Şimdi Ara

2000 TL bütçeye öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güzel manzaralara denk geldiğim zaman, yada telefonumun yetersiz kalacağı yerlerde kullanacağım bir makine önerisi rıca edeceğim. Denk geldiğim güzel manzaralı yerleri telefona istediğim şekilde gözle gördüğüm şekilde aktaramıyorum.

Arkadaşlarımın arada DSLR makinelerini kullanma fırsatı buldum 2. el olarak 1000-2000 TL arasında aldıkları makinelerın çekimlerini gayet beğendim. (markaları canon ve nikon du yani en azından telefonla yapamayacağımız başarılı çekimlerdi hepsi)

Ayda yılda bir kullanılacak hevesimi aldıktan sonra ama telefonumun yetersiz kalacağını hissettiğim yerlerde yanımda bulundurmak istiyorum yinede.

Benim mevcut düşüncem:

Ya Nikon D5100 sıfır alıp kullanmak

Nikon D5100:
    www.hepsiburada.com
    Nikon D5100 18-55 VR 16.2MP 3" LCD Dijital SLR Fotoğraf Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/nikon-d5100-18-55-vr-16-2mp-3-lcd-dijital-slr-fotograf-makinesi-p-FTSLRNIKD5100GREY

yada

Samsung NX Mini - NX300 tarzı bir cihaz alıp 18-55 lens ile kullanmak. Hem daha ekonomik hemde araştırdığıma göre bir çok DSLR makinedan daha başarılı sonuçlar elde ediliyormuş.
    urun.n11.com
    Samsung Nx Mini Gövde (lenssiz) Beyaz (teşhir-outlet) - n11.com
    https://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/samsung-nx-mini-govde-lenssiz-beyaz-teshir-outlet-P58592402

2000 TLye kadar sizin öneriniz nedir? Sıfır veya 2. el olabilir.

• Hocam bende senin gibi düşük bütçeyle başladım. Olympus m10 (800 TL) + Panasonic 20mm f1.7 lens (1100 TL) aldım ve gayet memnunum özellikle bu fiyata bodyde IS olması büyük nimet 👍

Aşağıdaki iki fotoğrafı da bu setle çektim. Sadece renk düzenlemesi yaptım 👍

2000 TL bütçeye öneri

2000 TL bütçeye öneri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgiFakiri -- 15 Mart 2020; 0:22:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi günlük kullanım, her zaman yanında cebinde olsun, kompakt ama harika fotoğraflar çeksin, objektifi lensi tak çıkar uğraşma, vs beklentileri ile bakınca, en iyi makine yanında olan makine dersek kompakt makinelere bakman iyi olur hocam. Bu konuda Sony ve Ricoh mükemmel tercihlerdir (Sony Rx100 ve Ricoh GR serisi), ancak bunların yeni versiyonları çok pahalıdır, senin bütçene göre bence Sony Rx100 mark1 veya mark2 ya da Ricoh GR mark1 filan alman çok mantıklı olur. Bütçenin içinde kalırsın, harika fotolar da çekersin. DSLR filan yanında taşımak için ağır kalır, bir de çanta filan alacaksın, lens taşıyacaksın, vs vs. En temizi kompakt almaktır bence, önerim ise; Sony RX100 M1 Kompakt Dijital Fotoğraf Makinesi'dir, yaklaşık 1000TL'ye piyasada bulursun..
  • @BilgiFakiri

Teşekkürler Olympus'u gördüğüm kadarıyla forumda bir çok kişi kullanıyor ve kullanan herkes memnun araştıracağım bu markanın benim bütçeme uyan modellerinide.

@Okamera

Aslında tam olarak söylemek isteyipte söyleyemediğim şeyleri söylemişsin. Kolay taşınabilir bir şey istiyorum ama araştırdığım lenssiz kolay taşınan bütün makineler telefon benzeri çekimler yapıyordu. Sony RX100 M1 - M2 ve Ricoh GRyi araştırcağım. Herşeye rağmen taşımaya razı gelsem bu bütçede önereceğiniz cihaz ne olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 15 Mart 2020; 17:23:57 >
  • Selvolution S kullanıcısına yanıt
    Yani eğer yanınızda DSLR tasimak sorun olmayacaksa Nikon D80-D90 modelleri veya Canon 650D ve üstü modeller işinizi görür. Fiyat performans açısından da idare ederler. Sony'nin aynasız A5000-A6000 serileri de gayet başarılı, ikinci elde belki uygun bütçeli bulma şansınız olabilir. Sony RX100 serisi kompakt olmakla beraber RAW çekim yapıyor, cep telefonu ile hiç kıyaslamayın, İnternette inceleme sitesi ve videoları mevcut, bakabilirsiniz. İnşallah bütçenize ve zevkinize uygun bir ekipman alır ve fotoğraflarinizin keyfini çıkarabilirsiniz :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de arakadaşa katılıyorum (Okamera). En iyi makina yanınızdaki makinadır.

Yani, sürekli yanınızda gerçekten bir parçanız gibi olacaksa dijital makinalar zaten her zamankinden daha iyiler, Nikon veya Canon. Bana göre Canon iyi mekatronik, hızlı netleme, makinayla kolay bütünleşmek iken (hareketli portreler için çok iyi) Nikon aydınlık objektifleriyle ekstra hareket alanı verir.

Koca SLR'ı taşımak... bir aydan sonra sıkılmayacaksanız bile fotograf anı geldiğinde o SLR ya bagajda ya da çantada oluyor... bunu iyi bir düşünün derim. SLR stüdyoda veya çekime gidiyorsanız güzeldir.

SLR'dan başka aklıma hemen gelen taşınabilir bu-fotograf-telefonla-çekilmezdi makinaları:

sabit ama güzel objektifler:
    - Sony veya Panasoic Lumix'in Zeiss/Leica objektifli makinaları (SZ80 - TZ95).
    - Nikon'un yüksek zoomlu compact makinaları (A1000)
    - Canon G serisi

değişebilen obkjektifler:
    - Canon EOS M100
    - Fujifilm (malesef biraz pahalı ve ağır)
    - Olympus OMD serisi, ilerde güzel lensleri alınmak üzere. ("micro third" ilk çıktığında zayıf bir formattı ama artık objektif seçenekleriyle iyi bir hareket alanı var)

• bu bütceye aldın mı herhangi bir ürün bende alacam da
  • hocam herhangi bir makina aldınız mı bende bu büyceye yakın bir makina düşünüyorum da
  • Sony RX100 II aldım hem taşınabilir olması sebebiyle hem de araştırdığım da gördüğüm kadarıyla bir çok DSLR makina kadar kalitede fotoğraflar çekebilen bir cihaz olduğu için arkadaşlar.

Yaptığım bir kaç deneme çekimine bilgisayarda baktığımda memnun kaldım ama malum içinde bulunduğumuz olaylar nedeniyle adam akıllı deneme fırsatı bulamadım.

@Okamera'ya teşekkürler önerisi için.
  • Selvolution S kullanıcısına yanıt
    @Selvolution rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
    Sony RX100 M1, Sony A7+lens ve daha fazla makine ve lens alternatifleri ile sadece fotoğrafa dair şeyler için okamera.com ile her zaman fotoğrafseverlerin yanındayız :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk mesajda söylemek istediğim tam olarak buydu ve telefonumun yetersiz kaldığı yerlerde benim beklentilerimi karşıladı aldığım cihaz. Biri Samsung S9 + ile çekildi, diğeri Sony RX100 II ile. Ben memnun kaldım.

2000 TL bütçeye öneri

2000 TL bütçeye öneri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 3 Mayıs 2020; 21:53:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.