Şimdi Ara

2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.202
Cevap
57
Favori
164.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yogun54

arkadaşlar 18-20 bin lira bütçem var

2003-2004 model corolla almayı düşündüğüm araçlardan

100 bin km civarında lpg li bir araç alsam sıkıntı yaşarmıyım

yakıt tüketimi ne civarda olur lpg ile

Sıkıntı yaşaman aracın durumuna bağlı :) Alacağın araç öncelikle çok temiz olsun fazladan 1-2 bin lira ver fakat bakımları zamanında yapılıp iyi bakılmış olsun. Aracın geçmişini iyi araştırmak gerekiyor. Mutlaka ekspertiz yaptır derim. Bu araçlar lpg ile çok uyumlu çalıştıklarından kolay kolay sorun çıkarmazlar fakat lpg nin iyi bir işçilikle düzgün montaj yapılmış olması önemlidir. Terra modelini daha düşük donanıma sahip olduğundan bu fiyata bulabilirsin belki fakat sol modeli dolu versiyon olduğundan temizini bu fiyata bulaman çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşlar aracım 2005 model Toyota Corolla 1.6 Sol. Aracı 63 bin km de almıştım şu anda 68 bin km de. Aracı aldığımda yaklaşık 14 ay önce 10 bin bakımı 60 bin km de yetkili serviste yapıldığını öğrenmiştim. 60 bin bakımının üzerinden neredeyse 1.5 yıl geçti ve 70 bin km yi sanırım önümüzdeki hafta devireceğim. Bu arada aracı alır almaz lpg de taktırmıştım. Öğrenmek istediklerim:

1. 10 bin km de yapılması gereken bakımlar nelerdir? Ayrıca hangi kontroller yapılmalıdır?

2.Bu bakımları sanayide iyi bir ustaya yaptırsak sorun yaşar mıyız? Serviste yaptırırsak fazladan kaç lira tutar?

3. Her 70-80 bin de değiştirilmesi gereken esktradan birşey var mıdır? Baskı balata, buji, vites-hidrolik yağlar vs. bu

4. Motor yağını kendim alıp koydurmak istiyorum. Araştırdığımda karşıma Castrol Edge 5w-40 ve Mobile 1 0-40 tam sentetik yağları çıktı. Mobile 1 in 5w-50 si de var... 2 haftaya bir memleketime 300 km gidip geliyorum. Bulunduğum bölgelerde (Osmaniye ve Niğde) hava sıcaklıkları kışın -15 yazın da 45 dereceleri buluyor. Aracın da lpgli olduğunu düşünerek sizce hangi yağı almak mantıklı olur?

5. Motor katkı yağı eklemeyi önerir misiniz? Herhangi bir performans değişikliği sağlıyor mu?

6. Aracın bakımlardan sonra tam olarak güzel bir pasta cila boya korumasını yaptırmak istiyorum. Sanayide yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım. Bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?

Teşekkürler cevaplar için.

Arkadaşlar sorularımın yanıtlarını araştırma yaparak ve yaşayarak sahip olduğum için kendi sorularımı kendim yanıtlıyorum. Belki birisinin işine yarar.

1. 10 bin bakımında motorun yağı, motor yağı filtresini değiştirmek yeterli oluyor. Bunun dışında aracın hava ve polen filtresi kontrol ettirilmeli. Karter tapası da değiştirilse iyi olur. Antifiriz ve cam suyu kontrol edilmeli. Fren disklerinin durumu, baskı balatalar kontrol edilmeli. Yakıt filtresi de kontrol edilmeli. Vites hidrolik yağına bakılmalı. Bujilerin ve akünün durumu gözden geçirilmeli. Kelebek temizliğine bakılmalı.

2. İyi bir usta gereken tüm kontrolleri yapıyor fakat araca takılan malzemeler orijinal olmayabiliyor. Bu nedenle değişim yapılacak malzemeler önceden alınıp ustaya taktırılması daha iyi olur. Serviste 220-240 liraya yapılabilecek bir bakımı 120-140 liraya rahatlıkla yaptırabiliyorsunuz.

3. Her 80 binde triger kayışı durumu çok iyi kontrol ettirilmeli. Zingirli triger kayışınız varsa 150 bine kadar kafanız rahat olabilir. Aküler ve bujiler muhtemelen 40 binde bir değiştirilmeli. Riske girmeden değişim yapılmalıdır.

