihtiyacı duyuyor:))Birkaç arızasına rastladım tabi bu uzun kilometrelerde.Üst salıncak arızası önemli.Gıcırtının ötesinde araçta sağa yada sola çekmeler ve ön lastiklerde aşınmalara yol açıyor.(bunu her rot balanstçı bulamıyor.amortisör eğilmiş diyenler olabilir:))Ben bu araçta bu kadar uzun kilometrede bir önemli arızayla karsılastım.Servis geldi.Yerinde çalıştıramadı.Ertsi gün servise çağırdılar.Distribütör arızası dediler.Orijinali 1800 tl gibiydi.Yan sanayi 500 tl.Tamam yan sanayi takın dedim.150000 km dir yan sanayiyle gidip geliyoruz.Ben istanbulda yaşıyorum.Parça bulma sıkıntısı yok gibi.Ben böyle stabil bir araba kullanmadım.Bu araç gençler ve bayanlar için değil.Tipik bir ataerkil aile arabası.Başka ne diyeyim.İyi geceler .

• Yalnız o aracın 110.000 km'de olduğundan emin misin? Tam psikolojik sınırda da (: Bence o araba 110.000'i çoktaaan geçmiştir... Arkadaşıma da o civarda bir araç arıyoruz; kararımız Peugeot 306 oldu. Alacağız inşallah...
  • arkadaşlar bende de 2000 model nissan primera 1.6 comfort var,araşçta rolantide dalgalanma var,ayriyetten dalgalanma ile alakalı bilmiyorum ama araçta titreme var,araba gaz yemiyor
  • arkadaşlar ben de 2000 model 1.6 nissan primera comfort var,araçta rolantide dalgalanma var,bununla birlikte araç boştayken titreme yapıyor ve gaz yemiyor,,,,yardımcı olursanız sevinirim,,,,saygılar
  • 13binlik bi araca göre çok masraflı ve pahalıdır. 2. eli yoktur pek. Fiat palio falan bakın bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.