Şimdi Ara

2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.202
Cevap
57
Favori
164.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haydi bende bir soru soracağı Islak zeminde birinci viteste iken gazı kökleyip kökleyip çekmek çok hoşuma gidiyor ama araba patiye sarınca çıldırmış gibi tak tak tak ses geliyor pati çekmesinden dolayı, korkup bırakıyorum. Yumuşak bir şekilde pati çekemiyorum sizce neden olabilir bu tak tak tak diye ön tarafın attırması? Ayrıca sis farım da kırılmış, bu sis farının içindeki ampulun cinsi ne olarak geçiyor? daha parlak yanan birşey almak istiyorum cavlasın istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: myd

Haydi bende bir soru soracağı Islak zeminde birinci viteste iken gazı kökleyip kökleyip çekmek çok hoşuma gidiyor ama araba patiye sarınca çıldırmış gibi tak tak tak ses geliyor pati çekmesinden dolayı, korkup bırakıyorum. Yumuşak bir şekilde pati çekemiyorum sizce neden olabilir bu tak tak tak diye ön tarafın attırması? Ayrıca sis farım da kırılmış, bu sis farının içindeki ampulun cinsi ne olarak geçiyor? daha parlak yanan birşey almak istiyorum cavlasın istiyorum

araban ne ona göre söliyim sis farını kardeşim .d
  • quote:

Orijinalden alıntı: corolla sol

quote:

Orijinalden alıntı: myd

Haydi bende bir soru soracağı Islak zeminde birinci viteste iken gazı kökleyip kökleyip çekmek çok hoşuma gidiyor ama araba patiye sarınca çıldırmış gibi tak tak tak ses geliyor pati çekmesinden dolayı, korkup bırakıyorum. Yumuşak bir şekilde pati çekemiyorum sizce neden olabilir bu tak tak tak diye ön tarafın attırması? Ayrıca sis farım da kırılmış, bu sis farının içindeki ampulun cinsi ne olarak geçiyor? daha parlak yanan birşey almak istiyorum cavlasın istiyorum

araban ne ona göre söliyim sis farını kardeşim .d

Sanırım imzama bakman yeterli olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: feromon77

quote:

Orijinalden alıntı: feromon77

arkadaşlar 2003 corolla sedan sol manuel vites aracın şanzıman yağı kaç km de değişir ve konan yağın kodu nedir yardımcı olurmusunuz ...

teşekkürler...

arkadaşlar yokmu yardımı olacak

Alıntıları Göster
    ...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 30 Aralık 2012; 11:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: geotech

quote:

Iyi gunler bu gaz pedalinin altindaki siyah kapatli alet ne ise yariyor?

sorum boynu bükük kaldı :(

elektronik devreler olabilir. aynayı yönlendirdiğimiz elektronik tuşların altında kapaklı devreler var eğer gördüyseniz. kapağı açınca kalem defter koyabileceğimiz küçük bir bölme çıkıyor biraz çekince kapak çıkıyor ve arabanın sigortaları, devreleri her şeyiyle orada.. çoğu arabada bu özellik yoktur. ani sorunlarda bu devreleri kapatabilirsiniz yangın olsun vs. ama ellemeyin yine de oraları.. o sigortaların kablolarına ışık tuttugumda dediğiniz gaz pedalının olduğu yere doğru gidiyor gibi görünüyordu tahminimce.

pardon siz yanlış yeri anladınız 2004 model otomatik bizim araba gaz pedalının altında tup gibi bişi var onu demek istedik

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

elektronik devreler olabilir. aynayı yönlendirdiğimiz elektronik tuşların altında kapaklı devreler var eğer gördüyseniz. kapağı açınca kalem defter koyabileceğimiz küçük bir bölme çıkıyor biraz çekince kapak çıkıyor ve arabanın sigortaları, devreleri her şeyiyle orada.. çoğu arabada bu özellik yoktur. ani sorunlarda bu devreleri kapatabilirsiniz yangın olsun vs. ama ellemeyin yine de oraları.. o sigortaların kablolarına ışık tuttugumda dediğiniz gaz pedalının olduğu yere doğru gidiyor gibi görünüyordu tahminimce.

