Şimdi Ara

2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.202
Cevap
57
Favori
164.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iback

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 7 Şubat 2016; 1:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seth86

quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Arkadaşlar ben megane 2003 model aracımı satıp 2005-2006 model arası bir hb corolla almak istiyorum. Kasa çok hoşuma gidiyor.
    Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    -Terra ve sol modellerini nasıl ayırt ediyorsunuz? Döşemeler mi farklı yoksa torpido gözünde mi yazıyor ya da gövdedeki ekipmandan belli olur mu?
    -Niyetim benzinli alıp sonra tüp taktırmak. Tanıdığım çok iyi bir LPG ustası var. LPG ile tam uyumlu mudur? Benim megane aracım şu an tamamı şehiriçi 100km/8.5 Lt civarı LPG tüketimi var ve gayet başarılı buluyorum. Bu toyotada LPG tüketimi nasıldır?
    -Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. İyi forumlar.

Sol olanların jantları alüminyum alaşımdır, konsolları gümüş gri renktedir ve kliması çift bölgeli otomatik klimadır, direksiyonunda kumanda düğmeleri bulunur, vites topuzu da kromajlıdır. Terrada ise bu saydıklarım yoktur, klima manuel, jantlar kapaktır (sonradan takılmadıysa). Düz viteste şehir içi sakin kullanımda 7.5-8 LT benzin yakar bu da 9.5 LT LPG demek sanırım. Tüp kullanmadığım için uyumunu bilemeyeceğim.

terrada da direksiyondan kumanda var. O zamanki satılan 1.4 benzinlide yoktu sadece. Klima solda otomatik ama çift bölgeli değil. Terrada da vites topuzu kromajlı.

Benim aracım 1.6 terra, direksiyonda kumanda yok, vites topuzu nikelajlı değil.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Bir bakışta aracı görsel olarak anlayabileceğim şekilde cevap yazmışsınız. Dediklerinize dikkat edeceğim. Teşekkürler.
    quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Arkadaşlar ben megane 2003 model aracımı satıp 2005-2006 model arası bir hb corolla almak istiyorum. Kasa çok hoşuma gidiyor.
    Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    -Terra ve sol modellerini nasıl ayırt ediyorsunuz? Döşemeler mi farklı yoksa torpido gözünde mi yazıyor ya da gövdedeki ekipmandan belli olur mu?
    -Niyetim benzinli alıp sonra tüp taktırmak. Tanıdığım çok iyi bir LPG ustası var. LPG ile tam uyumlu mudur? Benim megane aracım şu an tamamı şehiriçi 100km/8.5 Lt civarı LPG tüketimi var ve gayet başarılı buluyorum. Bu toyotada LPG tüketimi nasıldır?
    -Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. İyi forumlar.

Sol olanların jantları alüminyum alaşımdır, konsolları gümüş gri renktedir ve kliması çift bölgeli otomatik klimadır, direksiyonunda kumanda düğmeleri bulunur, vites topuzu da kromajlıdır. Terrada ise bu saydıklarım yoktur, klima manuel, jantlar kapaktır (sonradan takılmadıysa). Düz viteste şehir içi sakin kullanımda 7.5-8 LT benzin yakar bu da 9.5 LT LPG demek sanırım. Tüp kullanmadığım için uyumunu bilemeyeceğim.

terrada da direksiyondan kumanda var. O zamanki satılan 1.4 benzinlide yoktu sadece. Klima solda otomatik ama çift bölgeli değil. Terrada da vites topuzu kromajlı.

Benim aracım 1.6 terra, direksiyonda kumanda yok, vites topuzu nikelajlı değil.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Bir bakışta aracı görsel olarak anlayabileceğim şekilde cevap yazmışsınız. Dediklerinize dikkat edeceğim. Teşekkürler.

