Şimdi Ara

2005 model Colt'larda ESP standart mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 model Colt'umda ESP var mı merak ediyorum.

Nasıl anlayacağız?

• esp varsa araç marş basmadan önce sönen kontrol ışıklarında bir ibare olur ya sağlı sollu kayan gibi bir araba resmi olur üçgen bir işaret içinde yada esp yazar. ha bana sorarsan coltta esp yoktur
  • 2006 yılına dek coltlarda güvenlik paketi altında esp ve asr alınabiliyordu.

tifosi arkadaşın dediği gibi kayan araba resmi olması lazım.

eğer aracında perde havayastıkları varsa esp+asr de vardır. ön direklerde airbag yazısı varmı?

kullanma kılavuzuna bakarsan; asr ve esp aynı ışıkla temsil edilmekte.

colt 2004 te bile esp yi sunuyordu. o zamanlar corsa da poloda yada neredeyse hiç bir b segmentinde opsiyon bile değildi yanlış bilmiyorsam.

turizmpsikologu ve opeth arkadaşın coltlarında esp mevcut.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2008; 19:47:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

2006 yılına dek coltlarda güvenlik paketi altında esp ve asr alınabiliyordu.

tifosi arkadaşın dediği gibi kayan araba resmi olması lazım.

eğer aracında perde havayastıkları varsa esp+asr de vardır. ön direklerde airbag yazısı varmı?

kullanma kılavuzuna bakarsan; asr ve esp aynı ışıkla temsil edilmekte.

colt 2004 te bile esp yi sunuyordu. o zamanlar corsa da poloda yada neredeyse hiç bir b segmentinde opsiyon bile değildi yanlış bilmiyorsam.

turizmpsikologu ve opeth arkadaşın coltlarında esp mevcut.

hayırlı günler.

Perde havayastık yok. Panelde kayan araba resmi falan da yok. Kullanma klavuzum bile yok

2005'te standart değilse o zaman yoktur bu arabada. Şu anda standart galiba dimi?

• hiç bir zaman standart olmadı;

ben 24000 e aldığımda esp ,asr ve perde havayastıkları 2400 ytl ye satılmakta idi ben o zamanlar maddi durumlardan alamamıştım.

2006 dan sonra opsiyondan da kaldırdılar.

2009 makyajlı kasada ise standart yada en azından eskisi gibi opsiyon olması kuvvetli ihtimal hatta yüzdeyüz gibi bir şey kanımca.

bu arada LPG yazyor imzanda? kaça taktırdın yeni herhalde. sürüş tüketim nasıl

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2008; 20:19:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

hiç bir zaman standart olmadı;

ben 24000 e aldığımda esp ,asr ve perde havayastıkları 2400 ytl ye satılmakta idi ben o zamanlar maddi durumlardan alamamıştım.

2006 dan sonra opsiyondan da kaldırdılar.

2009 makyajlı kasada ise standart yada en azından eskisi gibi opsiyon olması kuvvetli ihtimal hatta yüzdeyüz gibi bir şey kanımca.

bu arada LPG yazyor imzanda? kaça taktırdın yeni herhalde. sürüş tüketim nasıl

hayırlı günler.

Evet 2-3 hafta oluyor. Alışma dönemi bitsin, yorumlarımı ayrı bir başlıkta paylaşacağım. 1000km yakmadan tam randımanlı çalışmıyormuş bu aletler.

1000 YTL'ye taktırdım son indirimlerden önce. Şimdi heralde 900'e falan takılabilir hepsi peşin.

• Selam,
    Benim 2005 Instyle'da ESP var. Güvenlik+konfor paketli olarak geçiyor. Diğer arkadaşlar daha iyi bilir ama sanırım 2005'de son olarak satılan Instyle modellerde ek güvenlik paketi alınarak sahip olunabiliyordu esp'ye. Bu arada büyük harflerle ESP yazıyor gösterge panelinde. Kontak açıldığında motor çalıştırılana kadar yanık kalıyor, daha sonra sönüyor. Kayan araba resmi ASR (anti-patinaj)'nin göstergesi olması lazım. Yanlışım varsa düzeltin.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okircali -- 9 Kasım 2008; 1:55:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • esp olan araçlarda asr için genellikle ayrı bir işaret olmuyor. hatta esp olduğu zaman asr tcs gibi sistemler ekstradan yazılmıyor çünkü bunlar espnin alt donanımları.
    quote:

