Şimdi Ara

2004 model corsa 1.0 essentia 8,5 yıllık değerlendirmesi(11,5 yıl oldu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
11.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cLk

güzel bilgiler. teşekkürler.

sizin corsada direksiyon tıkırtısı yok muydu?

direksiyon kutusundan gelen tıkırtıyı kast ediyorsunuz sanırım. benim araçta yoktu hocam.
    hatta burada 40 kadar corsacıyıda içinde barındıran bir grubumuz vardı sadece 1 tanesinin aracında bu şikayet oluştu.
    forum ortamlarında herkes istisnasız bütün corsalarda bunun olduğunu düşünür.
    ama öyle değilmiş bunuda tecrübe ederek gördük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Ocak 2013; 14:44:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Gerçekten bakım masrafları uygunmuş.

şunuda unutmamak gerekir o bakım masrafları 95 bin km ye kadar olan masraflardır çünkü aracın bakımını satmadan hemen önce yaptırmıştım alan kişi 95bin km ye kadar aracın kaputunu açmayacak.
  • güzel paylaşım, emeğinize sağlık
    ve akıllıca bir seçim, tebrik ederim.
  • Güzel bir uzun dönem değerlendirmesi olmuş, teşekkürler.

Yeni aracınız da hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
  • Paylaşım için teşekkürler Opel Corsa almayı düşünenler için güzel bilgiler var.
  • Normalde uzun uzadıya yazılan değerlendirmeleri okumam ama paylaşımda bulunan kişi siz olunca baştan sona hepsini okudum.

Opel'in bakımlarının (yetkili servis) pahalı olduğu çok konuşuldu ama sizin Corsa'nın bakımları baya ucuz tutmuş. Henüz yeni aracıma bakım yaptırmadım, 350-400 TL arası tutarsa iyi diyorum ama Astra için forumda 500-550 TL fiyatları geçiyor.

5 yıllık süreçte araç sahibini üzmeden, masrafa sokmadan vazifesini tamamlamış, bundan sonra yeni sahibini de üzmez inşallah
  • Konu ilgimi çekti baştan sona sıkılmadan okudum güzel yazmışsınız.

Vakit ve emek kaybı olarak düşünmeyin benim gibi ilgisini çeken okuyacaktır.

Yeni aracınız hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Normalde uzun uzadıya yazılan değerlendirmeleri okumam ama paylaşımda bulunan kişi siz olunca baştan sona hepsini okudum.

Opel'in bakımlarının (yetkili servis) pahalı olduğu çok konuşuldu ama sizin Corsa'nın bakımları baya ucuz tutmuş. Henüz yeni aracıma bakım yaptırmadım, 350-400 TL arası tutarsa iyi diyorum ama Astra için forumda 500-550 TL fiyatları geçiyor.

5 yıllık süreçte araç sahibini üzmeden, masrafa sokmadan vazifesini tamamlamış, bundan sonra yeni sahibini de üzmez inşallah

sizede diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.
    opel servisleride diğer markaların servisleri gibi garanti kapsamındaki müşteriyi yolunacak kaz olarak görüyorlar hocam.
    araç 3 yaşını geçince ve bakım kampanyalarını takip edince son derece uygun oluyor.
    ben mesela 3 hafta önce yeni aldığım astrayı bakıma götürdüm yetkili servise. bana 3 yaşını geçmiş gibi (aslında geçmemişti ama eski müşteriyiz o kadar hatırımız olsun) %30 indirim yaptırlar ve 245 tl ye bakımdan çıkardım.
    az öncede servisten bakım kampanyası mesajı geldi 5 yaşını geçmiş araçlara bakım ücreti 200 tl.
    ben hep servisle görüşür bakım fiyatını alır eğer dışarı ile çok fark yoksa servise çok fark varsa direk parçacıma giderim.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Normalde uzun uzadıya yazılan değerlendirmeleri okumam ama paylaşımda bulunan kişi siz olunca baştan sona hepsini okudum.

sizede diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.
    opel servisleride diğer markaların servisleri gibi garanti kapsamındaki müşteriyi yolunacak kaz olarak görüyorlar hocam.
    araç 3 yaşını geçince ve bakım kampanyalarını takip edince son derece uygun oluyor.
    ben mesela 3 hafta önce yeni aldığım astrayı bakıma götürdüm yetkili servise. bana 3 yaşını geçmiş gibi (aslında geçmemişti ama eski müşteriyiz o kadar hatırımız olsun) %30 indirim yaptırlar ve 245 tl ye bakımdan çıkardım.
    az öncede servisten bakım kampanyası mesajı geldi 5 yaşını geçmiş araçlara bakım ücreti 200 tl.
    ben hep servisle görüşür bakım fiyatını alır eğer dışarı ile çok fark yoksa servise çok fark varsa direk parçacıma giderim.

Evet bazı dönemde tüm firmalar garanti kapsamından çıkmış araç sahiplerini servise çekmek için böyle kampanyalar yapıyorlar.

Ben şahsen önceki aracımı da garantiden sonra hep yetkili servise götürdüm. Hem aracın geçmişi kayıt altına alınıyor, hem de olası büyük bir problem sonrasında aracı servisin önüne atma ve hatalarını telafi ettirme şansı doğuyor. Bir de 2008 yılında bulunduğum il dışında kucaklarına düştüğüm sanayideki kan emici esnaflarla olan tecrübemden dolayı hep mesafeli duruyorum kurumsal olmayan işletmelere..

