Şimdi Ara

2004 Palio Şanzuman: yaptım bir hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bİr hata yaptım araç vitesteyken aracı çalıştırmaya kalktım ama vitese tam geçmemiş olduğu için motor çalıştı yanlız ilk başta durumu anlamadım gelen o sesi dinledim sonradan şanzumanın olduğu taraftan geldiğini anlayınca hemen kapattım motoru... yani yaptım bir hata. :(

Viteste şu anlık bir sıkıntı yok ama haliyle biraz talaş kaldırmışımdır. Bu sebeple şanzuman yağını değiştirip kalan parçacıkların diğer parçalara da zarar vermesini önleyeyim diyorum.

Bu saçma hatam karşısında bulduğum çözüme ne diyorsunuz? Yağ değişimi konusunda çekincesi olan çok insan var ben de bilemedim önce bi sorayım dedim.

• Hiçbir şeye gerek yok merak etmeyin.
  • telaşa hiç gerek yok bir şey olmaz ama illede kafam rahat olsun diyorsanız değiştimenizde fayda var.
  • Cevaplar için teşekkürler. Eğer içindeki yağ bir şekilde başka bir tarfta sıkıntı yaratmasını engelleyecekse boşuna araca el sürdürmemin anlamı yok.

Bir sorum daha olacak 1. vitesten (yaklasık 2300dev/dk) 2. vitese geçerken, daha doğrusu geçebilmek için debriyaja tam bastığımda bir ses geliyor. Tok bir ses, birşey sanki gevşemiş de bir yere çarpıyormuş gibi. Kavramayla alakalı bir sorun mudur?

Bir de debriyaja tam basmama rağmen geri vitese takarken debriyaja tam basılmayıp vites değiştirilirken gelen sese benzer bir ses geliyor. Bu birinci vitese takarken olmuyor sadece geride oluyor. Tam basılı olmasına rağmen (paspas altına girmiyor pedalın) bu ses neden gelir. Senkromer sorununda da bu ses geliyormuş okuduğum başlıklarda öyle yazıyor. Konusu burası değil sadece şazumanın durumunu sağlıklı değerlendirebilin diye bildiğim bütün sıkıntıları yazdım.

Yakşalık 3.000km dir bu aracı kullanıyorum. Araç 208.000'de. Pek tecrubeli sayılmam yani tecrubem bu arabada yaptığım kilometre kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dyerel -- 6 Haziran 2011; 9:03:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.