Şimdi Ara

2000-2001 Seat Cordoba 1.9 TDI Signoyu nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim aracı almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir fikir? Bilinen bir kronik sorunu var mı ? Yakıt tüketimi nasıl? Ara hızlanmaları nasıldır? Birde bu araçların bazılarında 90hp bazılarında ise 110hp yazmaktadır. Bu doğrumudur yoksa hepsi 90hp mi? Fiyat olarak 12000-15000 TL arası rakamlara bulunmakta. Sizce nasıl bir fikir? Şimdiden teşekkürler. Saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

2000-2001 Seat Cordoba 1.9 TDI Signo Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Seat Cordoba 1.9 TDI Signo, 2000-2001 yılları arasında üretilen bir kompakt hatchback modelidir. 1,9 litrelik turbo dizel bir motora sahiptir ve hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulmuştur.

Performans

1.9 TDI motor, 110 beygir gücü ve 235 Nm tork üreterek etkileyici bir performans sunar. Düşük devirlerde bile yeterli çekiş gücü sağlar ve otoyol sürüşleri için bol miktarda güç verir.

Yakıt Verimliliği

Dizel motor, özellikle uzun yolculuklarda, mükemmel yakıt verimliliği sağlar. Yaklaşık 5,5 litre/100 km ortalama yakıt tüketimi ile bütçenizi korumanıza yardımcı olur.

İç Mekan

Cordoba Signo'nun iç mekanı, dönemine göre iyi donanımlıdır. Kumaş döşeme, dört elektrikli cam ve klima gibi özellikler standart olarak gelir. Oturma pozisyonu rahattır ve iyi bir görüş alanı sunar.

Sürüş Dinamikleri

Cordoba Signo, dengeli ve öngörülebilir bir sürüş deneyimi sunar. Hidrolik direksiyonu hassastır ve virajlarda iyi bir yol tutuşu sağlar. Süspansiyon sistemi, denge ve konfor arasında iyi bir uzlaşma sunar.

Güvenlik

2000-2001 Seat Cordoba 1.9 TDI Signo, çift ön hava yastığı, ABS ve EBD gibi güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Euro NCAP çarpışma testlerinde dört yıldız alarak dönemine göre iyi bir güvenlik derecesi elde etmiştir.

Sonuç

2000-2001 Seat Cordoba 1.9 TDI Signo, iyi performans, yakıt verimliliği, konfor ve güvenliği birleştiren güvenilir bir kompakt hatchback modelidir. Düşük işletim maliyetleri ve geniş iç mekanı ile bütçe dostu ve pratik bir araç arayanlar için mükemmel bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgi sahibi olan mı yok yoksa yardım etmek isteyen arkadaş mı yok anlamadım arkadaşlar
  • Bilgi sahibi olan pek yok galiba,bildiğim kadarıyla bu motor Golf'te de kullanılan motor,çok uzun ömürlü ve dayanıklı bir ünite,vergiden dolayı pek tercih edilmiyor sanırım ama Vw kalitesinde çok daha ucuza alabilceğiniz bir model.Turbo dışında kronik sorun duymadım ama bu her dizel için geçerli,12-13 arası Signo donanımlısı alınabilir,110hp'liği içinse 13-14 ideal bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 11 Nisan 2010; 23:39:56 >
  • bununla aynı platformu paylaşan kardeşi polo klasik 1.9 tdi 90 hp dayımda var.Şuan 150.000 km yi devirmiş durumda araç.Kendimde kullandığım için elimden geldiğince bilgi vereyim.Kasa hafif olduğu için öncelikle performansı tatminkar gerçekten sürüşü hoş bir araç.Çok konforlu olduğu söylenemez ama sınıfı için iyi sayılır.Yakıt tüketimide oldukça düşüktür.Geçen yaza memlekete arabasıyla gelmişti dayım ortalama 100-120 arası otobanda daha hızlı kulllanarak yaklaşık 1100 km nini ortalaması 5 kişi ile 4.3 litre idi.Hatta hesaplamasını ben yapmıştım.Yani anlayacağın ekonomi yapmak istersen yüksek hacim düşük güç ve hafif kasa ile birlikte bu araç şehirler arası yolda 4 litrenini altına çok rahat düşebilmektedir.Gelelim çıkardığı sorunlara eskiden euro dizel olmadığı için 50.000 km civarı kurum bağlama olmuştu.Onun için 2002 senesinde yaklaşık 1000 tl masraf yapmıştı.Sonra yanlış hatırlamıyorsam egr valfini iptal ettirdi ve hep euro dizel kullandı ve şuana kadar bidaha öyle bir problem yaşamadı.Bir ara hava akışmeyresi bozulmuştu.Tabi bu araba hor kullanılan bir araba olmasına rağmen motor açısından sıkıntı yaratmayacak bir motora sahip.Yanlız araç vw grup aracı olduğu için gerek bakımda gerekse arıza çıkarma durumunda yedek parça fiyatlarıyla sıkıntı yaratabilir.Başka aklına takılan varsa yanıtlayabilirim.

