Şimdi Ara

2000 MODEL PASSAT 1.8 T HARARET SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
10.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 model passat 1.8 t aracımı 1 hafta oldu alalı ama daha toplam 40 km bile gitmemişken dün hararet göstergesi 120-130'u gösterdi ve ekranda stop uyarısı yandı yanar yanmaz aracı durdurdum ve motor kaputunu açtım, antifrizin olduğu kutunun kapağını biraz gevşelttim, dışarıya basınçlı bi şekilde antifrizi attı biraz, tekrar kapağı sıkıştırdım. bugün ise attığı antifriz yerine biraz su ekledim, belki yarım litreden biraz fazla, daha önceden de suyuna falan baktım bi eksiklik görmedim.

Bugün hiç kullanmadım aracı mesela olduğu yerde çalıştırdım, 7-8 dk sonra hararet göstergesi 110-120 aralığına geldi.çalışmaya devam etse yine sona doğru gidecek gibiydi, bende stop ettim. araç 287.000 km ve en son bakımı 275.000 km de yapılmış sorun bakım ile alakalı olabilir mi? hatta yağının biraz eksilmiş ve eskimiş olduğunu gördüm ve hararet olayından önce 1 LT 10/40 yağ ekledim.

Ayrıca aracımı ilk çalıştırdığımda sanki gaz yemez gibi sallantılı çalışıyor motor ve ısındıktan sonra bu sorun düzeliyor, araçta atiker marka sıralı sistem lpg takılı.

Sizce sorun neden kaynaklanmakta acaba? Stop uyarısı verir vermez aracı durdurdum bi sıkıntı yaşar mıyım? (gerçekten passat hararet yapmaz mı?)

passatı yeni kullanmaya başlayacağım o yüzden araçla ilgili çok bilgim yok. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

• sıkıntı egsoz dan kaynaklanıyor araç hava alamıyor.

öncelikle egzozdan su atma var mı ona bakın. yoksa hararet suyunun kapagını açıp kontaga vurun araç bir miktar su çeker üzerine ekleyin kapatın.

sorun devam ederse ki eminim devam edecektir sıkıntı egzozdan kaynaklanıyor

ayrıca araç fan açıyor mu kontrol edin.

bence siz saglam bir almancıya gidin
  • sorun silindir kapak contasında muhtemelen..ve anlattıgına göre daha o passat cok iş açacak başına..turbo vs.. aracının birço bakıma ihtiyacı var ve acilen yaptırman gerekli bu şekilde asla binemezsin elinde kalır dostum..kendimde passat kullanıcısıyım eğer soruların sorunların olursa yazabilirsin bana..
  • tşk ederim, verdiğin cevap için MB-CLS.yarın cumartesi aracımı gösteceğim, inşaallah büyük bişey çıkmaz. biraz önce yine aracım 500 metre gitmeden hararet 130 gösterdi. stop uyarısı verdi yine ekranda. evin önüne gelince kaputu açtım baktım manifolt buz gibi daha hava soğuk zaten bu arada. ama motordan radyötere giden boru çok sıcaktı, bakalım yarın ustaya gideceğim inşaallah bi sorun çıkmaz...
  • arkadaşlara katılıyorum
  • arkadaşlar aracımı bugün özel servise götürdüm. çok şükür önemli bişey çıkmadı. sorun hararet müşüründenmiş, yan sanayi hararet müşürü işi çözdü.

287.000 bakımını da yaptırdım bu arada.

1)4 Lt mobil 10/40 motor yağı konuldu.

2) yağ, hava ve polen filtresi değişti

3)4 adet buji değişti ( aracın ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışması bujidenmiş değişince düzeldi.)

4)gaz yağı ile motor temizliği

5) hararet müşürü değişimi (HEPSİ 240 TL TUTTU FİYAT NASIL SİZCE...)

Şimdi çok şükür hararet göstergesi 90'ı bir gram geçmiyor ve ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışma sorunu da düzeldi.

Ayrıca 1 yıl sonra baskı- balata seti değişimi ve ön düzen setinin komple değişimi önerildi usta tarafından bu ikisinin maliyeti de aşağı yukarı 1000 TL civarında tutarmış, bu setlerin fiyatı makul mü sizce....

birde iki koltuk arasındaki konsol kırıktı yan sanayisi ile değiştirdim. fiyatı 100 TL nasıl pahalı mı almışım..