pardon siz yanlış yeri anladınız 2004 model otomatik bizim araba gaz pedalının altında tup gibi bişi var onu demek istedik

tamam ben de dedim ya devrelerle alakalı direksiyon yanındaki bölmeyle ilişkisi olabilir. çünkü ordaki kablolar dediğiniz kısma öbür taraftan gidiyor gibi görünüyor demiştim.

buldum. kick down tuşu. gaz pedalını tüp dediğiniz kısıma -aslında tuş- getirirseniz şanzıman 1 vites küçültüp ivmeyi hızlandırıyormuş. nasıl yokuşta araba boğulurda vites küçültürsek aynı mantık bunda da var. tabi 2004 model corollada kick down tuşu oldugunu otomatiklerde 8 yıldır duymadım bu ihtimal olabilir. araç kapalıyken bakın tıklanabiliyor mu o tuşa :D

arastırdıgınız için teşekkürler :D evet araç kapalıyken ıcıne göçme oluyo akşam çıkıyımda dip gaz yapalım :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam ben de dedim ya devrelerle alakalı direksiyon yanındaki bölmeyle ilişkisi olabilir. çünkü ordaki kablolar dediğiniz kısma öbür taraftan gidiyor gibi görünüyor demiştim.

buldum. kick down tuşu. gaz pedalını tüp dediğiniz kısıma -aslında tuş- getirirseniz şanzıman 1 vites küçültüp ivmeyi hızlandırıyormuş. nasıl yokuşta araba boğulurda vites küçültürsek aynı mantık bunda da var. tabi 2004 model corollada kick down tuşu oldugunu otomatiklerde 8 yıldır duymadım bu ihtimal olabilir. araç kapalıyken bakın tıklanabiliyor mu o tuşa :D

arastırdıgınız için teşekkürler :D evet araç kapalıyken ıcıne göçme oluyo akşam çıkıyımda dip gaz yapalım :D

sonuçlarını bekliyoruz. eğer gerçekten kick down turbo varsa videoya da kaydedin.. bu özellik golfün son kasalarında bile yok..

en kısa zaman video çekip atıcam foruma :)

• Arkadaşlar benim araba da Toyota Corolla 2005 1.6 Sol HB.
    Aracı 2. el aldığım için iki küçük değişmesi ya da onarılması gereken malzemesi var. 1.si klasik vites topuzu soyulması mevcut. Servisinde fiyatının çok yüksek olduğunu yazmışlar. Çıkma olaraksa bulduğum ilanların hepsi güncel değil. Bir arkadaşta kendisi tamir etmiş.
    2. sorun ise emniyet kemerinin esnekliğini bir miktar kaybetmiş olması. Şak diye çekip oturmuyor. Sonuçta bu ürünler servislerinde oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Bunun tamiratı mümkün müdür?
    Teşekkürler...
  • Tekrar daha açıklayıcı yazayım o zaman.

Vites değiştirdiğimiz kolun üst tarafı vidalı şekilde çıkabiliyor. Bu kısımda bizden tarafa baktığı yerde parlak nikelaj mevcut. Benim araçta bu bölge parça parça olmuş durumda. Bazı yerleri de soyulmuş. Değiştirilmesi ya da onarılması gerekiyor. Klasik bir sorun olduğunu gördüm. Belli bir kullanımdan sonra bir çok kişi aynı sorunu belirtmiş fakat orijinal parça çok pahalı olduğundan kullanılamaz durumdaki araçlardan çıkma parçaları uygun fiyata satanlar mevcut. Fakat internetteki bu ilanlar hep güncelliğini yitirmiş çok eski ilanlar.