• 2000 model 90hp 'lik modeli 10 sene boyunca iş için; aşırı derece kötü ve hor kullandım ve aracı 435 bin km.de sattım.

Geçen zaman zarfında aracın 1 kez pompa ayarı yapıldı, 4 enjektörü değişti, iki ön amortisör değişti. Bunların dışında 10 bin km. bakımı haricinde araca hiç bir ara bakım yaptırmadım. Turbosu vs. hiç arızalanmadı. Bir kez manifoltun içi kurum bağladığı için temizlendi ancak 100 tl. gibi bir masraf olmuştu.

Aracın performansı çok iyi olduğu gibi uzun yolda 140-150 km/saat hızlarda bile motoru büyük olduğundan az yakıyordu. İç ve dış donanımı aynı model polo'lardan çok daha iyiydi, yol bilgisayarı, dijital klima vs. vardı.

Parça fiyatları ve bakım giderleri de oldukça uygundu.

Normal mazot kullanıldığında araç daha az yakıyordu. 4-5 depoda bir depoya enjeksyon açıcı atıyordum.

Bu fiyatlara alınabilecek en iyi araçlardan biridir diye düşünüyorum.

• --bu arabanın hızlanmasına hayranım gaza basınca ...
    --rolantide gürültülü.
    --az yakıt
    --vergi pahalı
    --içi dar ama bagaj 550 lt

BİRDE BEN SORAYIM ÖN KAPI VE ARKA HOPARLÖRLERİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI 16 CM YUVARLAK MI ?? HEPSİNİ NET TEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DA TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ BİR YAZAR MISINIZ TAVSİYENİZLE BERABER
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim aracı almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir fikir? Bilinen bir kronik sorunu var mı ? Yakıt tüketimi nasıl? Ara hızlanmaları nasıldır? Birde bu araçların bazılarında 90hp bazılarında ise 110hp yazmaktadır. Bu doğrumudur yoksa hepsi 90hp mi? Fiyat olarak 12000-15000 TL arası rakamlara bulunmakta. Sizce nasıl bir fikir? Şimdiden teşekkürler. Saygılar.

yakıt durumu normaldir ..parcası biraz pahalı..
    motor sesi biraz fazladır..
    1.9 ların 15 20 tane özel motoru olan vardır
    6 ileri 150 beygir tanı sunroof da a4 modeli
    bir kaportacı arkadas aldı 2 3 parca kazalı
    arabayı yarın teslim edeceğiz inşallah
    araba 4. viteste calışmaya başlıyor sonra kanatlanmaya
    1 haftaya sahibinden ilanı cıkar galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ersin -- 3 Nisan 2012; 14:57:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ara 3 silindirli PD motorlu olanlarını araştırmıştım. 1.5 veya 1.6 cc.lik olanlarından. Traktör gibi çalışması haricinde genel olarak memnun olunan bir araçtı. Bir de uzun boylular açısından arka koltukların darlığı eleştiri konusu olmuştu. Traktör gibi terimi sabah ilk çalıştırmada motor ısınana kadar olan süreyi kapsıyor bence. Motor ısındıktan sonra ses oldukça azalıyor. 3 silindirli olduğu için rölantide de titreşimli bir karakteri var bu motorun. Haliyle uzun yolda da 110'u geçince arabanın içindeki ses oldukça artıyor. Ama onların haricinde tanıdık veya ahbap iyi bir özel servis (Yetkili demiyorum) bulursanız, bakım olarak ta fazla sıkıntı yaratmaz.
  • Konuyu hortlatalım biraz,

2 yıldır 90 beygirlik 1.9 Tdı sigo kullanıyorum.
    Rolantide traktör derecesinde aşırı gürültülü
    performansı 1.9 gibi hissettirmesede oldukça tatminkar ve seri bir araç.
    Aşırı derecede çok çok az yakıtı var. Deponun yerini defalarca kez unuttum.
    Vergisi yüksek, parçası çok da uygun değil.
    Fiyatına göre ekstrası fazla, ikinci eli zayıf.

Genel olarak, kullanmaktan memnunum, aldığıma pişman olmadım
  • Konuyu yeniden hortlatayim 2005 fiesta mi sattim 2000 model cordoba signo aldim. Fiesta iyiydi ama cordoba fiestaya gore daha rahat bagaji cok buyuk klimasi digital klima olup süper sogutuyor 2 dakikada buz gibi ediyor abs olmasi cabasi ayrica wosvogen kalitesini gercekten hissetiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.