Şimdi Ara

2000Wlık SÜPÜRGE bağlanınca 6Alık SİGORTA NEDEN ATMIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim bir sorum olacak; 6A Legrand marka C olanlardan 2 adet aldım.
    tv sehpasına yanyana monte ettim. | |

duvardaki prizden gelen elektriği soldaki sigortaya üstten girdim alttan çıkanı diğer sigortaya üstten ve ayrıca mobilyaya monte ettiğim prize bağladım.
    duvardaki prizden gelen toprak ve nötrüde mobilyadaki prize girdim.
    2. sigortanın altından da ayrı içte kalan bir prize elektriği ve duvardan yine toprak ve nötr aldım
    ve ucuna tv, decoder... 5-6 alet bağladım.

Yani mobilyada soldaki sigortadan tüm elektriği kesebilmeyi ve sağdaki ile ise sadece moblyanın içinde kalan elektriği kesebilmeyi amaçladım.

Açma kapama olayları düzgün çalışıyor ancak
    benim istediğim dıştaki fişe elektrik süpürgesi veya ütü takılınca sigortanın atmasını ama şarj vs bağlanınca atmamasını sağlamaktı.
    ama ütü ve süpürgenin ikisini de takıp çalıştırdığımda sigorta atmıyor tıs diye ses geliyor sadece sigortalardan.

2000W süpürge 2000/220 olsa 10A gerekli bendeki 6A atması lazım ama atmıyor. TV,decoder vs. 300W-400Wı geçmiyor, e bi de ütü bağladım. hala çalışıyor.
    sigortada mı sorun var neden atmıyor sizce? odanın dışındaki sigorta sanırım 16Alık onunla ilgisi olabilir mi?

Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Not : kablolar bile ısınmıyor, bina da 1-2 yıllık sitede yeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megakatalog -- 15 Ocak 2008; 14:30:30 >

• 2000w süpürgeyi tam güçte mi kullanıyorsun.. eğer doğru bağladığını düşünüyorsan sigortayı ya senin süpürge efektif değerini vermiyor 2000w değilde daha düşüktür..ya da sigortada sorun vardır ki kablo bile ısınmıyorsa bana göre süpürgen 2000w değil..
  • sigortayı dogru bagladıgından emin ol
    zira elektrik supurgesini ilk calıştırdıgın an atması lazım ilk calışmada daha cok akım ceker ..
  • sigortayı doğru bağladım elektrik süpürgesi 2000W PHILIPS marka ayrıca ütüyü de aynı anda çalıştırıyorum 400 watlıkta başka şeyler takılı ama tıs diyor atmıyor, anlattığımdan başka nasıl bağlanır ki? acaba 2. sigorta olduğundan 12A ya mı çıkmış oluyor

1.sigortaya hattı bağlıyorum altından çıkanı
    a)ayrı bir prize giriyorum
    b)2.sigortanın üstüne giriyorum 2.sigortanın altından çıkanı prize giriyorum.

her iki prize de aynı toprak ve nötrü giriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megakatalog -- 15 Ocak 2008; 17:15:55 >
  • Herşeyin anlatıldığı gibi doğru bağlandığını farz edersek Sigortan Orjinal LEGRAND değil. "Orjinal" diye cevap yazmadan önce Çinlilerin dış görünüşü artık çok iyi kopyaladığını unutma. SIEMENS ürünleri taklit ettiklerinde Hammadde nin kokusundan anlaşılıyordu. Artık ondanda anlaşılmıyor. O derce başarıllılar.
    2. bir şık ta Sigortan Akım fazla bile olsa bir süre durumu idare ediyor omalı. Sanırım biraz daha uzun süre çalıştırırsan atması lazım.
  • bi kısa devre yaptır bakalm atacak mı ama hemen kabloları ayır bir şey olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: megakatalog

sigortayı doğru bağladım elektrik süpürgesi 2000W PHILIPS marka ayrıca ütüyü de aynı anda çalıştırıyorum 400 watlıkta başka şeyler takılı ama tıs diyor atmıyor, anlattığımdan başka nasıl bağlanır ki? acaba 2. sigorta olduğundan 12A ya mı çıkmış oluyor

1.sigortaya hattı bağlıyorum altından çıkanı
    a)ayrı bir prize giriyorum
    b)2.sigortanın üstüne giriyorum 2.sigortanın altından çıkanı prize giriyorum.

her iki prize de aynı toprak ve nötrü giriyorum

yanlış. faz ucunu sigortaların altından girmen üstünden çıkman gerekir. Aksi halde çalışmayabilirler. Bu şekilde bir deneip sonuçları buraya yazarsan sevinirim. kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ceşit ceşit sigortalr var mesela geçikmeli tarz bi sigorta almış olabilirsin örnegin motorlar ilk çalışmada kendi akımının 3-4 katı akım cekiyor ondan dolayı senin aldıgın sigorta geçikmeli atan bi tip olabilir o yüzden atmıyordur sigortanın atması için nekar süre geçer bilemiyorum dogrusu
  • şebekede sabit olan sadece gerilim ve frekansdır. cihazların üstündeki güç değerleri ise çekebilecekleri maksimum değerlerdir. süpürgeni zorlamadığı sürece bu kadar güç ve akım çekmez. senin süpürgen normal çalışmada 6 amperin altında akım çekiyor olmalıdır.

