Şimdi Ara

Clio 3 dizel otomatik(bvr) alıyorum???? Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acil yardım. Annemin kullanması için 1-2 gün içinde bu araçtan almayı düşünüyorum. Model yılı 2010-2011 cıvarı kmler 90000-150000 km arası. Boya kaza takıntım yok. Ederi 35-37 bin lira cıvarı.

Bu araç yarı otomatik olduğu için manueller ile aynı yakmalı. Peki bu 85 hplik 1.5 dci motor bu şanzımanla birlikte sınıfına göre en ekonomiklerden biri mi?

Motordan yana şüphem yok ama şanzıman hakkında hiç bilgim yok, kronik bi sorunu var mıdır?

Baktırmam gereken önemli detaylar neler?

Üzerine 3-5 bin lira daha ekleyip 2012 model espli citroen c3 mü alayım yoksa? O 68 hp, performansı clioya göre çok daha zayıf ama muhtemelen daha az yakacaktır.

Tavsiye lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbascan -- 19 Nisan 2017; 20:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı şanzıman benim araçta da var. Ve aracım 2.0 Dci biturbo inan bana yakıtı kokluyor. 2000 olduğu halde. Aracı korkarak aldım beleşe biniyorum . Renaultun üstüne tanımam yakıt konusunda

Bu arada bva şanzıman tam otomatiktir. Diğer çakma yarı otomatiklere benzemez. Baskı balata yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkhp -- 19 Nisan 2017; 22:5:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkhp

Aynı şanzıman benim araçta da var. Ve aracım 2.0 Dci biturbo inan bana yakıtı kokluyor. 2000 olduğu halde. Aracı korkarak aldım beleşe biniyorum . Renaultun üstüne tanımam yakıt konusunda

Bu arada bva şanzıman tam otomatiktir. Diğer çakma yarı otomatiklere benzemez. Baskı balata yoktur

Hocam psa grubı da en az renault kadar tüketimi az. Bu c3 ün fabrika verisi 3.6 şehiriçi 3.2 şehirdışı, cliodan daha az gibi.

Benim bahsettiğim yarı otomatik yani bvr.

• C3 ü bilmemde benzinliyse içer. En azından c4 öyle lpg yide benzinide içiyor şirketteki c4 bir ayda 1600 tl lik yakıt içmış.dizelse bilemem

• torkhp kullanıcısına yanıt
    Dizel ehdi

• e hdi şanzıman epey az yakıyor. Eğer ki kullanım tarzınız forumda tsi araçlarını 4 litre yaktırdığını iddia edenler gibi olursa 3 litre ve altı hayal değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 208 de eklendi listeye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yarı otomatik dizel clio alma derim. şanzıman olarak başın ağırır.

bir tanıdığımda 2010 dynamiq otomatik vites benzinli clio 3 var özellikleri bence gayet iyi.

araçta bluetooth tomtom navigasyonlu teyp, otomatik açılan 4 cam, hız sabitleyici ve limitleyici, 6 hava yastığı, yumuşak plastik göğüs ve kapı döşemeleri, sis farı, çelik jant, fabrika cıkısı karartmalı arka camlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

yarı otomatik dizel clio alma derim. şanzıman olarak başın ağırır.

bir tanıdığımda 2010 dynamiq otomatik vites benzinli clio 3 var özellikleri bence gayet iyi.

araçta bluetooth tomtom navigasyonlu teyp, otomatik açılan 4 cam, hız sabitleyici ve limitleyici, 6 hava yastığı, yumuşak plastik göğüs ve kapı döşemeleri, sis farı, çelik jant, fabrika cıkısı karartmalı arka camlar var.