4. Genelde lpg li araçlarda daha kalın yağ kullanılması tavsiye ediliyor fakat ben yine de aracıma 0W-40 yağ koydurdum yaklaşık 1000 km civarında yaptım şu an için bir eksiltme olmadı. Eğer aracınız yağ eksiltiyorsa bir numara daha kalın yağ kullanın derim. Daha önce kullanılan yağ 10W-40 tı o da eksiltmediği için içim rahat şekilde 0W-40a geçiş yaptım.

5. Tam sentetik yağlarda motor katkı yağı konulmuyor. Yarı sentetik yağlarda ise araçların 100 bin kmye yaklaşması ile birlikte bu katkılardan faydalanılıyor. 50 bin km öncesi araçlarda katkı yağı konulması önerilmiyor. Tabi tercih size ait.

6. Aracıma cumartesi günü pasta cila boya koruma yaptırıp küçük rötuşlar yaptırdım. Ayrıca farları tamamen parlattım eski kireçlenmeden eser kalmadı. Yapılan işlemden oldukça memnun kaldım. Bana maliyeti 150 lira oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

quote:

Sıkıntı yaşaman aracın durumuna bağlı :) Alacağın araç öncelikle çok temiz olsun fazladan 1-2 bin lira ver fakat bakımları zamanında yapılıp iyi bakılmış olsun. Aracın geçmişini iyi araştırmak gerekiyor. Mutlaka ekspertiz yaptır derim. Bu araçlar lpg ile çok uyumlu çalıştıklarından kolay kolay sorun çıkarmazlar fakat lpg nin iyi bir işçilikle düzgün montaj yapılmış olması önemlidir. Terra modelini daha düşük donanıma sahip olduğundan bu fiyata bulabilirsin belki fakat sol modeli dolu versiyon olduğundan temizini bu fiyata bulaman çok zor.

bende terra diye düşünüyorum zaten

araç alma aşamasında olduğum için gözüme satılık bi terra çarptı halbuki pek aklımda yoktu fiyatları yüksektir diye

ama dediğim aralıkta bulmak mümkün olabiliyor

kısmet artık ne denk gelecek bakacağız

• bende ekleneyim ekibe o zaman

2005 corolla hb sol at 220 000 km

3 nesil corolla kullanıcısıyım mekanik ile ilgili sorularınızı elimden geldiğince yanıtlayabilirim
    yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım

teşekkürler
  • quote:

Üstadım şöyleki 2005 tam otomatik corolla hb sol at sahibiyim.
    ben aracıma lpg yi 60 000 km de taktırdım,%40 sorun cıkar %60 cıkmaz
    bu biraz şans meselesi.
    bende sorun cıktı, ustam söylemişti; sorun cıkarsa tahmini 100 000 km kullandıktan sonra cıkar diye,
    97 000 km daha kullandım aracım 157 000 deyken motoru sıfırladık lpg yuzunden. tahmini 5000 tl masraf cıktı,
    su an motorum ömür boyu garantili(subap ayarlarım felan lpg ye göre yapıldı) şu an 220 000 km deyim,
    deli gibi de kullanıyorum aracı,
    8 yıl oluyor gayet memnunum toplamda baktıgımda 17000 tl karım var 5000 i motora gitti 12 000 tl gene kardayım o sebeple,
    lpg li toyota 5-10 yıl kullanmak niyeti ile alıyorsanız , kendi aracım gibi araclar icin konusuyorum,
    sıkıntı olsa bile karlıdır.
    performans düşer her nekadar yok deselerde kesinlikle performans dusuyor, ama benim için önemli değil evli barklı aile adamı oldugumdan takılmıyorum o işlere.

