Şimdi Ara

Fiat Bravo 2.0 HGT 1997 - 2000 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu araç hakkında bilgi edinmem lazım.
    Araç alma arifesindeyim.
    Ankaralıyım Konya da okuyorum.

Sorularım şunlar. Yedek parça sıkıntısı ne alemde bu aracın malum 1.6 değil ve fazla bulunan bir motor değil

1986 model Ascona m var onda bile parça sıkıntısı çekmiyorum Ankara'da fakat bu aracın parça fiyatları yan sanayisi falan olmazsa orijinal İtalyan parçalar illa ki daha pahalıdır.

5 silindirli 150 hp gibi bir güç söyleniyor ne kadarı doğru bilmiyorum.

Alınası mı merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor parçalarını bulursun ama ucuz olmaz.
  • 5 silindir 147 beygir hız ve yakıt canavarıdır kendisi. 1.6 sx bak bence.

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Az hızlı olması iyidir bazen trafikte bastığımda kaçması gereken yerler oluyor. Genel olarak lpg olacağından dolayı fazla da üzeceğini düşünmüyorum yakıtta.

Alan kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

Az hızlı olması iyidir bazen trafikte bastığımda kaçması gereken yerler oluyor. Genel olarak lpg olacağından dolayı fazla da üzeceğini düşünmüyorum yakıtta.

Alan kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yıllarca kullanıcısı olan birinden tavsiye dinlersen alma hocam.
  • raja52 R kullanıcısına yanıt
    Neden hocam nedenlerini de yazarsanız sevinirim.
  • Marea ile aynı sanırım motor, kullanmadım ama duyduklarım bir de gördüğüm motor çok yer kaplıyor alan çok dar çok basit bir işlemde bile bol sök tak işi oluyor,bazı parçaları bulmak sıkıntı bulursan da pahalı,yetkili servisler çok bilgi sahibi değil araç hakkında,çok da ilgilenmek istemiyorlar. Araçtan önce usta bak sanayide bana sorarsan ondan tavsiye al,eğer sorun çıktığında yaptırabileceksen al derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Marea 1.6 Hakkında
    9 yıl önce açıldı
    2005-2006 bmw x5 . 3.0 d hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Usta olayı sıkıntı değil ustam var sanayide.

Ascona dan ötürü azıcık içli dışlı olduk zaten fiyatı ben belirlemeye falan başlamıştım:)

Mareayla aynıysa bu benim açımdan biraz daha iyi birşey en azından parça konusunda daha da azalır kaygılarım.

Bi tane HGT ile sürüş yapsam aslında anlarım alınıp alınmayacağını.

Bakalım biraz daha kurcalamaya devam o zaman.
  • Araba gidiyor bastı mı,sürüşü zevkli bir araç,LPG de uzun yol tüketimi de baya düşük.Tabi ben Marea için konuşuyorum ama HGT'de çok farklı olmaz.
  • Kayışları değiştirmek için motoru indirilen nadir arabalardan...

Ama zevklidir mesala imprezza da baskı balata için motor indirir

• 6 sene aynı motora sahip marea hlx kullandım.ankaradaysan korkma,ne parca ne de usta sıkıntısı cekmezsin.yıpranmamış,düzgün kullanılmıs bir 5 silindir ciddi anlamda bagımlılık yapar.halen sattıgım aracı özlüyorum...performans olarak gayet tatmin edici,cidden 154 beygirin hakkını veriyor.yakıt olarak,lpg varsa korkma,benzinle kullancaksan kork parasına göre ust düzeyde güc ve konfor veren araclar.triger ya da diger motor bakımları için servis motor indirir,fakat ivedikte yarım günde komple trigerinden,devirdaimine,hortumlardan,kayışlara,baskı balatasına kadar motor indirmeden ve çok uygun fiyatla değiştiren bir kaç yer var.hatta ankaralı 5 silindir kullananların bir çoğunun aracına bakımı yapan,bu araçların ciğerini bilen bir usta da önerebilirim eger aracı alırsan.

• anka0658 kullanıcısına yanıt
    Eğer ki aracı alırsam size ulaşacağım hocam sağolun :)

Umarım alırım araç kasa olarak da çok hoşuma gidiyor daha önce 320 pert etmiştim bu sefer babacığım belki 2.0 araç almayabilir.

Avatardaki Ascona c 2.0 aracımı da kendim almıştım fakat trafikten çektim trafik sigortası yüzünden.

Şuan almayı istediğim düşük fiyatlı yüksek performanslı araç bu var.

