arkadaşlar hp server g3 makine ye windows 2003 server yüklü clientlerde w98 ve w2k yüklü . Bağlantı swichle yapılıyor, zoom x4 adsl modem servera kurulu ethernet çıkışıda swiche bağlı. SORUN: ipler girildi server olan makine (w2003 yüklü olan) clientleri görüyor ama clientler ağlarında serverı görmüyor fakat internet paylaşımını serverdan alıyorlar yani clientlerde internet çalışıyor? serverdanda clientlere girip dosya kopyalıyon , dosya alabiliyon ... ama niye clientler serverı görmüyor ?
sorun clientlerdemi yoksa serverdaki 2003 işletim sisteminin ayarlarından mı ? yardım cı olursanız sevinirim...
Eğer server'da DNS kuruluysa bana dns problemi olabilirmiş gibi geliyor. Client'lardan server'ın IP siyle server'a ulaşmayı dene eğer sorunusz ulaşabiliyorsan. DNS ayarlarına ve kayıtlara kontrol et
çözümler: 1-)windows 2003 le hiç uğraşmadım ama xp lerde benzer sorunları çok yaşadığım için şunu söyleyebilirim Domain server kurman gerekecek. Clientlara kullanıcı adı ve domain tanımla workgroup değil domaine sok. 2-) clientların internete çıkması gateway le alakalı bir olay internete çıkması networkü göreceği anlamına gelmez. Muhtemelen sorun subnet mask tanda kaynaklanıyor olabilir. Eğer serverının subnet mask ı 255.255.0.0 ise diğerlerinin 255.255.255.0 ise alt networkde kalan clientların görmemesi normal. 3-) ipleride aynı networkde tanımladın mı? Yani server 192.168.1.1 ise clientlarda 192.168.1.x olmalı.
ufak bir hatırlatma aynı switch üzerinde oldukları sürece ve ipleri 192.168.1.* gibiyse subnetleri 255.255.255.0 veya 255.255.0.0 olması farketmeyebilir. (hoş denemiştim çalışıyordu ama hala emin değilim)
run'da
\\server makine adı
yazıp entere bastığın zaman ana bilgisayara girmen gerekir. olmasza aynı şeyi serveri ip si ile dene
bu sorunun cevabı domain de ya da workgroup olmasına göre değişir?onu da yazarsan iyi olur..eğer domain'se burda olduğu gibi sana msn'den de yardımcı olabilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme