Şimdi Ara

2004 1.6 Avensis mi, 2004 Santa Fe 2.0 CRDI mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
13.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2004-2005 Toyota Avensis 1.6 Elegance ile 2004 Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI H-Matic (Tiptronic) arasında kararsız kaldım. Bu 2 model dışında bir araç düşünmüyorum. Ayrı sınıflarda olduklarının ve yakıt türlerinin bile farklı olduğunun bilincindeyim

5 yıldır Renault Clio HB 1.5 dizel kullanıyorum. Yakıtından ve bakımından yana sıkıntımız olmadı ancak aracın küçük ailemizin ise geniş olması nedeniyle yerine göre 6 kişi sığabileceğimiz bir araç almak istiyoruz. Clio 68 bg - 980 kg bir araç. Klima açıkken ve araçta sıkış - tıkış 6 kişiyken hafif eğimli yollarda bile kamyonlar tarafından "sağlanmak" epey canımı sıkıyor. Bu önbilgiden sonra almayı düşündüğüm araçta aradığım özellikleri sıralayayım:

- Araç geniş olmalı (D sınıfı sedan yada SUV düşünmemin sebebi bu - Ama tipsizliklerinden ötürü MPV düşünmüyorum)
    - Kullanım maliyeti - gideri çok yüksek olmamalı (B sınıfı Clio'muz 5 yılda normal bakımları dışında neredeyse hiç masraf çıkartmadı bize)
    - Araç performans olarak çok yüksek kapasitede olmasa bile en azından içi doluyken kamyonlar tarafından "sağlanmamalı" Kasasını (ve bizi) taşımalı.
    - Araç ile aylık ortalama 1500 km yol yapacağımızı da eklemek istiyorum.

Santa Fe dizelin ortalama 8 litre, Avensis 1.6 benzinlinin ortalama 7,5 litre yakıt tükettiği verilerini buldum. Tercihimiz Avensisten yana olursa LPG dönüşümü yapacağız. Kaba bir hesapla araçlar 100 km'de: 8*2,62 = 21TL , 7,5*1,72 = 13TL tüketiyor. Buda benim tüketimimle aylık 120 TL gibi bir fark yapar ki ben bunu SUV (=daha geniş ve ağır araç) kullanma maliyeti olarak göze alıyorum.

Daha önce yaklaşık 500 km kadar Santa Fe (manual vites) kullandım, çok hoşuma gitti, sürüşü müthiş keyifli bir araç. Şu anda gönlüm bu tecrübeminde etkisiyle santa fe'den yana. Ancak parça sıkıntısı, bakım maliyeti gibi konularla ilgili fikrim yok.

Sizden ricam, kriterlerimi de göz önünde bulundurarak sebepleriyle beraber bana fikir vermeniz.

Teşekkür ederim

• arkadaşımda 2006 model lpg li avensis 1.6 var...tadından yenmiyor...
  • bencede toyota avensıs abıcım toyotayla hyundaı bır olamaz toyotanın kasa daha saglam bıraz sert ve tatlı bı arac sımdıden gule gule kullanın..=)
  • Arkadaşım her iki araçda farklı konspekteler
    santa fe 2004 de yılın aracı seçildi avensisle kıyas olmaz kıyas olucaksa land cruse ile kıyas olsun bari santa fe aracı tek geçerim bu şartlarda
  • Arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Bu 2 araç dediğin gibi farklı sınıftalar(ilk mesajımda da yazmıştım). Benim bütçeme ve kriterlerime uygun, görünüş ve donanım olarak içime sinen, seve seve uzun süre kullanabileceğim bu 2 modeli seçtim. Bunlar dışında araç düşünmüyorum.

Benimde gönlüm Santa Fe'den yana. Ama araç alırken ülkemiz şartlarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. (Araçların parçası-servisi-bakımı, 2.el piyasası vs) Zaten yakıt masrafı olarak SantaFe Avensis'ten km'de ortalama 8 kuruş gibi daha maliyetli olacak. Şayet sık sık servise gidecekse, bakımı Avensis'ten epey pahalıya gelecekse tercihim Avensis'ten yana olacaktır. Zira alacağım aracı bir aksilik olmazsa 3-5 yıl arası kullanmayı planlıyorum.

Bu bağlamda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tekrardan teşekkür ederim
  • insanlar illaki ayni sinifin farkli model arabalari arasindan secim yapmak zorunda degil tabii.
    benimde basima geldi cunku, 0 megane ile 2.el free lander arasinda kalmistim

santa fe diyorum ben.
    avensis'in de cok ciddi artilari var, en azindan toyota saglamligi var, 6 yasinda bir arac alacaksiniz o kadar para verip.

cok sehir ici yol yapmayacaksaniz, akilli uslu sakin gidecekseniz santa fe ama cok temizini bulmak sarti ile.
  • Her iki aracıda kullanma fırsatım oldu
    santa-fe nin performası ancak yeterli diyebilirim ama çok konforlu bir araba
    avensis motoru da yeterli sayılır fakat santa-fe nin verdigi konforu ve sürüş keyfini bana hiç bir araba vermedi diyebilirim

SAYGILARIMLA,,,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şeklini pek sevmesemde santa fe alırdım
  • Bu şartlarda Santa Fe daha mantıklı gözüküyor. Ayrıca suv tarzı araç kullanmak otomobil kullanmaktan çok daha keyifli hyundai'nin dizelleri oldukça başarılı sorun çıkarsada uygun fiyata halledilebilir.
  • bende 2006 model 1.6 elegant var uzun yolda 150liraya 1000 km gidiyor ayrıca santa fe 2.2 motor olması lazım vergi farkınıda düşünün ayrıca santa fe avensis benzinli dahi olsa daha fazla yakar.
  • yeni kasa santa fe 2.2 dizel motora sahip arkadaşın bahsettiği eski kasa oluyor.