Hocam tanıdıgınız ne gibi bi sorun yaşadı peki?
    Düzeltme: pardon benzinli demişsiniz, şimdi gördüm. Bva olmalı o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbascan -- 23 Nisan 2017; 11:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkhp

Aynı şanzıman benim araçta da var. Ve aracım 2.0 Dci biturbo inan bana yakıtı kokluyor. 2000 olduğu halde. Aracı korkarak aldım beleşe biniyorum . Renaultun üstüne tanımam yakıt konusunda

Hocam sizdeki bva yani tam otomatik

Arkadasin sordugu bvr-yari otomatik olan degil mi

• kuzenime aynı aracı alıp beş yıl sonra sattık..

sonuç

yakıtı kokluyor

şanzıman kararsız ve iş görür

çekişte sıkıntı yok

cıtroenede bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

kuzenime aynı aracı alıp beş yıl sonra sattık..

sonuç

yakıtı kokluyor

çekişte sıkıntı yok

Yarı otomatik tecrübemiz 30.000 km kullandıgımız citroen c1 den var. Çok kaliteli vites geçişleri mühim değil. Sorun çıkarmasın yeter (robot, kavrama vs arızası)

Peki 5 yıl içinde özellikle şanzımanla alakalı bi sorun yaşadı mı kuzeniniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

kuzenime aynı aracı alıp beş yıl sonra sattık..

sonuç

yakıtı kokluyor

çekişte sıkıntı yok

Yarı otomatik tecrübemiz 30.000 km kullandıgımız citroen c1 den var. Çok kaliteli vites geçişleri mühim değil. Sorun çıkarmasın yeter (robot, kavrama vs arızası)

Peki 5 yıl içinde özellikle şanzımanla alakalı bi sorun yaşadı mı kuzeniniz?

kuzenin zaten ilk aracı idi onu çarpışan araba gibi kullandı hep kaporta sını bir yerlere vurup durdu..

araç şanzuman ve mekanik olarak kız oğlan kızdı o denli yani..

taş gibiydi açıkca..

çok sorunsuzdu.

• 7 sene kullandım
    uzun yolda 90-110 arası kullanınca ortalama 3.8lt/100km yakıyor
    şehir içi trafikte max 5lt/100km yakıyor (istanbul)
    şanzıman 1-2 vites geçişlerinde çok sarstıntılı çalışıyor. debriyaj bitmeye yakın daha da artıyor sarstıntı. bizimki 90000km'de belli ediyordu kendini
    motorla ilgili en ufak problem yaşamadım
    sınıfındaki diğer araçlara göre baya sessiz
    performanslı kullanımda önden kaymaya meğilli
    8000km'de iken şanzıman arızasından servise gittim. robot kolu fabrika çıkışlı arızalıymış, fazla akım çektiği için sigortasını patlatıyordu. garantiden değişti, 82000km başka bir sorun çıkartmadı.

kesinlikle alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikmenibo

7 sene kullandım
    uzun yolda 90-110 arası kullanınca ortalama 3.8lt/100km yakıyor
    şehir içi trafikte max 5lt/100km yakıyor (istanbul)
    şanzıman 1-2 vites geçişlerinde çok sarstıntılı çalışıyor. debriyaj bitmeye yakın daha da artıyor sarstıntı. bizimki 90000km'de belli ediyordu kendini
    motorla ilgili en ufak problem yaşamadım
    sınıfındaki diğer araçlara göre baya sessiz
    performanslı kullanımda önden kaymaya meğilli
    8000km'de iken şanzıman arızasından servise gittim. robot kolu fabrika çıkışlı arızalıymış, fazla akım çektiği için sigortasını patlatıyordu. garantiden değişti, 82000km başka bir sorun çıkartmadı.

kesinlikle alınır

Tüketim harikaymış.yarı otomatik olmasının avantajı tüketime depozitif etki ediyor tabi. 35-37 arası bi bütce ayırdım bakalım, beklemedeyim.

• renault fanıyım ama o senelerde üretilen b segmenti yarı otomatiklerin içinde en iyisi opelinkidir.

dizel+yarı otomatikte ford ve renault a hiç bulaşma

smart larında yarı otomatikleri iyidir onuda unutmayalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.