yardımcı olabilecegim birsey olursa memnuniyetle burdayım

• 2011 Honda dan sonra 2005 corolla terra .....Arkadaşlar yağ 5/30 mu kullanıyorsunuz bir de mp3 çalar olayını ne yaptınız trackla uğraşmasak.....Teşekkürler....
  • ARKADAŞLAR aşırı hız aşırı tüketim getiriyor...2004 SOL sedan arabam ile Samandıra - Gebze arası sabah 06 da boş yolda 195 KM / Saat e kadar çok rahat çıkıyorum....Benzin ise 21 Lt / 100 Km yazıyor...Aynı yolu 110 KM / SAAT hız ile 5,9 Lt benzin ile giderken.....21 Lt benzin yakmak aptallık..Hem can , hem mal tehlikede oluyor...Bunu geçen yıllarda iki kez denedim...Hepsi o kadar...Şu an 120 den yukarı asla ve asla çıkmıyorum..
  • Araçlarınızda track mı dinliyorsunuz arkdaşlar herkes dönüştürücü falan yapmış ama yok mu şöyle güzel bir cd çalar falan ...Teşekkürler....
  • e12 corollama 20-30 liralık kaliteli sarmalı direksiyon kılıfı arıyorum.alan yapan yaptıran var mı arkadaşlar.tabiki siyah renk olacak
  • ÖNCELİKLE HERKESE MERHABALAR.
    BEN 2007 MODEL 1.4 DİZEL TERRA SAHİBİYİM.ARACIMIN KM Sİ 196000 KM.
    TÜM 2006-2007 KASA SAHİPLERİ İLE BU ORTAMDA BULUŞUP KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİMDE BULUNMAK HEPİMİZ İÇİN FAYDALI OLACAK.UN
    BEN SAHİBİ BULUNDUĞUM ARACIN 2006 MODELİNİ ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTE 100000KM KULLANDIM,ÇOK MEMNUN OLDUĞUM İÇİN ŞAHSIMA ALDIM.
    ARKADAŞLAR DAHA YENİ SAMSUN BAFRAYA GİDİP GELDİM.
    GİDERKEN 100-130 KM ORTALAMA İLE GİTTİM 5.20/100KM İLE GİTTİ ARACIM,MAZOT SARFİYATI.
    DÖNERKEN BOLUDA FULLEDİM,100-140 KM ORT İLE DÖNDÜM. 5.6/100KM MAZOT SARFİYATI OLDU.
    ARABAMDAN ÇOK MEMNUNUM.HİÇ SARSMIYOR.BİR ANDA OK GİBİ FIRLAMIYOR İLK KALKIŞTA AMA UZUN YOLDA PERFORMANSI İYİ.
    HERKESE SELAMLAR.
  • ARKADAŞLAR ŞİRKETİN 2006 MODEL SEDAN DİZEL TOYOTA COROLLASINI 100 BİN KM KULLANDIM.ŞEHİRİÇİ ORTALAMA 6.25 LT/100KM YAKIYOR.
    ŞEHİRLERARASI 90-100 KM HIZLA GİDERSENİZ 4.76 LT/100KM YAKIYOR.
    ŞU AN BENDE OLAN 2007 KASA SEDAN DİZEL COROLLA DA ÇOK NADİRDE OLSA ŞÖYLE BİR PROBLEM OLUYOR ARADA BİR.
    ARABA ÇEKİŞTEN DÜŞÜYOR.SİYAH DUMAN ATMAYA BAŞLIYOR.GİDİYOR AMA GAZA BASIYORSUNUZ DEVİR YÜKSELMİYOR.GENELDE YOLA DEVAM EDİYORUM YAVAŞTA OLSA,AMA BİR KERESİNDE BİR YOKUŞU ÇIKMADI,RÖLANTİDE ÇALIŞIYOR YÜKE GELİNCE STOP ETTİ BİR KERESİNDE.BU BAŞIMA GELDİĞİNDE SAĞA ÇEKİYORUM.RÖLANTİDE ÇALIŞMASINDA HİÇBİRŞEY YOK.AMA 2500-3000 DEVİRDE SİYAH DUMAN ATIYOR.BİRAZ DİNLENDİKTEN SONRA YOLUMA DEVAM EDİYORUM.ONDAN SONRA AÇILIYOR ARABA.
    SERVİS DEPOYA KONULAN ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİYİ ÖNERDİ KULLANDIM.YİNE YAPTI ,NADİRDE OLSA.SERVİS HER 10 BİN KM DE BU KATKIYI KULLANMAMI ÖNERDİ.TEKRAR SERVİSE GİTTİĞİMDE EGR VE KARBON CLEAR YÖNTEMİYLE ENJEKTÖRLERİ TEMİZLETMEMİ ÖNERDİLER.