benim tercihim santa fe olurdu.daha kullanışlı bir araç.atrıca kaliteli bir üretimdir.
  • Santa fe tercih ederdim , çevreci olmasalar bile dizel olduğundan tercih edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkaefendy

Merhabalar,

2004-2005 Toyota Avensis 1.6 Elegance ile 2004 Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI H-Matic (Tiptronic) arasında kararsız kaldım. Bu 2 model dışında bir araç düşünmüyorum. Ayrı sınıflarda olduklarının ve yakıt türlerinin bile farklı olduğunun bilincindeyim

5 yıldır Renault Clio HB 1.5 dizel kullanıyorum. Yakıtından ve bakımından yana sıkıntımız olmadı ancak aracın küçük ailemizin ise geniş olması nedeniyle yerine göre 6 kişi sığabileceğimiz bir araç almak istiyoruz. Clio 68 bg - 980 kg bir araç. Klima açıkken ve araçta sıkış - tıkış 6 kişiyken hafif eğimli yollarda bile kamyonlar tarafından "sağlanmak" epey canımı sıkıyor. Bu önbilgiden sonra almayı düşündüğüm araçta aradığım özellikleri sıralayayım:

- Araç geniş olmalı (D sınıfı sedan yada SUV düşünmemin sebebi bu - Ama tipsizliklerinden ötürü MPV düşünmüyorum)
    - Kullanım maliyeti - gideri çok yüksek olmamalı (B sınıfı Clio'muz 5 yılda normal bakımları dışında neredeyse hiç masraf çıkartmadı bize)
    - Araç performans olarak çok yüksek kapasitede olmasa bile en azından içi doluyken kamyonlar tarafından "sağlanmamalı" Kasasını (ve bizi) taşımalı.
    - Araç ile aylık ortalama 1500 km yol yapacağımızı da eklemek istiyorum.

Santa Fe dizelin ortalama 8 litre, Avensis 1.6 benzinlinin ortalama 7,5 litre yakıt tükettiği verilerini buldum. Tercihimiz Avensisten yana olursa LPG dönüşümü yapacağız. Kaba bir hesapla araçlar 100 km'de: 8*2,62 = 21TL , 7,5*1,72 = 13TL tüketiyor. Buda benim tüketimimle aylık 120 TL gibi bir fark yapar ki ben bunu SUV (=daha geniş ve ağır araç) kullanma maliyeti olarak göze alıyorum.

Daha önce yaklaşık 500 km kadar Santa Fe (manual vites) kullandım, çok hoşuma gitti, sürüşü müthiş keyifli bir araç. Şu anda gönlüm bu tecrübeminde etkisiyle santa fe'den yana. Ancak parça sıkıntısı, bakım maliyeti gibi konularla ilgili fikrim yok.

Sizden ricam, kriterlerimi de göz önünde bulundurarak sebepleriyle beraber bana fikir vermeniz.

Teşekkür ederim

santafe 2,0 motor bunun vergisini de dikkate alman gerekiyor ama tüketim hesabi disinda ???

ha 2 si arasinda santafe tercihim olur bizim yollara araba degil suv lazim

• Avensis e lpg taktırırsanız o kasayı cok ıyı kaldırmayan motor dahda zayıflıcak zaten.. Hiç uğraşmayıp santafe alın derım 2.0 dizel yüksek tork ve turbo yokuşlarda ağırlık yaşatmaz.. Hem daha geniş hem daha güçlü karar sızın tabi :)
  • daha geniş ve dizel olmasından dolayı santa fe derim
  • 5 yıllık bir dizel her zaman sorundur. Kaç km de olduğuna bağlı....

Ama Santa Fe süper bir araç gerçekten , ben çok beğeniyorum amcamda var.

Çok rahat geniş , süper bir araç...

Avensis de dayımda var. O da çok şahane bir araçtır.

Ben Santa Fe alacak olsam 2004 üne girmezdim ama yine de Santa Fe eşleşmede ağır basan taraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 5 Ağustos 2009; 11:22:32 >
  • 1. 2004 model santa fenin tipi iğrenç(bna göre)
    2.2.0 dizel motor kaç bidedir allah bilir
    3.2.0 dizel 1.6 lpgliye göre baya bir fazla yakar
    4.santafe yi satana kadar göbeğin çatlar
    5.fazladan 3 katı vergi vermek hoşuna gidiyorsa alınır.
  • Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Tercihim özellikle sürüş keyfi ve genişliğinden ötürü santa fe'den yana oldu. 2005 model, 2.0 CRDI (dizel), tiptronic, 108binde, ve en önemlisi tanıdıktan

Allah kaza bela vermesin.

Tekrardan teşekkürler, saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkaefendy

Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Tercihim özellikle sürüş keyfi ve genişliğinden ötürü santa fe'den yana oldu. 2005 model, 2.0 CRDI (dizel), tiptronic, 108binde, ve en önemlisi tanıdıktan

Allah kaza bela vermesin.

Tekrardan teşekkürler, saygılar.

Hayırlı olsun.Ne kadara aldınız acaba??Ve ilk izlenimleriniz nasıl
  • şimdiye kadar hep binek araçlarım oldu şimdide 2003 honda crv suv var bundan sonra artık suv diyorum sizede tavsiyem suv almanız çünkü türkiye yollarına suv dan başkası olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.