Şimdi Ara

*_2002-07 Arası Benzinli-Dizel Corolla Kulübü_*

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar forumda bakıyorumda yarisin bir kulübü var.
    yeni nesil corollanın kulübü var.
    efsane kasalarında bir kulübü var fakat eski kasa corollaların yok(tu)
    artık bizimde bir kulübümüz var. tüm sorunlarımızı yeniliklerimizi resimlerimizi kendi topic imizde paylaşmamız ve tartışmamız dileğiyle herkese hayırlı ve uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unloved -- 9 Haziran 2008; 21:09:02 >

• arabam.com un yaptığı 2006 model corolla 1,6 SOL için test sürüşünden sonuclar

Albenisi artmış!

1966 yılından buyana üretim bandında olan Corolla dünyanın en çok satılan modellerindenbirisi. Japon üreticiyi kompakt sınıfta temsil eden model güncel yüzünü2001 yılında almıştı. Geçen üç yılın ardında Corolla'nın sınıfındakirakiplerinden geri kalmamasını isteyen Toyota, makyaj operasyonunabaşvurdu. Testini gerçekleştirdiğimiz Corolla Sedan markanın Adapazarı'ndakitesislerinde üretiliyor. Corolla'nın 1.4 litre 97 HP ve 1.6 litre110 HP motor seçenekleri bulunuyor.
    Farkı hissediliyor
    Corolla Sedan'a yönelik makyaj operasyonunu fark etmek için keskingözlere ihtiyaç duyuluyor. Burun tasarımı bir önceki versiyondaolduğu gibi hatchbackten farklı. Bunun yanı sıra radyatör ızgarasınınetrafında kromajlı bir bant bulunuyor. Ayrıca farlar da yenilenmiş.Yandan görünümdeyse selefiyle hiç bir farklılık bulunmuyor. Bagajbölümünde bulunan stopların tasarımı korunurken, desensiz stop camıkullanılmaya başlanmış. Makyaj operasyonuyla birlikte modelin uzunluğundada değişiklik olmuş. Selefinde 4385 mm olan uzunluk, 4410 mm'yeyükselmiş. Yükseklik ve genişlikteyse herhangi bir değişim bulunmuyor.Bu uzunluğuyla Corolla Sedan en büyük rakiplerinden Renault MeganeSedan'dan (4498 mm) kısa, Ford Focus Sedan'dan (4362 mm) uzun.

Detaylara dikkat
    Corolla'nın iç mekan makyajı dışı gibi sınırlı ölçüde. Yüksek kalitedekidöşemelerin sadece deseni değiştirilmiş. Daha sportif yapıda birdireksiyon simidi kullanılmaya başlanmış. Ayrıca koltuk ayar mekanizmasıda daha kullanışlı hale getirilmiş. Otomobilin orta konsolunda alüminyumekipmanlara yer verilmesiyse sportif görünümü destekliyor.
    Otomobilin orta konsolunun en üstüne müzik sistemi yerleştirilmiş.Müzik sisteminin hemen altında ise dijital klima sisteminin kumandalarıbulunuyor. Bunların altına cep telefonu gibi aksesuarlar için düşünülmüşkapaklı bir göz ve küllük konumlandırılmış. Corolla Sedan'ın 437litrelik bagaj hacmi en büyük rakibi olan Megane Sedan'dan (510mm) küçük kalıyor.

Motorudeğişmemiş
    Corolla Sedan'da kullanılan 1.6 litrelik motor yerini koruyor. Sahipolduğu VVT-i (değişken supap zamanlama kontrol sistemi) teknolojisinedeniyle 'akıllı motor' olarak tanımlanan ünite, gaz pedalına basışoranına göre supapların açık kalma zamanını ayarlıyor. Böylece maksimumgüç ve maksimum yakıt ekonomisi sağlanabiliyor. Alt devirlerdenitibaren kolay devirlenen motor 6000 d/d'de 110 HP güç, 4800 d/d'de150 Nm tork üretiyor. Otomatik şanzıman sebebiyle gücünü tam hissettirmeyenmotor yaptığımız testlerde otomobili 0'dan 100 km/s hıza 12 saniyedeulaştırdı. Son hızınıysa 185 km /s olarak ölçtük. Testimiz süresince100 km'de 9.5 litre kurşunsuz benzin tüketen otomobil 55 litrelikdeposuyla 579 km'lik menzil sunuyor.