BU ANLATTIĞIM OLAYA BENZER YADA AYNI OLAYI YAŞAYAN YADA BİR FİKRİ OLAN ARKADAŞLARIN MESAJLARINI BEKLİYORUM.YA DA DİYORUM MAZOT DEPOSUNU TEMİZLETEYİMMİ.SERVİS GEREK YOK DEDİ.BEN KM Sİ GELMEDİİĞİ HALDE MAZOT FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM YİNE YAPTI ,AYNI DURUMU.ARBA 196 BİN KM DE.

• ARKADAŞLAR COROLLA 2007 ARABAMDA ÖN PANELDE,TV KUMANDA ÖN TARAFINDAKİ GİBİ VİŞNE KIRMIZISI BİR BÖLME VAR.NE İŞE YARIYOR ÇÖZEMEDİM.ARABANIN KİTAPÇIĞINDADA YAZMIYOR.ULTRAVİİYOLE IŞIK VEREN CİHAZLARDAKİ GİBİ RENGİ,VİŞNE KIRMIZISI.
    BİR FİKRİ OLAN VARMI ARKADAŞLAR.
  • ARKADAŞLAR İNCELEDİM FORUMUMUZU SON BİR AYDA YAZILAN MESAJLAR 10 U GEÇMİYOR.OKUYAN İLGİLENEN HERKES BEN BURADAYIM DESİN SADECE...VARLIKLARINI TAZELESİNLER LÜTFEN.BENİM İSMİM OKAN.İNŞAAT MÜHENDİSİ YİM.
    SELAMLAR.
  • Benim corolla pert oldu, kaskodan 24.000 aldik. Onarilmis ve konyada bir vatandasa satilmis. Guzel bir arabaydi, kiymetini bilin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim cd çalar arıza sorunum vardı belki hatırlayanlar olabilir. Yine de kısaca anlatayım: Yağışlı bir gün sonrası cd çaların görüntüsü gitmiş ve yaklaşık 2 ay gelmemişti. Geldikten sonra da cd çaların bazı tuşları çalışmıyordu. 1 ay sonra klimayı çalıştırınca uzun bir yolculuktan sonra onlarda çalışır hale geldi (şimdi klima sürekli açık oluyor ama bir değişim yok) fakat yağışlı bir gün sonrası cd çaların çalışmayan tuşları yine çalışmaz oldu. Tabi böyle durumda yol bilgisayarı da çalışmıyor. Hala bekliyorum tekrar cd çaların tuşları çalışır mı diye ama tık yok. Yaşadığım şehirde anlayan birisi olsa yaptıracağım ama o da yok. Toyota servisi de yapım için çok fazla ücret istiyor. Ankara ve İstanbulda bu işi yapan yerler varmış ama onun için de teybin sökülüp gönderilip gelip tekrar takılması lazım ama o işle de uğraşmak istemiyorum, zaten teybin sökülüp takılması vs. de ayrı bir iş. Ne yapacağımı bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 22 Haziran 2013; 13:18:47 >

• BENİM 2007 MODEL DİZEL COROLLA.
    İSMİ PORTAKAL.
    YUVARLANIR GİDER...
  • Araçlarınızda track mı dinliyorsunuz arkdaşlar herkes dönüştürücü falan yapmış ama yok mu şöyle güzel bir cd çalar falan ...Teşekkürler....

Arkadaşlar herkes birşey yazıyor ama cevap yok.....Biraz cevap versek birbirimize.....
  • last06 kullanıcısına yanıt
    BEN TRACK KULLANIYORUM.DÖNÜŞTÜRÜCÜ HAKKINDA BİLGİM YOK.
    SELAMLAR.
  • ARKADAŞLAR.BENİM COROLLANIN SOL FARI İÇİ KİRLİ,SÖNÜK DURUYOR.İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA TANIDIK FARCI VARMI SÖKÜP HESAPLI ŞEKİLDE TEMİZLEYİP TAKACAK.
    SELAMLAR.HERKESTEN RİCAM ARAÇLARININ BİR FOTOĞRAFLARINI YAYINLASINLAR BİR BURDAYIZ DESİNLER.FORUMDA HAREKET OLSUN.ÇOK SÖNÜK GEÇİYOR FORUM.
    SELAMLAR.
  • Farın içi kolay kolay kolay kirlenmez dışardan solma olabilir...Bence biraz kurcalayın ama içindeyse artık iyi bir usta dışındaysa kendiniz çözüm yolu bulabilirsiniz....
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.