Şimdi Ara

2005 Model Toyota Corolla Yakıt Tüketim Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

59.059 da aldığımız aracımız benzinli ve yine o km.de taktırdığımız Zavolli marka LPG tertibatlı. 100.090 km. de yola çıkıp 101.600 km. de yolculuğumuzu bitirdik. Gidiş: Aksaray-İstanbul, dönüşte İstanbul-Ankara-Konya-Aksaray şeklinde oldu.

Yola çıkmadan önce yol bilgisayarını sıfırladım. Ancak LPG olmasından dolayı tam ölçüm yapılamayacağı kanısındaydım, beni yanılttı sadece 0.37 litre fire verdi. Genel kullanım gidişte duble yollarda 110-120 bandında, otobanda ise 120-135 arası seyrettik. Dönüşte ise yetişmemiz gerek işlerden dolayı çevre yolunda 120-130 otobanda ise 130-140 arası kullandım. İstanbul içerisinde trafiğe takıldığımızda oldu sonuç olarak 1500 km. nin ortalaması şu şekilde:

Tüketim hesaplandığı zaman 7.96 olarak çıktı. Benzini hesaba katmadım zaten sıralı sistem yaz ayındayız çok çabuk LPG ye geçiyor. Kuruş hesabı kullanılabilirliği yok ancak 7.96*2.52=0.205 kurus yapıyor.

LPG nerden ucuz bulduysak ordan aldık marka gözetmeksizin (gölbaşında biraz pahalı 2.56 shell. Diğer yerler 2.40 seviyesindeydi), lastiklerimiz 1 haftalık Petlas PT525 (istenirse ayrı olarak değerlendirebilirim), klima yolculuk boyunca açıktı çoğunlukla 1. kademe ara sıra 2. kademede de çalıştı.

Araç ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Edit: Fotoğraflar eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi10 -- 21 Haziran 2014; 13:03:29 >

• İnceleme için teşekkürler. Araç düz Vites mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9888

İnceleme için teşekkürler. Araç düz Vites mi?

Rica ederim, eklemeyi unutmusum 5 ileri duz vites.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.