Önden kayabiliyor
    Corolla Sedan makyaja rağmen rakiplerinden yaşlı duruyor. Moderngörünüm hatchback ve Verso'da olduğu kadar baskın değil. Çok zorlandığındaönden kayan otomobil daha sonra arka kısmını kontrollü olarak bırakıyor.Ancak bu kayma tehlike yaratacak boyutta değil. İç mekanı yeterligenişlikte olan otomobilin koltuk ayar mekanizmalarıysa eskisinegöre taktir toplayacak kadar iyi. Fren testlerinden başarıyla çıkanCorolla Sedan'ı 100 km/s hızdan durma konumuna 38.5 metrede getirdik.Toyota Corolla 1.6 SOL Otomatik'in anahtar teslim satış fiyatı 37.300.000.000TL.

• Test Sonuçları

Genel Değerlendirme
    İçmekan .......... Kaliteli ve geniş
    Görüş .............. Yüksek bagaj sebebiyle geri görüş sorunlu
    İşçilik ............. Yeterli seviyede
    Performans ...... Şanzıman daha iyi olabilirdi
    Tüketim ........... Yüksek düzeyde
    Yoltutuş ........... Kullanıcısını üzmüyor
    Frenler ............ Duruş mesafesi kısa
    Süspansiyon..... Darbe emiş performansı yeterli
    Yalıtım ............ Yol ve motor sesi duyulmuyor
    Donanım ......... Yeterli düzeyde
    Fiyat ............... Makul seviyede
    Sonuç ............. Corolla Sedan'ın geniş iç mekanı ve teknolojikmotoru en büyük avantajı. Ancak otomatik şanzıman sebebiyle performanstan fazlasıyla ödün veriliyor
  • selamlar
    hayırlı olsun kulübümüz...
    yaklaşık 10 senedir corollacıyım. ilk önce babamla 1991 model corolla 1.6 xl aldık.
    sonra bana 1997 xei aldık. babam 1991 corollayı kullanmaya devam etti.
    yaklaşık 7 ay öncesi resimdeki 2004 corolla terra yı aldım. babamda benim xei ye talip oldu.
    şimdilik maceramız bu şekilde devam ediyor.
    forever toyota forever corolla diyorum,
    daha da bi şey demiyorum.
    saygılarımla...

*_2002-07 Arası Benzinli-Dizel Corolla Kulübü_*
  • Fabrika Verileri ve Test Verileri
    http://img90.imageshack.us/img90/2992/testsonuclarwp9.png

arkadaşlar resimi 800*600 yaptım fakat goruntu bozuldugu icin linki veriyorm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unloved -- 4 Mayıs 2008; 1:17:28 >
  • hoşgeldin bekircakir.

bizimde aldıgımız arabaları bastan sıralamaya baslarsam olmaz en iyisi ben toyotanın başlangıcından başlıyım.ilk toyotamız 96 model GLİ idi 2.5 sene kadar kullandık ve sanayi ye yağ değiştirmek ve eskiyen lastiği değiştirmenin haricinde bir kere bile gittiğimizi hatırlamıyorum.ondan sonra 2001 model sol special aldık ve biz kaza sonrası o aracımızıda perte verdikten sonra 2005 model corolla terra yı aldık.Aldıgımız toyotaların hiçbirinde sorun yaşamadık ve umarım böyle devam ederiz.
  • 2004 corolla sol sedan var bende de + tartarini lpg kit.

sağolsun editörler o kadar çok imzama taktılar ki; artık imzamda arabayı yazmıyorum.
    imzamda daha sosyal içerikli mesajlar kullanıyorum

forumda daha önce defalarca yazmışımdır. arabayı değiştirmek zamanı gelince megane2 almayı çok istemiştim ama müdürüm " koçum alabiliyorsan mercedes al, mercedese binemiyorsan git al bi toyata bak keyfine " demişti. o gün bu gün TOYOTA cı olduk.

iyiki de olmuşuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmaci -- 4 Mayıs 2008; 11:43:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dondurmacı Tartarini kitinden memnunmusun ? Kaç gayme verdin ? Ruhsata işletme dahil ?.. Yazarsan fikir edinecegim....Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Mayıs 2008; 14:59:14 >
  • 2003 corolla terra 1.4 vvt-i almayı düşünüyorum.arabayı sert ve hızlı kullanacağımı sanmıyorum.bu durumda yakıt tüketimi ne olur?1.4 motorlar tutuluyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Dondurmacı Tartarini kitinden memnunmusun ? Kaç gayme verdin ? Ruhsata işletme dahil ?.. Yazarsan fikir edinecegim....Saygılarımla....

