Şimdi Ara

2005 civic 1.6 LS aracın şehir içinde 10 lt yakması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arabam 2005 honda civic 1.6 ls. Ankara'da yoğun trafikte 10 lt civarında yakıyor. Fazla değil mi? Sorun ne olabilir?

Teşekkürler

• Kullanım stiline bağlı birazda... Bazı insanlar yoğun trafikte nasıl az yaktırılacağını ve yumuşak kullanılacağını bilmediğinden dolayı öyle sonuçlar çıkabiliyor. Siz öyle kullandığınızı düşünüyorsunuzdur ancak kullanmıyorsunuz büyük ihtimalle. Çevremde çok örneği var zira...
  • bence kadir ustada subab ayarı yaptırın ve lastıklere baktırın. ben 7,5-8 lt yakıyorum 6 lt yakanı gördüm elınden öpecektim hemde arabası otomatıktı (bu arada ben milangaz alıyorum opetle aynı km yı gidemedim)
  • Bence de çok fazla benim aracım 2004 otomatik o kadar yakacağını sanmam ki uzun yolda şahir dışı 1Lt gaz ile 13 km gidiyor çok rahat şekilde.
  • Ben düz ile 8.6 yakıyorum.Çok yoğun trafikte kullanıyorum ama.Şehir dışı 5.4
  • 1.6 Benzinli C sınıfı araç yoğun trafikte 10 LT gayet normal başarılı bile denebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Kullanım stiline bağlı birazda... Bazı insanlar yoğun trafikte nasıl az yaktırılacağını ve yumuşak kullanılacağını bilmediğinden dolayı öyle sonuçlar çıkabiliyor. Siz öyle kullandığınızı düşünüyorsunuzdur ancak kullanmıyorsunuz büyük ihtimalle. Çevremde çok örneği var zira...

yoğun trafikte nasıl az yaktırılır demişsiniz.Yazarmısınız acaba nasıl az yaktırılacağını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • citröen C4 ve opel corsa'nın bir modeli akıllı motor çıkarmış
    her durduğunda motor stop ediyor, kalkmak için gaza dokunduğunda yeniden çalışıyor
    citroen ş.içi 3.5 litre yakıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

citröen C4 ve opel corsa'nın bir modeli akıllı motor çıkarmış
    her durduğunda motor stop ediyor, kalkmak için gaza dokunduğunda yeniden çalışıyor

Ben bahsettiğin motorlu C4'ü birkaç kez test ettim.

30 Haziran tarihinde yaptığım 21 km'lik test sürüşünde 55 km ortalama hızla (ki şehiriçi değerler genelde 30 km altındadır. Ciddi yoğun trafik 20 km'nin de altındadır.) ortalama tüketim 4.8 lt çıktı.

Test izlenimlerim linkte mevcut:

Hatta bir sürü aracın testini yapıp linkte paylaşmıştım.

İlk mesajı bir türlü güncelleyemedim.

Son 7-8 belki de 10 sayfada yapılan testler ilk mesajda yazmıyor, kusura bakma:

http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/tm.htm

Stop start sistemi denilen bu teknoloji şu an Citroen ve Peugeot'nun neredeyse tüm C sınıfı ve üstü araçlarında kullanılıyor (e-hdi motorlar).

Benzer bir teknolojiye sahip yeni Honda Civic de birkaç ay sonra ülkemize gelecek.

Daha doğrusu bu teknoloji zaten uzun süreden beri hybrid Civic'lerde vardı.

Şimdi hb civicle başlayarak standart benzinli araçlara da uygulayacaklardır.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

citröen C4 ve opel corsa'nın bir modeli akıllı motor çıkarmış

Ben bahsettiğin motorlu C4'ü birkaç kez test ettim.

30 Haziran tarihinde yaptığım 21 km'lik test sürüşünde 55 km ortalama hızla (ki şehiriçi değerler genelde 30 km altındadır. Ciddi yoğun trafik 20 km'nin de altındadır.) ortalama tüketim 4.8 lt çıktı.

Test izlenimlerim linkte mevcut:

Hatta bir sürü aracın testini yapıp linkte paylaşmıştım.

İlk mesajı bir türlü güncelleyemedim.

Son 7-8 belki de 10 sayfada yapılan testler ilk mesajda yazmıyor, kusura bakma:

http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/tm.htm

Stop start sistemi denilen bu teknoloji şu an Citroen ve Peugeot'nun neredeyse tüm C sınıfı ve üstü araçlarında kullanılıyor (e-hdi motorlar).

Benzer bir teknolojiye sahip yeni Honda Civic de birkaç ay sonra ülkemize gelecek.

Daha doğrusu bu teknoloji zaten uzun süreden beri hybrid Civic'lerde vardı.

Şimdi hb civicle başlayarak standart benzinli araçlara da uygulayacaklardır.

Selamlar.

Sanırım istanbulda test ettin, istanbul malum artık labirent gibi
    ben C4 ü izmirde denediğimde 3.8 görmüştüm

gerçi 2 litre yaksa bile C4 almam
    çok tipsiz bir araç
    ama honda start/stoplu çıkarırsa tadından yenmez valla

• Ankarada ikamet ediyorum ve testlerimin çok büyük bir kısmını burada yapıyorum haliyle.

İstanbulda Kia Ceed ve Renault Fluence test ettim.

Aydında da Ford Mondeo ve C-max test ettim.

İzmirde konaklayabilseydim birkaç araç da orada test edecektim. :)

Selamlar.
  • Şehir içi yoğun trafikte verilen 8-8,5 lt/100 km tüketim değerlerini anlamakta güçlük çekiyorum.

Yoğun trafikten kastınız nedir Allah aşkına?

İddia ediyorum, hız ortalama 18-25 km/h olacak şekilde bir kullanımda hiç bir 1.6 atmosferik motorlu araç 10 lt/100 km'den aşağı yakmaz..

Hele ki sıcaklığın bu denli düşük olduğu bir mevsimde.

Bence 100 km'de 10 litre tüketim gayet normal, hatta makul bir seviye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Şehir içi yoğun trafikte verilen 8-8,5 lt/100 km tüketim değerlerini anlamakta güçlük çekiyorum.

Yoğun trafikten kastınız nedir Allah aşkına?

İddia ediyorum, hız ortalama 18-25 km/h olacak şekilde bir kullanımda hiç bir 1.6 atmosferik motorlu araç 10 lt/100 km'den aşağı yakmaz..

Hele ki sıcaklığın bu denli düşük olduğu bir mevsimde.

Bence 100 km'de 10 litre tüketim gayet normal, hatta makul bir seviye..

Katııyorum, bahsedilen süratlerden daha yoğun trafikler oluşuyor zaman zaman 500 metre yolu 1.5 saatte gittiğimi bilirim 1.3 Multijet 10'dan fazla ortalama çıkarmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.