Şimdi Ara

2001-04 Honda 1.6 Ls Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabam.com'un test verilerinde 2001-04 honda 1.6 Ls yakıt tüketimi 6,4/100 km yazıyo.Benim de sahip olduğum 2000 1.6 ies için ise 10,8/100 km yazıyo.Bu kadar fark bana biraz tuhaf geldi.Bu model aracı olan arkadaşlar yakıt tüketimini yazabilirse sevinirim.

• veriler arasında bu kadar fark olduğu konusunda haklısın
    2000 model ies ile 2001-04 ls arasında seninde bildiğin gibi v-tec motor farkı var bu kadar fark olması normal olabilir diye düşünüyorum

saygılar
  • 97-01 civic 10.8 l degil yani benimkinde o kadar degildi biraz sallamıslar yani 10 l ile 9l arasında en buyuk şekilde
  • ŞİMDİ ARKADAŞLAR BEN KİTAPTAKİ GİBİ KONUŞMAYACAĞIM KULLANDIĞIMLA KONUŞACAĞIM ŞEHİR İÇİNDE İSTANBUL TRAFİĞİNDE

MİN. 100 KMDE 10 LİTRE = 10 x 2,75 = 27,5 BUDA EŞİTTİR KM DE 0,275 YTL
    YOL BOŞ VE TEMKİNLİ KULLANILIRSA 9 LİTRE OLABİLİR AŞIRI BİR TRAFİKTE
    11-12 LİTREYE ÇIKABİLİR

ŞEHİR DIŞINDA OTOYOLDA DÜŞÜNÜRSEK 7 LİTRE x 2,75 = 19,25 / 100 =

KMDE 0,192YTL
  • 99 1.6 ies civic im vardı otomatik.

istanbulda şehir içi 10 litre yakıyordu.

bahsettiğiniz ls kodlu civicler ise sizin kasanın bir yeni kasası olan civicler. motoru komple değişti.

yani 1.6 civic ls ile 1.6 civic ies in motorunun birbiriyle en ufak bir alakası yok.

1.6 iesler savurgan ve kuvvetli bir motora sahipti (120 bg)

1.6 ls ler ise 110 beygir fakat çok ekonomik bir motora sahipleri.

testlerde bir sorun yok yani.

hayırlı günler.
  • 140NM tork wardı civic iesde

152NM de LS-ES lerde

şimdi iki motorda vtec.Biri doch vtec biri de i-vtec(VTEC2) Kam mili olayına fazla girmeyeceğim ama vtec2nin az yakması normal
  • test verileri doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 2 Aralık 2006; 22:12:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

140NM tork wardı civic iesde

152NM de LS-ES lerde

şimdi iki motorda vtec.Biri doch vtec biri de i-vtec(VTEC2) Kam mili olayına fazla girmeyeceğim ama vtec2nin az yakması normal

ies ler dohc değil sohc. tek egzantrikliler (iesten kastın 98-2000 arası iesler ise şayet)

http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=195

ayrıca iesler vtec değildir. normal pgm-fi

7 yıl 99 model 1.6 ies kullandım içini dışını her yerini ezberledim de aracın oradan söylüyorum

o kasada ayrıca vtec motora sahip civicler vardı 160 hp lik onlar ayrı . her araba severin kalbinde yatan civicler yani.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 2 Aralık 2006; 22:23:57 >

• arkadaşlar bahsettiğiniz üzere iki motor arasında fark olduğundan ve vtec lerin daha az yaktığından hemfikiriz.ancak teste göre vtec motorun % 40,7 daha az yakması sözkonusu ki, benim aracım 1 hafta önceki ölçümüme göre ş.içi 8,64lt / 100 km yakıyo.Bu değer şartlara göre 9,5-10 lt yi buluyo.hadi biz 10 lt yaktığını varsayalım.O zaman vtec yaklaşık 6 lt yakmalı ki o da 6*2,75: 0,165 ytl oluyo.E forumda siz de görmüşsünüzdür vtec motorlu hondasına sıralı sistem tüp taktırana.bence kmde 0,165 ytl yakan hondasına hiçkimse lpg taktırmaz.Ki ben de lpg düşünüyorum ama vtec ler teste göre 0,165 ytl yakıyo ise bunu hemen satıp o kasadan alayım hiç tüple de uğraşmayayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

140NM tork wardı civic iesde

152NM de LS-ES lerde

ies ler dohc değil sohc. tek egzantrikliler (iesten kastın 98-2000 arası iesler ise şayet)

http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=195

ayrıca iesler vtec değildir. normal pgm-fi

7 yıl 99 model 1.6 ies kullandım içini dışını her yerini ezberledim de aracın oradan söylüyorum

o kasada ayrıca vtec motora sahip civicler vardı 160 hp lik onlar ayrı . her araba severin kalbinde yatan civicler yani.

hayırlı günler.

Haklısın doch vtecler 1.6 VTI 160 idi

• ve iesler 143 nm tork 140 degil
  • fabrika verilerini yaklamak cok zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.