Eğer ki dediğiniz gibi parça sıkıntısı da çekmezsem tadından yenmez işte :).

Son olarak da LPG candır diyorum :)
  • Anlaşılan benzinli ve hızlı arabaları seviyorsun. Sana tavsiyem bu aracı alma. Palio sporting 1.6 120 hp al.

• Performansi seven biri oldugunuzu söylüyorsunuz.
    Evet Hgtler suratli ve kuvvetli araclardir. Ancak her güzel ve kuvvetli şeye sahip olmanin bir külfeti olduğu gibi HGTye sahip olmanin da bir bedeli vardır. Ve bu bedel sadece yakıt ile sınırlı değildir.
    HGT de çok profesyonel bir motor var. Abarth mühendislerinin 2000li yıllara açılan penceresi ve 90larin ralli tecrübesinin etkileri bu motorda görülür. Statik ateşleme sistemleri yeni yeni otururken bu motorda piston basina 1 ateşleme bobini, hidrolik subaplar yni kasalarda ise VIS sistemi kullanilmistir.. 2.4 FIAT STILO ABARTH ise bu tecrübeler sonucunda doğmuştur.
    Her neyse bu motorlari yakindan taniyan biri olarak parca fiyatlarınin cok pahali oldugunu soylemem gerekiyor. Yag pompasi bu aracin değişmesi gereken parçalardan biridir. 7 yılda bir değişimi motor sağlığı icin gayet hayatidir. Su an bu parcanin sıfır fiyati 1.500 TL. Ve aracin bircok parcasinin yan sanayi üretimi yok

Bir diger nokta ise aracın işçilik sıkıntısı. Evet nice iyi ustalar vardır ta ki bu araçlara yaklasana kadar. Motor yapisi ve isciligi büyük ve kibirli abisi Maserati serileri kadar hassastir.
    Sanayi ortamlarinda bu araca bugune kadar dogru mudahale edildiğini gormedim. Şahit de olmadım.
    Motora para harcamak sıkıntı degil, arızalara göğüs gerebilirim diyorsaniz. Hayatınizda sayılı arabalarin verebilecegi hazlari yaşatır bu arac size, motor sesi vibrasyonu yol tutuşu iştahı muazzamdir. Tabi dogru mudahaleler ile yürüyor ise..
    1997-1999 serileri metal manifold 147 beygir 20valf 5 silindirdir. 2000 ve 2002 arası ise VIS sistemine sahip 154 beygirdir.

Yine sesi geldi de aklima uykumu kaçırdı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 12 Ekim 2016; 5:10:29 >

• Focus 2.0 130bg de bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaVu! kullanıcısına yanıt
    Yazınızı bir solukta okudum anladıgım kadarıyla gerçekten güzel bir otomobil.

Daha bu araçtan sürmek nasip olmadı ama dediğiniz gibiyse çok da bulaşmamak gerekiyor gibi bu araca.

Sanayide ustam var ama şahin ustası yani ne kadar hassas davransa da benim araçlarıma bi yeri yaparken diğer bir yeri bilmeden bozabiliyor.

86 Asconamda yaşadığım gibi.

Motor muhabbeti aklımı kurcalamaya ciddi anlamda başlıyor ama sanki vaz geçeceğim gibi bu sevdadan. Belki maaşlı çalışmaya başlayınca..

Hoş şuan asgari ücret alıyorum..

Tekrardan yorumlarınız için çok teşekkür ederim gerek size gerek diğer forumdaşlarıma.

Forumda böyle ilgi görmeyeli uzun zaman olmuştu. Demekki bu HGT güzel bir otomobil ki yazdırıyor kendini.
  • Güzel yürüyor, biraz masraflı ama hakkın veriyor
  • hmyildiran kullanıcısına yanıt
    Kuzenim Ankara Fiat Ali Uğurlu'nun eski ustabaşlarındandır, şuan şaşmazda kendi dükkanını işletmekte. Yaklaşık 4 aydır bi HGT Bravo motoru sökük yatıyor. Nesi olduğunu sorduğumda ise sahibinin arızayı karşılayacak parası çıkmadığından aracın yattığını öğreniyorum. Zamanında ben de çok heveslenmiştim, hatta o zamanlar 50-60.00 km lerde bulunuyorken, kuzen aldırmadı başıma bela olursun diye :)
  • earl2000 kullanıcısına yanıt
    Ben de onlardan olmamaya karar veriyorum gibi hocam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.