Şimdi Ara

2002 Model Honda CR-V Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler Ağustos ayında aldığım 2002 model 168.500 km olan honda cr-v arabam hakkında bikaç sorum var:

1. Lastik basıncı kaç psi olmalı? kapının kenarında önler 26 arka 28 yazıyor ama bu bana çok az geldi bence en az 32 falan olması lazım doğrusu nedir ? (205/65 R16)

2. Şöyle güzel kullanışlı fakat fiyatı uygun olan navigasyon,cd,dvd,radyo ve arka görüş kameralı bir sistem takmak istiyorum. Önerebileceğiniz en fazla 700-800 tl olan bir sistem var mı acaba ? (6-7 inc ekranlı)

3. Şuan arka park sensörü var ama ön park sensörüde taktırmak istiyorum fiyat marka var mı bildiğiniz?

4. Sesli alarm taktırmak istiyorum bunların fiyatları ne kadar oluyor?

5. 10 bin bakımını (yağ değişimi,yağ filtresi değişimi,hava filtresi değişimi,polen filtresi değişimi ve genel kontrol) ne kadara yaptırıyorsunuz?

6. Cam filmi yaptıran var mı nasıl duruyor ? Ne kadar fiyatı vardır ?

7. Bakımdan önce ankarada nerden kaliteli ve hesaplı yedek parça alabiliriz ? Bildiğiniz yer var mıdır?

• ama kimse yardımcı olmuyor arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

Arkadaşlar iyi günler Ağustos ayında aldığım 2002 model 168.500 km olan honda cr-v arabam hakkında bikaç sorum var:

1. Lastik basıncı kaç psi olmalı? kapının kenarında önler 26 arka 28 yazıyor ama bu bana çok az geldi bence en az 32 falan olması lazım doğrusu nedir ? (205/65 R16)

2. Şöyle güzel kullanışlı fakat fiyatı uygun olan navigasyon,cd,dvd,radyo ve arka görüş kameralı bir sistem takmak istiyorum. Önerebileceğiniz en fazla 700-800 tl olan bir sistem var mı acaba ? (6-7 inc ekranlı)

3. Şuan arka park sensörü var ama ön park sensörüde taktırmak istiyorum fiyat marka var mı bildiğiniz?

5. 10 bin bakımını (yağ değişimi,yağ filtresi değişimi,hava filtresi değişimi,polen filtresi değişimi ve genel kontrol) ne kadara yaptırıyorsunuz?

7. Bakımdan önce ankarada nerden kaliteli ve hesaplı yedek parça alabiliriz ? Bildiğiniz yer var mıdır?

Hocam yine ben yardımcı olmaya çalışayım Bu araçlardan pek kullanan yok en sevdiğim tarafıda bu zaten

1.Lastik basıncı bizim araçlar için dediğiniz gibi..Kapıda yazan değerler bunlar ben 30 psi basıyorum.Bir kere 32 bastım hanım arka taraf çok zıplıyor dedi.Deneme yanılma ile kendiniz ve araç için en uygun değeri bulabilirsiniz..Tabi birde doğru değerde hava basan benzin istasyonu,birbirini tutmuyor..çoğuda bozuk Benim lastikler 215/65/16 bu ebadı tavsiye ederim.Bu araçlara daha çok yakışıyor.Senin kullandığın ebad biraz küçük kalıyor..( Arabayı aldığımda eski lasitikleri o ebaddı.)

2.Navigasyon konusunda zaten konuştuk piyasada çok marka var iyiside kötüsüde var,araştırma yapmak , en azından birkaç dükkan gezip cihazlara bakmak lazım..

3.Benim aracımda da arkada mesafe göstergeli sesli park sensörü ve kamera var ama önde yok ben ihtiyaç duymuyorum..Çok riskli manevralar yapmamaya çalışıyorum,şüpheye düştüğüm zaman inip bakıyorum..

4. Ben aracı aldığımda arkalara 3 numara LLumar marka Amerikan cam filmi yaptırdım.3 numara olduğuna bakmayın bu markanın 3 numarası o kadar koyu değil..300 TL vermiştim..Sonra ön yanlara renksiz (çok hafif yeşil renk var) seramik film yaptırdım..güneş ışığını direk kesiyor bu film.yapan arkadaş uygulamadan önce ufo sobada deneme yaptı ısıyı yüzde 80-90 kesiyor..İki cama 200 verdim..
    Sonra yazın bir İzmir seyatimde ön camdan gelen güneşle seyahat işkenceye dönüşünce yan camlara yaptırdığım seramik filmi komple ön cama da yaptırdım..sırf ön cama 275 TL verdim..Yani toplamda baya para verdim..Filmler çok kaliteli ben çok memnunum.
    Yazın özellikle çok faydasını görüyorum..Klima daha etkili çalışıyor..içerisi daha az ısınıyor..Forumda aracımın resmi var aracın camları filmlidir..

5.Sesli alarm bende de yok.İhtiyaç ta duymadım bir ara aklımdan geçiyordu ama sonra vazgeçtim..