• Yaz usta benide 2005 1,6 Corolla Terra Sedan
  • Benide listeye ekleyin 2004 sol sedan otomatik
  • Bu konu canlı kalmalı.
    Bende 2007 1.4 D-4D dizel corolla var.Araçtan çok memnun kaldım.Ömrümde o kadar büyük bagaj görmemiştim.

Yol bilgisayarından baktığımda çok yakıyor.Bu sorunu çözmem gerek.
  • 2006 terra 1.6
  • izmirde olan arkadaşlar izmirde özel servis arıyorum . bildiğiniz kaliteli bir yer varsa paylaşırsanız sevinirim .....
  • arkadaşlar toyota firması hava yastığı arızası nedeniyle araçları toplatıyormuş.özellikle 2000-2004 arası olanları.konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: geotech

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi gunler bu gaz pedalinin altindaki siyah kapatli alet ne ise yariyor?

sorum boynu bükük kaldı :(

elektronik devreler olabilir. aynayı yönlendirdiğimiz elektronik tuşların altında kapaklı devreler var eğer gördüyseniz. kapağı açınca kalem defter koyabileceğimiz küçük bir bölme çıkıyor biraz çekince kapak çıkıyor ve arabanın sigortaları, devreleri her şeyiyle orada.. çoğu arabada bu özellik yoktur. ani sorunlarda bu devreleri kapatabilirsiniz yangın olsun vs. ama ellemeyin yine de oraları.. o sigortaların kablolarına ışık tuttugumda dediğiniz gaz pedalının olduğu yere doğru gidiyor gibi görünüyordu tahminimce.

pardon siz yanlış yeri anladınız 2004 model otomatik bizim araba gaz pedalının altında tup gibi bişi var onu demek istedik

tamam ben de dedim ya devrelerle alakalı direksiyon yanındaki bölmeyle ilişkisi olabilir. çünkü ordaki kablolar dediğiniz kısma öbür taraftan gidiyor gibi görünüyor demiştim.

buldum. kick down tuşu. gaz pedalını tüp dediğiniz kısıma -aslında tuş- getirirseniz şanzıman 1 vites küçültüp ivmeyi hızlandırıyormuş. nasıl yokuşta araba boğulurda vites küçültürsek aynı mantık bunda da var. tabi 2004 model corollada kick down tuşu oldugunu otomatiklerde 8 yıldır duymadım bu ihtimal olabilir. araç kapalıyken bakın tıklanabiliyor mu o tuşa :D

arastırdıgınız için teşekkürler :D evet araç kapalıyken ıcıne göçme oluyo akşam çıkıyımda dip gaz yapalım :D

sonuçlarını bekliyoruz. eğer gerçekten kick down turbo varsa videoya da kaydedin.. bu özellik golfün son kasalarında bile yok..

hocam biraz geç bi alıntı ancak,
    o kick down turbo için değil,
    Hondalardaki VTEC teknolojisinin aynısı Toyotalarda VVT-i olarak mevcut,
    oraya basınca, motor farklı bir teknikle çalışıyor.

• quote:

Şöyle söyliyim o zaman; eğer farkettiyseniz 110-120 üzerine çıktığımızda araçlarımı ekstradan 1-2 litre yakıyor. Gazı kesseniz bile motor daha az yavaşlayarak kendi kendine gaz basmayı sürdürüyorum bunu farkettim ben. Kick downla bi ilgisi var mı bilmem lakin bizim araç manuel vites. Yani dediğiniz bu mu?

hocam şöyle bir anlatımı var,
    birim zamanda püskürtülen yakıtı nerdeyse 2 katına çıkartıyor,
    ve yakıt daha verimli yakılıyor
    motor çok daha seri hareket ediyor bu sayede,
    pedalı sonuna kadar bastığımda gelen sese hayrandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 14 Nisan 2013; 14:52:36 >

• Arkadaşlar bizim araçlar avrupa normlarına göre euro 3 4 5 hangisi oluyor
  • Arkadaşlar aracım 2005 model Toyota Corolla 1.6 Sol. Aracı 63 bin km de almıştım şu anda 68 bin km de. Aracı aldığımda yaklaşık 14 ay önce 10 bin bakımı 60 bin km de yetkili serviste yapıldığını öğrenmiştim. 60 bin bakımının üzerinden neredeyse 1.5 yıl geçti ve 70 bin km yi sanırım önümüzdeki hafta devireceğim. Bu arada aracı alır almaz lpg de taktırmıştım. Öğrenmek istediklerim:

1. 10 bin km de yapılması gereken bakımlar nelerdir? Ayrıca hangi kontroller yapılmalıdır?

