Şimdi Ara

2001 Model Suzuki Swift GLX Yakıt Tüketimi Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aranıza Bursa' dan katılıyorum. 42.000 km de 2001 model Suzuki Swift GLX aracım var. Sorunum ise aracımın bana göre fazla yakıt tüketmesi. Aracım 1.3 Cc ve 68 Hp.

Şehir İçi Tüketim : 9 Lt ( Sakin Kullanım ) - 10 Lt ( Agresif Kullanım )

Ortalama Tüketim : 8 Lt ( Sakin Kullanım ) - 8,5 Lt ( Agresif Kullanım )

Şehir Dışı Tüketim : 6,2 Lt ( Sakin Kullanım )

Sakin kullanırken genelde hep 2500 devirde vites değiştiriyorum, ani hızlanmalardan kaçınıyorum.

Agresif kullanırkende 3500 - 4000 devir civarında vites değiştiriyorum.

Uzun yolda genelde 90 km/hızı geçmem, 80-90 km/h arasında giderim. Otobanda ise 120km/hızı geçmiyorum.

Aracımı yeni aldım 1,5 ay oldu hemen hemen. Benden önceki sahibi arabayı pek kullanılmamış, genelde yatmış araba.

Bana tavsiyeleriniz nelerdir, neler yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 12 Aralık 2009; 13:08:47 >

• Selam dostum,

Bendede 2001 swift otomatik var.Benim araçta tahminimden çok yakıyor.Bende çareyi Lpg taktırmakta buldum,şimdi şehir içi 250 kuruş yakıyor bana yine çok geliyor ama yapacak fazla bişey yok sanırım.Otomatikler düz vitese göre biraz fazla yakıyormuş.Aracın fabrika verileri şehir içi 9.4 lt. tabi sen buna 10 lt de.Araç masraf çıkartmıyor sahibini üzmüyor bırak biraz fazla yaksın zaten tamir masrafından aradaki farkı zaten çıkarıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.