6.İstanbula yolun düşerse Bostancıda İkiler Honda servisi var orayı öneririm..Genelde 10 bin bakımına 300-350 TL veriyorum.Tabi birde LPG bakımınıda yaptırmak gerekiyor..

• hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben 5 lt castrol magnetec 10-40 yağ aldım 72 tl. Bunu ustaya verip hava+polen+yağ filtesi değişimi ile birlikte benim verdiğim yağın değişimi + genel kontrol 120 tl yani toplamda 192 tl vermiş olucam. Birde buji ve şanzuman yağı değiştirmek istiyorum. Bujiler 80 tl ye değişecek. Şanzuman yağınıda alıp verirsem 280 tl + 3 lt şanzuman yağı parası ile toplu güzel bir bakım yaptırmış olucam. Castrol ATF Otomatik Şanzıman Yağı 3 Litre 841509 nin fiyatı 70 tl. Bu şanzuman yağı bizim arabalar için uygun mudur acaba ? Eğer uygunsa benimde 350 tl ye bakımım olmuş olacak.
  • Naçizane bir tavsiyede benden: araban 12 yaşında , sat gitsin,
    yeni model bir şey al, yeniler süper ertık
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Naçizane bir tavsiyede benden: araban 12 yaşında , sat gitsin,

herkezin parasının yettiği arabaya gücü yetiyor benimde gücüm buna yetiyor işte herkez ister yenisini almayı ama işte
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Naçizane bir tavsiyede benden: araban 12 yaşında , sat gitsin,

herkezin parasının yettiği arabaya gücü yetiyor benimde gücüm buna yetiyor işte herkez ister yenisini almayı ama işte

Sen o arkadaşı dinleme

Niye satacaksın,her zaman yenisi vardır..Bunun sonu yokki,eğer binici isen bu paraya bundan iyi araç bulamazsın..

Telefon ve araba değiştirmenin sonu yok...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONDA CR-V 2017
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • otomatik şanzuman yağı hakkında bilgi verebilecek var mı kafamda bir o kaldı soru işareti olarak ???
  • quote:

otomatik şanzuman yağı hakkında bilgi verebilecek var mı kafamda bir o kaldı soru işareti olarak ???

Otomatik şanzıman yağını mutlaka servisten alın, Honda ATF Z1 olması lazım, elimizde yok, şundan verelim falan derlerse kabul etmeyin, varille aldıkları yağı satmak için oyunlar yaparlar.

Eğer yok bu yağ bizde falan derlerse Honda Türkiye'ye mail atıp şikayet edin, sonrasında getirirler.

Otomatik şanzımanınızın ömrü açısından ben Honda ATF Z1 öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsultan

quote:

otomatik şanzuman yağı hakkında bilgi verebilecek var mı kafamda bir o kaldı soru işareti olarak ???

Otomatik şanzıman yağını mutlaka servisten alın, Honda ATF Z1 olması lazım, elimizde yok, şundan verelim falan derlerse kabul etmeyin, varille aldıkları yağı satmak için oyunlar yaparlar.

Eğer yok bu yağ bizde falan derlerse Honda Türkiye'ye mail atıp şikayet edin, sonrasında getirirler.

Ben şanzuman yağını değiştirdiğimde özel servis Castrol koymuştu sıkıntı yaratır mı?
  • Büyük ihtimal sıkıntı yaratmaz belki ama uzun vadede şanzımanın ömrü açısından orijinalini kullanmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsultan

quote:

jazz ve city de cvt şanzuman varmış bu tip şanzuman için orjinal honda atf z1 olması gerekiyormuş civic ve crv ler için bu şart değil diyorlar nekadar doğru bilmiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Ben şanzuman yağını değiştirdiğimde özel servis Castrol koymuştu sıkıntı yaratır mı?

castrol un hangi modeli birden fazla var ?

• quote:

jazz ve city de cvt şanzuman varmış bu tip şanzuman için orjinal honda atf z1 olması gerekiyormuş civic ve crv ler için bu şart değil diyorlar nekadar doğru bilmiyorum.

Cvt şanzımanların yağı ayrı zaten ATF-Z1 değil.

Cvt şanzıman yağı bu ;

Otomatik şanzıman yağı ATF-Z1'de bu ;

Üzgünüm ama kim söylediyse çok güzel sallamış.

Şöyle söyleyim, geçen hafta 2.4 otomatik Accord satın aldım, aldığım kişi şanzıman yağını yeni değiştirdim dedi ama ne koydular ne yaptılar bilemeyeceğimden dolayı ilk fırsatta tekrar değiştirmeyi düşünüyorum.

Sebebi de şu, Honda'nın otomatik şanzımanlarının dünya çapında bu kadar güvenilir olması sanırım tesadüf değildir, bir bildikleri de vardır mutlaka.

Yukarıdaki yazdıklarımda dediğim gibi , belki başka yağ kullanınca bir şey olmayabilir, ya da bir iki seferden bir sıkıntı çıkmayabilir, ama uzun ömürlü ve sorunsuz olması açısından ben bunu kullanırdım, tabi ki tercih araç sahibinin.