Emniyet kemeri kısmı ise makara emniyet kemerini seri şekilde sarmıyor. Çok gergin değil yani. Biraz sarkık kalıyor. Makaranın yağlanması ile bu sorun halledilebilir mi yoksa illa servis mi bakmalı?
  • Meraba arkadaşlar Ben Corolaa 1.6 Terra almayı planlıyorum 2007 Model Otomatik vites 82 binde araç Fiyatıda adam 19,500 en son verir heralde
    Genel piyasasına baktım 23,28 bin tl Oto vitesler Genelde daha ucuz oluyor Manuelden Piyasada .
    Şimdi bu araçda acaba Şüphelenmem gereken bir şeymi var yoksa Aciliyetten mi bu fiyat Servise göstereceğim ama Kuşku düştü içime
    En önemliside Otomatik vitesler 4 ileri buda öyle olması lazım Bu oto vitesler sürekli Şanzıman arızalanıyor diyorlar acaba doğrumudur 1.6 Terra 2007 model ?
    Forumu talan ettim ama net bir bilgi bulamadım
    Cevap yazan herkeze şimdiden Teşekkürler

• 1) 2007 Terra 19.500 gerçekten çok ucuz bunun çeşitli nedenleri var geçmişindeki kazalar yada sizinde bahsettiğiniz gibi acil nakit ihtiyacı olabilir
    2) Otomatik viteste Japonlar ilk sıralarda yer alır. Sınıfının en az arıza çıkartan şanzımanıdır.
  • Hımm Bi servise göstermek lazım ozaman aracı Arızası yoksa kaçırmayalım ozaman
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pepsis

Tekrar daha açıklayıcı yazayım o zaman.

Vites değiştirdiğimiz kolun üst tarafı vidalı şekilde çıkabiliyor. Bu kısımda bizden tarafa baktığı yerde parlak nikelaj mevcut. Benim araçta bu bölge parça parça olmuş durumda. Bazı yerleri de soyulmuş. Değiştirilmesi ya da onarılması gerekiyor. Klasik bir sorun olduğunu gördüm. Belli bir kullanımdan sonra bir çok kişi aynı sorunu belirtmiş fakat orijinal parça çok pahalı olduğundan kullanılamaz durumdaki araçlardan çıkma parçaları uygun fiyata satanlar mevcut. Fakat internetteki bu ilanlar hep güncelliğini yitirmiş çok eski ilanlar.

Emniyet kemeri kısmı ise makara emniyet kemerini seri şekilde sarmıyor. Çok gergin değil yani. Biraz sarkık kalıyor. Makaranın yağlanması ile bu sorun halledilebilir mi yoksa illa servis mi bakmalı?

Çıkma parçalara bakın o zaman. Sıfırıyla aralarında dağlar kadar fark var çünkü.
    Emniyet kemeri sorunu biz kullanıcılar çözemeyiz sanırım bence bir özel servise götürün. Çünkü 8 yıllık corolla kullanıcısıyız ve kemerde böyle bir sorun hiç yaşamadık. İlk defa sizden duydum sanırım aşırı zorlanma yaşamış olabilir onun gevşekliğini giderecek bir çözüm vardır.

mesela bu ilanın iç kısmı fotoğraflarında vites kolundaki gibi bir aşınma var bizde de. yani kullanıma bağlı olarak desenini kaybediyor, ama göze batmıyor.

Benim de bir sıkıntım var bizim direksiyonda güneş yanığı gördüm parça parça moralim çok bozuldu..

Çıkma bir vites topuzu buldum sıfır gibi oldu :)
    Emniyet kemeri içinse Wurtz ün silikon spreyini önermişlerdi onu da sipariş ettim bugün gelir sanırım...

• Araç şu an 63 binde eğer bir kaza bela olmazsa 150 bine kadar kullanabilirim sanırım :) 5 yıl falan idare eder beni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abraham48

merhaba arkadaşlar bende 2004 corolla hb otomatik vites kullanıcısıyım.ismim ibrahim.

benim şuan araba ile ilgili bir sorunum var inşallah yardımcı olabilirsiniz.sorunum arabada ilk çalıştırmada titreme yapıyor.belli bir zaman sonra kesiliyor.tamirciye götürdüğümüzde arabanın sübaplarında sorun olduğunu ve çözümün ise sübaplarının değişmesi gerektiğini söylediler.bu yaklaşık 1500 tl gibi bir fiyata oluyormuş.forumlarda araştırma yaptığımda arabanın lpg taktırıldığında vvt-i motorların klasik sorunu olduğu yazıyodu.arabam bu sırada lpg lidir.bir yerde sübap temizletme(carbon clean) yapıldığı söylenmekte.acaba sübap temizliği bu tip motorlarda yapılıyormu vede yapılıyorsada motora zararı varmı acaba.tabiki birde sorun çözülüyormu .bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım olursanız sevinirim.

