Şimdi Ara

2006 1.4 Fabia 2. El Bi el atınız:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Şu araç hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

http://www.araba.com/3442183/Skoda-Fabia-14#xxlresim

• Hocam uzun vade kullanmayı düşünüyorsanız tavsiyem 101 BG olanlarına yönelmenizdir. Ben arkadaşımın 75bg olan Fabiasını kullandım 1 sene kadar. Araç özellikle uzun yolda çok hantal kalıyordu. 2 gün önce 101 BG olanını aldım. Aradaki fark muazzam. Sadece şehir içi kullanacaksanız bişey diyemem tabi ki.

İlandaki araç hakkında yorum yapamam görmeden ama birkaç hususa değineyim.

Bu araca da bakmıştım ilanları tararken.

1. Aracın baskı balata ve trigerinin değiştiği söylenmiş. Çok büyük bir artı. Bu bakım en az 600-700 tutuyor.
    2. Aracı alırken mutlaka aküsünü kontrol edin. 150TL civarı masraf çıkarır.
    3. Direksiyon açı sensörü ve pompasını kontrol ettirin. Fabiaların kronik sorunudur.
    4. Araçta rutubet kokusu veya özellikle arka zemin döşemelerinde nem olup olmadığına bakın. Arka kapıların contası zamanla ölüyor. Tamiri çok basit. Silikonla hallediliyor. Ama yine de kontrol etmekte fayda var.
    5. Lastikleri mutlaka kontrol edin. 6 yıllık araç hiç lastik değiştirmemiş olabilir. Kritik bir yaş. Lastik başına en az 120TL.
    6. Tramerden mesajla kontrol edin. Muayenelerine kaç km de girmiş. KM'nin orjinalliği konusunda fikir verir. Malum artık bakkalda bile km düşürüyorlar.
    7. E-Devlet şifrenizle aracın hangi şehire ait ve son sahibinde ne kadar süredir kayıtlı olduğuna bakın. Özellikle ruhsat tescil tarihi 1 senenin altında ise şüpheleniyorum ben. Bu araç öyle alıp 1 sene içinde satılacak bir araç değil. Binicisine en az 2-3 sene hizmet eder.
    8. Mutlaka bir sigortacıya aracın sürekli kaskolu olup olmadığını sorun. Kaskosuz veya kaskoda ara varsa insan şüpheleniyor.

Biraz fazla ince eleyip sık dokuduğumun farkındayım. Ama benim için 16 000TL büyük para. Aldığım araca da en az 2 sene sıkıntısız binmek isterim. Ben açıkçası biraz fazla ödeyip emekli memur bir biniciden aldım. Gerçekten bakımlı kullanmış aracı. Size de tavsiyem araçtan önce satıcıya bakmanız. İnşallah güzel bir araç bulursunuz. İlla ki ufak tefek sıkıntıları olacak sonuçta yaşlı araç. Ama bakımını düzgün yapan bir biniciden alınan araç sahibini çok üzmez diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 PALİO 1.2 S ACİL YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.