2.Bu bakımları sanayide iyi bir ustaya yaptırsak sorun yaşar mıyız? Serviste yaptırırsak fazladan kaç lira tutar?

3. Her 70-80 bin de değiştirilmesi gereken esktradan birşey var mıdır? Baskı balata, buji, vites-hidrolik yağlar vs. bu

4. Motor yağını kendim alıp koydurmak istiyorum. Araştırdığımda karşıma Castrol Edge 5w-40 ve Mobile 1 0-40 tam sentetik yağları çıktı. Mobile 1 in 5w-50 si de var... 2 haftaya bir memleketime 300 km gidip geliyorum. Bulunduğum bölgelerde (Osmaniye ve Niğde) hava sıcaklıkları kışın -15 yazın da 45 dereceleri buluyor. Aracın da lpgli olduğunu düşünerek sizce hangi yağı almak mantıklı olur?

5. Motor katkı yağı eklemeyi önerir misiniz? Herhangi bir performans değişikliği sağlıyor mu?

6. Aracın bakımlardan sonra tam olarak güzel bir pasta cila boya korumasını yaptırmak istiyorum. Sanayide yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım. Bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?

Teşekkürler cevaplar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşlar aracım 2005 model Toyota Corolla 1.6 Sol. Aracı 63 bin km de almıştım şu anda 68 bin km de. Aracı aldığımda yaklaşık 14 ay önce 10 bin bakımı 60 bin km de yetkili serviste yapıldığını öğrenmiştim. 60 bin bakımının üzerinden neredeyse 1.5 yıl geçti ve 70 bin km yi sanırım önümüzdeki hafta devireceğim. Bu arada aracı alır almaz lpg de taktırmıştım. Öğrenmek istediklerim:

1. 10 bin km de yapılması gereken bakımlar nelerdir? Ayrıca hangi kontroller yapılmalıdır?

bakım için bir yılı geçirmeyin.
  • iyi akşamlar .bi sorum olucak 2004 corollamız var ve açık hava filtresi takılmıyo akış metreden dolayı.bu olaya bi çözüm bulunabilir mi ?
  • ben de aranızdayım arkadaşlar bir hafta önce 2004 corolla terra special 107000 otomatik brc tüp alarak aranıza katıldım gerçekten bu forumu canlı tutmalıyız.

araç çok hoşuma gitti özellikle gazpedalının hassaslığı beni hasta ediyor

300 km şehir dışı+120 km şehir içi 38 lt lpg ile

yakıt nasıl arkadaslar

bu araca 10-40 yağ olur mu elimde var da
  • ferhat1537- 2007 terra. ne diyim güzel araba. beni de ekleyebilirsiniz.
  • 2007 (eski kasa)1.4 D4D tiptronik
    110.000 bakımında hangi parçalar değiştiriliyor. Tahmini olarak ne tutar.
  • Merhaba herkese,
    bende de 2005 corolla (sedan) var, araca spor yay takıp 4cm kadar düşürmek istiyorum (16" jant var üzerinde) bunun için kaç mm yay kullanmak gerekir ?
  • arkadaşlar 18-20 bin lira bütçem var

2003-2004 model corolla almayı düşündüğüm araçlardan

100 bin km civarında lpg li bir araç alsam sıkıntı yaşarmıyım

yakıt tüketimi ne civarda olur lpg ile
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.