arkadaşlar bir önceki yazımda titreme sorunu olduğunu söylediğim arabamın asıl nedenin sübaplardan kaynaklandığını öğrendim.nasılki derseniz motor kapağı açıldığında sübapların eridiğini görmüşler.araba sanki 1.2 motor gibi çalışıyordu zaten.performansı düşük ve yakıt tüketimi bir miktar daha fazlaydıdiğer lpg li araçlara göre.şuan arabanın sübaplarını değiştirdim vede 1.6 motor neymiş öğrenmiş oldum.araba sürüş keyfi ve hız performansı olarak baya bir farklılaştı ve keyif verdirmeye başladı.böyle arabasında şikayeti olan arkadaşlar bence bir güvendikleri tamircilerine bir baktırsınlar derim.maliyet 1300 tl gibi bir fiyata oldu.

• Arkadaşlar aracımdaki ses sitemi mp3 çalmadığı için mp3 çalabilen bir sistem almak istiyorum.
    Fakat ben ses sisteminden Sony, Logitech teki gibi tok, doygun bir bass almak istiyorum. Ayrıca tv, fm transmitter, geri görüş kamerası, navigasyon vs. gibi özellikleri olan bir şeyler alsam ne önerirsiniz fiyatları ne civardadır?
  • Merhaba arkadaşlar bendedee corolla 2002 sol hb var ön camı çatlatım (aynanın bağlı olduğu yerden) son zamanlarda değiştiren yada cam fiyatı hakkında bilgisi olan varmı acaba ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denizcaptain

Merhaba arkadaşlar bendedee corolla 2002 sol hb var ön camı çatlatım (aynanın bağlı olduğu yerden) son zamanlarda değiştiren yada cam fiyatı hakkında bilgisi olan varmı acaba ?

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Camın çatlak olduğu zamanlarda yüksek hız yapmayın ilk olarak.
    Tahminimce 1000, 1500 tlye yapılır diye düşünüyorum.

Öncelikle uyarınız için teşekkürler, cidden pahalıymış Allah yardım etsin bana
  • Arkadaşlar ben megane 2003 model aracımı satıp 2005-2006 model arası bir hb corolla almak istiyorum. Kasa çok hoşuma gidiyor.
    Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    -Terra ve sol modellerini nasıl ayırt ediyorsunuz? Döşemeler mi farklı yoksa torpido gözünde mi yazıyor ya da gövdedeki ekipmandan belli olur mu?
    -Niyetim benzinli alıp sonra tüp taktırmak. Tanıdığım çok iyi bir LPG ustası var. LPG ile tam uyumlu mudur? Benim megane aracım şu an tamamı şehiriçi 100km/8.5 Lt civarı LPG tüketimi var ve gayet başarılı buluyorum. Bu toyotada LPG tüketimi nasıldır?
    -Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Arkadaşlar ben megane 2003 model aracımı satıp 2005-2006 model arası bir hb corolla almak istiyorum. Kasa çok hoşuma gidiyor.
    Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    -Terra ve sol modellerini nasıl ayırt ediyorsunuz? Döşemeler mi farklı yoksa torpido gözünde mi yazıyor ya da gövdedeki ekipmandan belli olur mu?
    -Niyetim benzinli alıp sonra tüp taktırmak. Tanıdığım çok iyi bir LPG ustası var. LPG ile tam uyumlu mudur? Benim megane aracım şu an tamamı şehiriçi 100km/8.5 Lt civarı LPG tüketimi var ve gayet başarılı buluyorum. Bu toyotada LPG tüketimi nasıldır?
    -Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. İyi forumlar.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 7 Şubat 2016; 1:29:41 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.