Orjinalden alıntı: okircali

Selam,
    Benim 2005 Instyle'da ESP var. Güvenlik+konfor paketli olarak geçiyor. Diğer arkadaşlar daha iyi bilir ama sanırım 2005'de son olarak satılan Instyle modellerde ek güvenlik paketi alınarak sahip olunabiliyordu esp'ye. Bu arada büyük harflerle ESP yazıyor gösterge panelinde. Kontak açıldığında motor çalıştırılana kadar yanık kalıyor, daha sonra sönüyor. Kayan araba resmi ASR (anti-patinaj)'nin göstergesi olması lazım. Yanlışım varsa düzeltin.
    Saygılar
  • quote:

Selam,
    Saygılar

ESP ayrı, EPS ayrı. Benim konsolda EPS var, motor çalışında sönüyor. bkz:http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_power_steering Bazıları karıştırıyor olabilir.

Bende ESP yok demekki.

• quote:

Selam,
    Saygılar

esp değil o eps elektro hidrolik direksiyon ile ilgili asr esp kayan araba göstergesiyle kendini belli etmekte
  • Haklısınız arkadaşlar, yanlış bilgi için özür dilerim. Motor çalışınca sönen işaret EPS; aklımda ESP olarak kalmış. Önceki mesajımda yazdığım "ESP"leri "EPS" olarak yazmam gerekiyordu. Anti-patinaj(ASR) ise üzerinde kayan araba olan işaret. Daha önce yazdığım gibi 2005 model Instyle donanımlı, güvenlik paketli Colt'umda ASR mevcut. Örneğin ıslak veya taşlı topraklı ve eğimli bir yolda devirli olarak kalkış yapmaya çalışırsam bu üçgen içindeki kayan araba resmi yanıp sönüyor ve aracı patinajdan kurtarıyor. Düzeltme için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okircali -- 10 Kasım 2008; 2:03:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okircali

Haklısınız arkadaşlar, yanlış bilgi için özür dilerim. Motor çalışınca sönen işaret EPS; aklımda ESP olarak kalmış. Önceki mesajımda yazdığım "ESP"leri "EPS" olarak yazmam gerekiyordu. Anti-patinaj(ASR) ise üzerinde kayan araba olan işaret. Daha önce yazdığım gibi 2005 model Instyle donanımlı, güvenlik paketli Colt'umda ASR mevcut. Örneğin ıslak veya taşlı topraklı ve eğimli bir yolda devirli olarak kalkış yapmaya çalışırsam bu üçgen içindeki kayan araba resmi yanıp sönüyor ve aracı patinajdan kurtarıyor. Düzeltme için teşekkürler.

Bende 2005 benzinli Invite 1.3 AMT COLT var. Hız göstergesinin etrafında üçgen içerisinde kayan araba resmi var. Ancak motoru çalıştırmadan önce bu işaretin lambası yanmıyor. Sizin arabanız her marştan önce bu lambayı yakıp söndürüyor mu, yoksa sadece patinaj söz konusu olunca mı lamba yanıyor? Acaba benim aracımda bu özellik var mı yok mu? Ya da varsa bile marş öncesi lamba bir süreliğine yanıp sönmediği için sistemim arızalı mı?

• Kardeş o lamba çalıştırırken yanmıyorsa ESP YOKTUR.. Benimkinde de lamba yeri var ama ESP olmadığı için açılışta yanmıyor.

ESP olsa;

İlk çalıştırırken ve ESP devreye girince yanar.
    ESP Güvenlik Paketlilerde oluyor, Güvenlik paketi var mı? anlamanın yolu, ön camın iki yanında airbag varsa, güvenlik paketi ve ESP vardır.

Ayrıca, 4 teker de disk olması gerek. Invite'larda arkalar kampana oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.