Şimdi Ara

2000 Model otomatik Xsara Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu forumu kuran, devam ettiren herkese çok teşekkür. İnanırmısınız 5 ay önce evlenirken bile buradaki değerli insanların yorumları ile aldım tüm ev eşyalarımı... bir kez aha teşekkür

gelelim esas ve hiç annamadığım konuya...

arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır netten, pazardan vs bilimum yerden araba araştırıyorum. hani artık alım aşamasındayım.
    11-12 bin bütçem var
    eşimden ötürü otomatik olsun istedik
    sıcaklardan dolayıda klima olsun istedik

bunların dışında herkes gibi kazasız, temiz vs.vs.

şuan 2000 model bordo, otomatik, klimalı, 1.6i 16v xsara buldum birtane. 12 bin ister sahibi. şuana kadar bulduğum arabalar içinde en aklıma yatanı bu.
    ben daha hiç araba kullanmadım. motorsiklet sürücüsüyüm. Motordan arabaya terfi edeceğim nasipse. ( tabi istanbul trafiğinde buna terfi etmek denirse :) :) :) )

sizlerden ricam, kullananlar, bilenler varsa değerli yorumlarını paylaşmaları.
    servisi, kullanımı, sarfiyatı, sınıfındaki hemen hemen aynı model araçlar içindeki yeri vs.

forumda birkaç konu var xsara ile ilgili ama yüksek modellerden bahsediyor genelde kişiler. varsa bilginiz, paylaşırsanız sevinirim.

şimdiden herkese çok teşekkür.

• 99 undan bi tanıdığa alacaktık.ancak yedek parça fiyatlarından dolayı birde ikinci elinin olmamasından dolayı vazgeçtik.onun haricinde 2 gün bizde kaldı.güzel araba.motor ısınmadan içeriyi soğuk kış gününde fırın gibi yapıyordu.onu özledim gerçekten :)
  • Çok Teşekkür ederim.

Diğer arkadaşlardan bilenler yok mu? Kimse iyi veya kötü birşeyler anlatamıyacak mı?
  • merhaba

eğer manuel bir araç alacak olsaydınız xsara'yı önerebilirdim. ama otomatik istediğiniz için birşey diyemem. benim 2 arkadaşta xsara var.. birisinde 1.4, diğerinde 98 model 1.6 motor. 98 model ile 2000'deki özellikler aynı.. arkadaşlar araçlarından memnun. xsara sağlam , az yakan ve yol tutuşu gerçekten iyi bir araçtır.. ikinci elde ne hikmetse tutulmaması çok tercih edilmemesine neden oluyor. yedek parça konusunda ise, tüm ithal araçlardaki gibidir. yani toyota, honda, opel'in parçaları xsara'dan ucuz değildir.. sadece benzer araçlardan megane yerli olduğu için parçaları biraz daha hesaplıdır.. otomatik şanzımana gelince bilemiyorum, sorun çıkartır mı? bu soruyu en güzel kullanan kişiler cevaplayabilir. daha önceki konularda cevap verenler arasında otomatik kullananlar vardı...

araç hakkında (manuel) burdaki testten fikir alabilirsiniz..

http://arabam.milliyet.com.tr/testArsiv.aspx?rowid=188

ayrıca 1.8 otomatik modeliyle ilgili bir test daha var:

http://arabam.milliyet.com.tr/testArsiv.aspx?rowid=189

ayrıca 12000 ytl fiyat olarak fena değil.. 11500'e bağlarsanız iyi..

• Teşekkür ederim dostum. bilgiler ve test linkleri için...

quote:

Orjinalden alıntı: eranyumm

merhaba

eğer manuel bir araç alacak olsaydınız xsara'yı önerebilirdim. ama otomatik istediğiniz için birşey diyemem. benim 2 arkadaşta xsara var.. birisinde 1.4, diğerinde 98 model 1.6 motor. 98 model ile 2000'deki özellikler aynı.. arkadaşlar araçlarından memnun. xsara sağlam , az yakan ve yol tutuşu gerçekten iyi bir araçtır.. ikinci elde ne hikmetse tutulmaması çok tercih edilmemesine neden oluyor. yedek parça konusunda ise, tüm ithal araçlardaki gibidir. yani toyota, honda, opel'in parçaları xsara'dan ucuz değildir.. sadece benzer araçlardan megane yerli olduğu için parçaları biraz daha hesaplıdır.. otomatik şanzımana gelince bilemiyorum, sorun çıkartır mı? bu soruyu en güzel kullanan kişiler cevaplayabilir. daha önceki konularda cevap verenler arasında otomatik kullananlar vardı...

araç hakkında (manuel) burdaki testten fikir alabilirsiniz..

http://arabam.milliyet.com.tr/testArsiv.aspx?rowid=188

ayrıca 1.8 otomatik modeliyle ilgili bir test daha var:

http://arabam.milliyet.com.tr/testArsiv.aspx?rowid=189

ayrıca 12000 ytl fiyat olarak fena değil.. 11500'e bağlarsanız iyi..