İlk 2 sene yapacak bişey yok ama inşallah dediğiniz gibi bakım kampanyalarına rastlarız da biraz olsun cebimiz rahatlar.

• hocam ilk 2 sene kampanya işi biraz zor çünkü dediğim gibi eli mahkum mantığındalar ama sonraki bakımlarda fiyat aşağıya geliyor.
    sanayide dediğiniz gibi eğer tecrübe ettiğiniz bir ustanız yoksa başınıza herşey gelebilir. Servisin en önemli artısı bence yapılan herseyin garantili olmasıdır.
    mesela 2011 yılında opel mükemmel bir servis kampanyası yapmıştı bende hazır bu fırsat deyip aracı servise bıraktım ve adan zye inceleyin hem normal bakımını hemde ne gerekiyorsa değiştirin dedim.
    normal bakım (yağ, yağ filtresi, hava fil.,polen fil.yakıt fil.)
    z rotlar
    v kayışı
    fren balataları (bitmemişti isterseniz değiştirmeyelim dediler hazır ucuzken değiştirin dedim)
    fren hidroliği için 400 tl ödemiştim. dışarıda aynı bakımı yaptırsam 300 lira verirdim.

madem bilgi paylaşıyoruz ilgilenenler için şunuda yazayım.
    aracınıza bakım için parçacıdan malzeme alacaksanız yağ filtresini mutlaka orjinal alın eğer parçacınızda yoksa yetkili servisten alın 16-17 lira gibi bir şey. uyduruk yağ filtreleri başınıza iş açabilir.

• güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Yeni aracınızı da opel almanız opelden memnuniyetinizi gösteriyor sanırım. değil mi?
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Yeni aracınızı da opel almanız opelden memnuniyetinizi gösteriyor sanırım. değil mi?
    Saygılarımla

1997 den beri 4. opel aracım.
    kendi araçlarım tamamı opeldir.
    her aracım diğerinin referansı olmuştur.
    dile kolay 15 yıl olmuş opelle olan yolculuğumuz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cLk

güzel bilgiler. teşekkürler.

sizin corsada direksiyon tıkırtısı yok muydu?

direksiyon kutusundan gelen tıkırtıyı kast ediyorsunuz sanırım. benim araçta yoktu hocam.
    hatta burada 40 kadar corsacıyıda içinde barındıran bir grubumuz vardı sadece 1 tanesinin aracında bu şikayet oluştu.
    forum ortamlarında herkes istisnasız bütün corsalarda bunun olduğunu düşünür.
    ama öyle değilmiş bunuda tecrübe ederek gördük.

bende 2005 meriva var. ve direksiyon kutusundan tıkırtı geliyor. yollar zaten bozuk. normalde ara ara ses geliyor der herkes ama ben de bozuk yola girince direkt ses başlıyor. beni opelden soğuttu desem yeridir.

• clk doğrudur bu problem var (benim yazdıklarımdan böyle bir şey olmadığı sonucu çıkarmayın)
    ben her araçta olmadığını belirtmek için yazdım.
    yoksa direksiyon kutusunun ses yapması problemi bilinen bir problem.
  • Güzel bir rapor olmuş, bir solukta okudum. Bizimde sıfır km aldığımız bir 2003 1.4 polo otm. aracımız var halen kullanıyoruz. Ancak ben sizin gibi güzel bir tablo çizemiyorum. Aldığımızdan itibaren birçok kez sorun çıkarttı, hatta bizi yolda bıraktı. Bir kaç tanesi hariç ufak sorunlardı belki ama biliyorsunuz sinekte küçüktür ama mide bulandırır. O halde neden hala kullanıyorsunuz diyebilirsiniz. Sebebi, aracı krediyle pahalıya aldığımız için optimum faydayı sağlamaktır (posasını çıkarana kadar kullanmak )
  • quote:

Orijinalden alıntı: profurio

Güzel bir rapor olmuş, bir solukta okudum. Bizimde sıfır km aldığımız bir 2003 1.4 polo otm. aracımız var halen kullanıyoruz. Ancak ben sizin gibi güzel bir tablo çizemiyorum. Aldığımızdan itibaren birçok kez sorun çıkarttı, hatta bizi yolda bıraktı. Bir kaç tanesi hariç ufak sorunlardı belki ama biliyorsunuz sinekte küçüktür ama mide bulandırır. O halde neden hala kullanıyorsunuz diyebilirsiniz. Sebebi, aracı krediyle pahalıya aldığımız için optimum faydayı sağlamaktır (posasını çıkarana kadar kullanmak )

umarım en optimum faydayı sağladığınız noktaya kadar kullanırsınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: profurio

umarım en optimum faydayı sağladığınız noktaya kadar kullanırsınız

Teşekkürler. Aslında sağladık sayılır, bizimle 10 seneyi doldurdu. Yakında kısmetse uğurlarız.
  • Hocam dikkatlice yazınızı okudum. Güzel paylaşımınız için teşekkürler.
    Küçük hacimli araç arayanlar için yararlı olacaktır...
  • hepsini okudum 8.5 yılda verilen tutar hiç bir şey millet parayı sokağa atıyor hacimli modelli arabalara verilen vergi bundan 3 5 kat daha fazla ama arabayı ulaşım için kullanmıyorlar.
  • güzel bir tecrübe paylaşımı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.