tartarini kit ten oldukça memnunum. zaten lpg dönüşümünde de sürekli yazıyorum. tam 11 ay oldu dönüşüm yaptıralı. 22.500 km den daha fazla yol yaptım. 1750 lira verdim 5 taksite 205 lira filan da ruhsat + muayene filan tutmuştu. yalnız zaten muayeneye girecekti araba 1 ayı kalmıştı. işte bi 90-100 lira fazla vermiş oldum.
    çok iyi Sıstem.
    arabayı ilk aldığım günden beri, aldığım yakıtı , kilometreyi ve tarihi yazarım. bu lpg de de devam etti.

araba şimdi benzinle çalışıp lpg ye geçiyor. net tasarufum %33,4 .

çok km yapıyorsanız iyi bir kit öneririm. lpg dönüsümü düşünen 2003- 2007 arası toyotacılara yardımcı olmaktan mutlu olurum.

selam ve dostluklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmaci -- 4 Mayıs 2008; 15:33:41 >

• arkadaşlar ben birde izmirde ahmet tok diye birisinin yaptığı halk dilindeki bor yakıt sistemi (turbo yakıt tasarruf sistemi) ni duydum.anlatılanlara göre tasarruf ve performans artışı sağlıyor.Duyan, kullanan, veya yakıt arkadaşlarının tanıdıklarının kullandıysa fikirlerini ve düşüncelerini alabilirmiyim.Teşekkürler...
  • daha önce bir arkadaşın açtığı toyotamızı kendimiz tamir edelim diye bi başlığı vardı. geçenlerde o başlığı aramıştım ama yüklediği dosya silinmişti. şimdi o dosyayı buraya ben yüklüyorum. 2003 - 2007 corollacılarda bulunmasında fayda var.

dosya biraz büyük 12,5 mb kadar,indirmek zaman alabilir ama pc nize yükleyin derim.

http://s3.dosya.cc/toyotatamir.rar.html
  • Dondurmacı cevabına teşekkür.. Çok para...Ben o parayı 3 yılda çıkaramam.. 4 yılda 65.000 deyim....Şimdilik benzine devam...Hayırlısı....
  • arkadaşlar benden de tüm toyotacılara selamlar.
  • bendede daha önce 1999 corolla vardı onu sattım simdide 2005 corolla 1.6 terra var
  • @dondurmaci

indirmesi sorun değil 1 dk ya indide sanırım dosya ingilizce anlaması zaman alıcak gibime geliyor
  • imzamdaki araçta bana ait valla honda ve toyota aras›nda kalm›s bi kisi olarak iyiki alm›s›m diyorum. 1 senedir bende üzmedi hiç bilen varsa bide sor soray›m bari bu modeller için modifiye ve tuning malzemesi bildi€iniz ya da edindi€iniz yer varm›

Sayg›lar›mla
  • arkadaşlar hafta sonu caanım arabamı gs şampiyonluk kutlaması sırasında çizmişler. evin yanında yer bulamadığımdan az ileriye park etmiştim.
    kıyılırmı toyotaya ...
    tüm araba çizenleri buradan lıyorum.
    iki gündür canımı sıktılar. inşallah pasta ile çizikler gider...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekircakir -- 12 Mayıs 2008; 16:06:42 >
  • ben o beyni k›t insanlar› anlamam neden çizerler. Hadi sen olay›n içine girersin yaln›sl›kla çizilir.
    Ama bile bile araba çizilirmi bu ban olay›da bana az geliyo bazen fuc..............

• g5 kardeşim olayın içinde değildim. ve yanlışlıkta yok.
    adam almış eline çizecek materyali önden arkaya veya arkadan öne nasıl yaptıysa
    aynı çizgide çizip geçmiş. önceki arabamda da aymı olay başıma geldiydi.
    adam arabanın başından başlayıp arkasına kadar çiziyor.
    dediğin gibi insanın dan daha fazla şeyler söyleyesi geliyor.
    tüm sözlerine katılıyorum...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.