• Selam. 200 model eski kasadır ve bildiğim kadarı ile 1.600 cc 8V olan modelleri de mevcut. Öncelikle 16V mi değilmi ona bir bakın.
    Otomatik araç bakıyorsanız 50-60 binden fazla kilometre yapmışını almayın. Genelde 80 bin KM den sonra oto şanzıman sorun yapabilir ki baya tuzlu bir bakım olur :)

Bende 2003 model Xsara2 kasa araç var. 1,5 ay evvel aldım gayet memnunum. Yedek parçası birçok yerden bulunabiliyor, şahin, Uno gibi yaygın ve ucuz değil tabi ki ama zaten aracın 2nci eli zayıf olduğundan emsal araçlara göre 3-4 milyar ucuza alıyorsunuz. Dolayısı ile yedek parçası bir nebze pahalı olsa da kabul edilebilir.

Bu arada benim ustam yedek parçasının çok pahalı olmadığını da söyledi. Birçok parçası Pejo ile aynı olduğundan sorun yaşama ihtimali az. Bu arada benim araçtaki motor 307 motoru ile aynı, 2000 modellerdeki 306 ile aynı bildiğim kadarı ile.

Ben gayet memnunum bu fiyata alınabilecek güzel bir araç. Yol tutuşu, konforu, güvenlik donanımı iyi. Yakıt ise aldığımdam beri yaklaşık 2500km istanbul trafiğinde yol yaptım sarfiyat fix 7.3lt. 110BG motor yeterli performansı veriyor. 2000 modelin motoru farklı o yüzden birşey diyemeyeceğim.

Ben tavsiye ederim, 2nci eli zayıf ama uzun süre binecekseniz alın derim. Ayrıca şunu söylemeliyim ki 2nci al araba satışı kısmet işidir. Benim aldığım adam aracı akşam satışa çıkartmış ben sabah aldım. Bu durumda 2nci eli yavaş denemez :)

• Bende Xsara 98 model otomatik 1,8 var.
    Çok memnunum.
    Arkadaşın dediğine katılmıyorum, otomotik vites öyle kolay kolay sorun çıkartmıyor, benimki 90 bin oldu en ufak bişey yok sanırım 200 bini rahat geçer.
    2.elinin zayıf olduğu da kesin ama ben uzun süre kullanmak için aldım, umurumda değil, ucuza alıyorsunuz ,ucuza satıyorsunuz.
    Fakat kesinlikle konforlu bir araç, güvenli. Ben bahsettiğiniz aracı almanızı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sunbred

Bende Xsara 98 model otomatik 1,8 var.
    Çok memnunum.
    Arkadaşın dediğine katılmıyorum, otomotik vites öyle kolay kolay sorun çıkartmıyor, benimki 90 bin oldu en ufak bişey yok sanırım 200 bini rahat geçer.
    2.elinin zayıf olduğu da kesin ama ben uzun süre kullanmak için aldım, umurumda değil, ucuza alıyorsunuz ,ucuza satıyorsunuz.
    Fakat kesinlikle konforlu bir araç, güvenli. Ben bahsettiğiniz aracı almanızı tavsiye ederim.

Bilader otomatik vites sorun çıkartmıyor diyorsun ama bir çıkartırsa var ya işte o zaman yandı gülüm keten helva

Otomatik vites konusunda Almanlar bir numaradır, bunları Japonlar takip ederler, Fransızlar ise 3. yada 4. sırada yer alıyor bu konuda, şuun kabul edelim Fransızlar tasarım ve estetikde çok iyiler ama mekanikde o kadar iyi değiller. Bakın mesela sikayet.com adresine gidip Peugeor Renauld diye bir aratın neler neler çıkıyor şikayet olarak.

http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=Peugeot&s222.x=0&s222.y=0&loc=ara

• Silindi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 29 Temmuz 2013; 14:18:07 >
  • selam arkadaşlar 2001 otomatik 1.6 xsaram 124000 km gayet memnunum fakat bugün biraz gezdikten sonra araba çekişten düştü ve gaz bastığımda araç hareket etmedi stop ettim yarım saat sonra tekrar çalıştırdım problemsiz çalıştı bu sorunun kaynağı nedir nedendir ve çok masraf açarmı acill yardımlarınızı bekliyorum.ilgilenirseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.