Yine yukarıda belirttiğim gibi servisler elimde yok derlerse ısrar edin , getirmelerini isteyin, yok falan filan derlerse Honda Türkiye'ye mail atın , 3-4 gün içinde gelir.

Bize yok dedikleri orijinal paspaslar bu şekilde 3-5 günde geldi ve paspaslarınız geldi diye de arayıp haber verildi.

• cemsultan kullanıcısına yanıt
    Kıllandırdın şimdi beni arkadaşım.. Castrol koyulmuştu ama gidip değiştiresim geldi...ATF-Z1 fiyatı nedir ? Kaç kutu almamız veya sipariş vermemiz gerekiyor ve son soru Kaç km de bir değiştirmemiz gerekiyor şanzuman yağını.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Kıllandırdın şimdi beni arkadaşım.. Castrol koyulmuştu ama gidip değiştiresim geldi...ATF-Z1 fiyatı nedir ? Kaç kutu almamız veya sipariş vermemiz gerekiyor ve son soru Kaç km de bir değiştirmemiz gerekiyor şanzuman yağını.??

şanzıman yağı 40 binde bir değişmesi gerekiyormuş crv ler için 8 lt alıyormuş ama 4 ltsi şanzıman sisteminin içinde kalıyormuş ve her değişimde 3 ila 4 lt arasında değişim oluyormuş. Ben kocaeli honda haldıza sordum ltsi 39 tl yani 4 lt yağ 156 tl ye denk geliyor yeni üretim çıkmış ATF DW1 miş ismi birde siz sorsanıza en yakın honda yetkili servise ??
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Açık konuşmak gerekirse piyasada ki özel Honda servislerinde bu orijinal yağların bulunabileceğini sanmıyorum, bazılarında belki olabilir ama çoğunda yoktur, o yüzden servisten almak en mantıklısı.

Örnek verecek olursam benim Accord'un şanzıman yağı özel bir Honda servisinde değişmiş ama hiç sanmıyorum ki yukarıda ki şanzıman yağını kullanmış olsunlar, o yüzden ilk fırsatta değiştirmeyi düşünüyorum.

http://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/13/20/crvbenzin2002-2006.pdf

Yukarıda ki linkteki kullanma kılavuzunda aracın bakım periyodları, hangi km'de nelerin ne ile değişmesi gerektiği falan hepsi yazıyor, hatta şanzıman yağı için orijinal yağı bulamazsanız geçici olarak şunları da kullanabilirsiniz diye belirtilmiş.
    Dikkatlice okumak lazım.

Şahsen ben kedi aracımın şanzımanını riske atmak istemiyorum, o yüzden belki de gereksiz yere gidip yağını değiştireceğim.

Şanzıman yağı pahalı olabilir fakat beni ileride oluşabilecek binlerce liralık masraflardan kurtaracağını düşünüyorum.

Keyifli sürüşler.

• 4 lt honda atf dw1 şanzıman yağ -- 156 tl
    4 lt castrol magnetec motor yağ + hava filtesi + yağ filtresi + polen filtresi -- 100 tl
    ön sağ ve sol bosch marka silicek lastiği -- 17.5
    arka fren balatası -- 90 tl
    4 adet ngk buji -- 60 tl
    arka sağ fren lambası ampul değişimi (ücretsiz)
    genel kontrol (kontrol sonucu :sol ön koltuk ısıtması arıza tespit edildi.Yaptırmadım)
    işçilik -- 70 tl (1 saat 20 dk)
    --------------------------------------------- 493.5 TL
    bende kendim atiker gaz filtesi aldım 10 tl ye ve kendim taktım ---- TOPLAM 500 TL

180.000 e kadar kafam rahat :) 180.000 bakımı içinde hava + polen + yağ filtresini aldım 50 TL.
    Sadece yağ ve işçilik parası ile halledicem sanırım ek birşey çıkmaz ise :)

Honda yetkili servis sadece yağ ve yağ filtresi değişimine işçilik dahil 300 TL dedi bujilere 80 TL
    şanzıman yağı ve değişimi 200 TL filtreler ve işçilik 100 TL dedi yani balata ve silicekler hariç
    680 TL fiyat verdi özel serviste yaptırmak bana 200-300 TL daha ucuza geldi sanırm :)

• quote:

Arkadaşlar iyi günler Ağustos ayında aldığım 2002 model 168.500 km olan honda cr-v arabam hakkında bikaç sorum var:

Selamlar bu araçtan memnun musunuz şehir içi kullanılacak. Olumlu olumsuz yanları nedir. teşekkürler.

• quote:

Bu araçtan düşünüyoruz. Şehir içi kullanılacak. Çocuklu Aile arabası olarak. Tavsiye eder misiniz. veya başka alternatif ne olabilir. Teşekkürler.

• Çok memnunum kesinlikle öneririm size herşeyiyle yetecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.