• Sizin konuyu okuyunca aklıma bir anı geldi.Bir kere arkadaş bir yoldan donerken kaldırıma çıkartı aracı.Kaldırımdan indik lastik falan patlamış onu değiştirdik ama yolda baktık hararet uçuyor gidiyor, aha dedik aracın altını fena vurmusuz, masraf fena halde olucak heralde.Aracı özel servise çektik hararetin müşürden oldugunu ogrenınce üstümüze o kadar güzel biir rahatlık çöktü ki anlatamam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: camgoz42

arkadaşlar aracımı bugün özel servise götürdüm. çok şükür önemli bişey çıkmadı. sorun hararet müşüründenmiş, yan sanayi hararet müşürü işi çözdü.

287.000 bakımını da yaptırdım bu arada.

1)4 Lt mobil 10/40 motor yağı konuldu.

2) yağ, hava ve polen filtresi değişti

3)4 adet buji değişti ( aracın ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışması bujidenmiş değişince düzeldi.)

4)gaz yağı ile motor temizliği

5) hararet müşürü değişimi (HEPSİ 240 TL TUTTU FİYAT NASIL SİZCE...)

Şimdi çok şükür hararet göstergesi 90'ı bir gram geçmiyor ve ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışma sorunu da düzeldi.

Ayrıca 1 yıl sonra baskı- balata seti değişimi ve ön düzen setinin komple değişimi önerildi usta tarafından bu ikisinin maliyeti de aşağı yukarı 1000 TL civarında tutarmış, bu setlerin fiyatı makul mü sizce....

birde iki koltuk arasındaki konsol kırıktı yan sanayisi ile değiştirdim. fiyatı 100 TL nasıl pahalı mı almışım..

hangi şehirde yaşıyorsunuz?valla gayet uygun fiyatlar sadece baskı balata ön düzen için biraz fazla söylemişler gibi ama yinede normal duruyor fiyatlar..sorunun çözülmesine sevindim bu arada..

• Baskı balata ön takım için aynı fiyatı almıştık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim, rudeboy sorunum düzeldi çok şükür. Ben KONYA 'dayım. Sen sorunuma yazdığın mesajla beni korkutmuştun, silindir kapak contası filan diye ama şükür öyle bişey çıkmadı. benim passat başıma çok iş açmadı. Kimseye de açmaması dileğiyle...
  • Geçmiş olsun..Üstte soruyu okudum, aşağı cevap yazmaya geldim, sorun halledilmiş..Çok sevindim..Başka insanlara faydası olur yine yazıyorum...OTOMOBİL HARARET YAPIYORSA radyatör peteği tıkalımı , kireçlimi kontrol edilir, devridaim pompası kontrol edilir, hararet müşiri kontrol edilir..Radyatörün önündeki fan bağlantıları, kabloları kontrol edilir...Bunların hepsi sağlam ise MASRAF ÇOK DAHA FAZLA DEMEK...Motor sökülecek kapak, conta yenilenecek , motor ustasına müracaat edilir.. Saygılarımla..
  • ustalar
    ...

• aracim 2004 model 1.8 t passat arac sogutucu sivisi 105 °c isiya geliyor ve ondan sonra dusuk yag basinci uyarisi verip stop diyor sebebi nedir
    Bu mesaja eklenen görseller:

2000 MODEL PASSAT 1.8 T HARARET SORUNU 2000 MODEL PASSAT 1.8 T HARARET SORUNU

• quote:

Orijinalden alıntı: felixir82

aracim 2004 model 1.8 t passat arac sogutucu sivisi 105 °c isiya geliyor ve ondan sonra dusuk yag basinci uyarisi verip stop diyor sebebi nedir
    Bu mesaja eklenen görseller:

2000 MODEL PASSAT 1.8 T HARARET SORUNU 2000 MODEL PASSAT 1.8 T HARARET SORUNU

motor yağının eksik olmadığından emin olun ve yağ kaçırıyor olabilir araba.

• S.Aleyküm
    Dostlar binderdim var
    Aracım 99 passat 1.8 benzin lpg
    Arac furduk yere hava üretiyor su dolduğumuz hazneden yanhararet yapıyor yada 90 da iken hararet tahliyeden su atıyor kapağı açtığımda ise kabarcıklı su yukarı doğru çıkış yapıyor
    Bu olay hararet 100 dede yapıyor normal motor sıcaklığı 90 dada
    Çok müşkülll durumdayım
    Akılll ve bilgi verene duaa ederim teşk.✋

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.