ama ütü ve süpürgenin beraber çalıştığı zamanlar biraz şüpheli geliyor. bu iki cihazın güçleri yüksek olduklarından 6 amperi zorlaması gerekir. sigortadan sesler geldiğini düşünürsek yetkili bir elektrikçiye onları göstermeni tavsiye ederim. kablolarda ısınma yoksa dert etmeni gerektirecek bir şeyde yok zaten.

ayrıca evindeki sigortalar cihazlarını zaten koruyordu. prizlere ayrıca bir sigorta yerleştirmenin anlamı yoktur.(şofbenler hariç) açma kapatma içinse uygun değerlerdeki bir şalter daha uygun olurdu.
  • sigortaya baktım B olan yani C olanlardan değil ve Koçtaştan almıştım. Dün gece saç kurutma makinası bağladım 1800 W ve Elektrik süpürgesi. Aynı anda çalıştırınca sigorta attı. Hatta elektrik süpürgesi çalışıyorken saç kurutma kapalıyken sigortayı açtım yine attı. Ama sadece elektrik süpürgesini çalışmıyorken takıp çalıştırdığımda tıs diyor ve atmıyor.
    Acaba 2 sigorta bağladığım için 12A ya mı çıkıyor amperi? Ana hattı üstten girdim sigortaya "audiocu" alttan girmeli demişsin sakata gelmeyelim sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megakatalog -- 16 Ocak 2008; 9:09:21 >
  • kaptan bide dikkat et b sigortalar çabuk atan c sigortalar ısındıktan sonra geç atan sistemlerdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: megakatalog

sigortaya baktım B olan yani C olanlardan değil ve Koçtaştan almıştım. Dün gece saç kurutma makinası bağladım 1800 W ve Elektrik süpürgesi. Aynı anda çalıştırınca sigorta attı. Hatta elektrik süpürgesi çalışıyorken saç kurutma kapalıyken sigortayı açtım yine attı. Ama sadece elektrik süpürgesini çalışmıyorken takıp çalıştırdığımda tıs diyor ve atmıyor.
    Acaba 2 sigorta bağladığım için 12A ya mı çıkıyor amperi? Ana hattı üstten girdim sigortaya "audiocu" alttan girmeli demişsin sakata gelmeyelim sonra?

zamanında elektrikçilik de yaptım fakat, sigortanın üstten bağlandıgını ilk kez senden duyuyorum. sigortanın yazılı kısmı aşagı gelecek şekilde tuttugun zaman giriş alttan olacak şekilde bağlanmalıdır. Hatta birara tereddütte kaldım üşenmeyip apartmanın elektrik panosuna da baktım, dediğim şekilde olmalı bağlantın..

• ben de işyerindekilere baktım, akşam bir de alttan takıp üstten çıkma şeklini deneyeyim. inşallah haklısındır.

18.01.2008

Denedim, haklısınız hiçbirşey farketmiyor

Detaylı bağlantı şeması aşağıda mevcut;

2000Wlık SÜPÜRGE bağlanınca 6Alık SİGORTA NEDEN ATMIYOR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megakatalog -- 18 Ocak 2008; 17:19:03 >
  • sigorta dandik, iyisini kullanın. tek sorun bu bence. (her zaman için pahalısı ucuzudur)
  • Arkadaşlar w.otomat sigortalara hem alttan hem de üstten giriş yapılabilir. Bu konuya önce bir açıklık getirelim. Alttan girip üstten çıkabilir, üstten girip alttan çıkabilir. Bunda bir sakınca olmaz.

Birde 2 sigorta bağlanmış. Biraz okudum fakat tam anlayamadım. Şayet sigortalar seri bağlanmışsa sorun olmaz. Yok paralel bağlı ise dediğiniz gibi 12 amperlik sigorta gibi çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 18 Ocak 2008; 0:22:42 >
  • şef34 paralel bağlı 2 adet 6 amperlik sigorta ile 12 amperlik sigorta aynı şey değildir. sigortada akım değeriyle beraber devreyi açma(normal konuşmada kapama) hızıda önemlidir. elektrik arızalarında birkaç mili saniyelik gecikme büyük zararlara yol açabiliyor. bu yüzden söz konusu sigorta olduğunda, hızlı ve pratik çözümler kalıcı olmazlar. en iyisi işin doğrusunu yapmaktır.
  • süpürgeler genelde max güçte çalışrıken ; en fazla 1600 watt a kadar çıkailrişler senni süpürgende eğer 2000w yazıyosa yanlış o inanma :D

irde 1600 watt maksimum da oda hani süpürgenin önünü kapadığında bağırmaya başalr işte öyle 5-10 sn tutna o kadar çeker;)

genelde 2000 watt ısıtıcıların gücüdür, hatta son zamanlarda çıkan ısıtıcıalr biel 1600watt lara kadar düştü...Daha az enerji tüketimi daha çok verim;)

sen bence 3A felin sigorta tak ;) yada 2 ketil 1 süpürge ve 1 ütü bağla bakalım atacak mı yaw bende merak ettim :D
  • Arkadaşım sigorta seçimin yanlış B tipi sigortalar geçikmeli keser akımı C tipi olanlar ise anında keser evlere bakarsan (klima hariç) C tipi kullanıldığını görürsün.
  • bir tane ampermetre bulursun devrene seri bağlar çekilen akımı görürsün. 6A in üstündeyse ve 10sn içinde atmıyorsa sigortan arızalı yada öalzemesi çok kalitesiz demektir. sigortanın içinden ses gelmesi demek, sigorta atmakla atmamak arasında kalıyodur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.