Şimdi Ara

:::2006-2012 Honda Civic Ana Konu::: (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
22.572
Cevap
83
Favori
1.499.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: hayathonda

ayrıca o motor turbo beslemeli,s2000deki ise atmosferik.honda, s2000deki motora turbo besleme uygulasa 350 hp elde ederdi
    quote:

Orjinalden alıntı: proxy007

quote:

Ayrıca Opel 1.6 OPC 2.0 litre 250 Bg , Hondada böyle araba var mı=?

Kusura bakmayın topic konusu dışında olacak ama dayanamadım.Şimdi kalkıpta opel 2.0 litre de 250 hp üretmiş kimde var diye karşılaştırmak cahillikten başka bişey değildir.Amaç en az cc den en çok beygir üretmek olsaydı japon motorları en iyisini yapacak teknolojideler merak etmeyin.Fakat sorun o değil.

Önemli olan beygir gücü yüksek araba üretip yanında da uzun ömürlü ve ekonomik aracı yapmaktır.Yoksa size o kadar örnek çıkartırım ki..

Mesela mazda RX-7...1300 cc 240 beygir.Peki bu motorun 2.0 litre 240 beygir motor ile aynı dayanıklılıkta ve sorunsuz olması mümkün mü?

Onu da geç formula 1 de araçlar 3000 cc ve 810 beygir.İstenirse yapılır..Ama hiç yarışları izlemediniz mi?Daha 50 turu dönemeden motorları yananlar vardır..Çünkü orda amaç en az sürede yarışı tamamlamaktır ve motor 60 tur dayansa onlara yeter..

Demekki neymiş?Az cc den yüksek beygir elde edilirmiş ama marifet değilmiş...önemli olan dayanıklılık,sorunsuzluk ve ekonomikliktir..O yüzden kalkıp da böyle saçma karşılaştırmalar yapmayın.

Sorunsuzluk ve ekonomi diyince de japon motorları her zaman 1 numaradır.Bunu almanya da kabul eder abd de..

Uygulasaydı, uygulama diyen mi vardı?

Yok işte OPC gibi arabası yok Honda nın...

Civic balon çıktı işte...

Testlere bak inanılmaz -aerodinamik şase ve motor hataları diyor bana daha ne alatıyorsunuz=?

Klasik Japon arabası ucuz ve malzemeden çalınmış ama Türkiyede kazık...

Japon severler siz Japon sevmeye devam edin, biz Golf e ve Astraya binmeye devam edelim...

Size sırt ağrıları konforsuz sürüşlerle dolu hayatlar

MOTOR HATALARIYLA DOLU DEDİĞİN HONDA ÇOĞU MOTOR ÖDÜLÜNÜN SAHİBİDİR AŞAĞIDA BİR GAZETEDEN ALDIĞIM KISMI AKTARACAĞIM
    Honda'nın ilk defa ürettiği ve ülkemizde de Accord modelinde kullanılan dizel motor, kategorisinde 'Yılın Motoru' ödülünü aldı. Uluslararası jürinin, 2.2 i-CTDi motoru tanımlarken kullandıkları kelimeler güç, ekonomi ve sessizlik oldu. Ülkemizde satışta olan Accord dizel 100 km.'de 4.5 lt. yakıt tüketiyor. Jüri, 1lt'nin altındaki motorlar kategorisinde ise yine Honda modelini ödüllendirdi. Bu ödülü on kez kazanan Honda'nın hibrid aracı Insight, kategorisinde ödülü yine kimseye bırakmadı.
    UNUTMAYALIM HONDA İLK DEFA DİZEL KULLANDI
    PERFORMANS FAKİRLİĞİNDE ÜSTÜNE OLMAYAN ASTRAYA(1.6) 0-100 KM 14 SANİYEDE ÇIKIYOR.... DAHA NE DİYEYİM İETT OTOBÜSÜ BİLE DAHA HIZLI HIZLANIYORDUR(tamam abarttım) BU ARABAYI ALDIĞIMDA HERALDE HİÇ SOL ŞERİTE GEÇEMEM ÇÜNKÜ SELEKTÖR VE KORNA SESİNDEN BUNALIRIM
    VE OPELİN SON NOKTASI
    OPEL Vectra 3.2i V6 GTS
    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ MOTORU ARKADAŞLARA GÖRE PERFECT OLAN SÖZDE BİR PERFORMANS ARACI SIKI DURUN 0-100 KM HIZLANMASINI SÖYLÜYORUM SADECE 8.1 SANİYE WAYY BE NE KADAR DA HIZLI ADAMLAR 3.2 MOTORDAN 218 BEYGİR ÇIKARMIŞLAR
    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ OPELLE HONDAYI KARŞILAŞTIRDIK HONDA OPELİ RESMEN TOKATLADI BİDE ŞU OPC Mİ NEDİR ONU GÖRELİM BELKİ 0-100 DAHA HIZLIDIR

• quote:

Kusura bakmayın topic konusu dışında olacak ama dayanamadım.Şimdi kalkıpta opel 2.0 litre de 250 hp üretmiş kimde var diye karşılaştırmak cahillikten başka bişey değildir.Amaç en az cc den en çok beygir üretmek olsaydı japon motorları en iyisini yapacak teknolojideler merak etmeyin.Fakat sorun o değil.

Önemli olan beygir gücü yüksek araba üretip yanında da uzun ömürlü ve ekonomik aracı yapmaktır.Yoksa size o kadar örnek çıkartırım ki..

Mesela mazda RX-7...1300 cc 240 beygir.Peki bu motorun 2.0 litre 240 beygir motor ile aynı dayanıklılıkta ve sorunsuz olması mümkün mü?

Onu da geç formula 1 de araçlar 3000 cc ve 810 beygir.İstenirse yapılır..Ama hiç yarışları izlemediniz mi?Daha 50 turu dönemeden motorları yananlar vardır..Çünkü orda amaç en az sürede yarışı tamamlamaktır ve motor 60 tur dayansa onlara yeter..

Demekki neymiş?Az cc den yüksek beygir elde edilirmiş ama marifet değilmiş...önemli olan dayanıklılık,sorunsuzluk ve ekonomikliktir..O yüzden kalkıp da böyle saçma karşılaştırmalar yapmayın.

Sorunsuzluk ve ekonomi diyince de japon motorları her zaman 1 numaradır.Bunu almanya da kabul eder abd de..

Testlere bak inanılmaz -aerodinamik şase ve motor hataları diyor bana daha ne alatıyorsunuz=?

Japon severler siz Japon sevmeye devam edin, biz Golf e ve Astraya binmeye devam edelim...

Eğitim durumum önemli değil... Ortaokul mezunu olsam bile böbürlenme senden büyük Allah var, ayrıca ilkokul mezunu insan bile senin kadar küğçük düşemezdi karşımda...

Yani okumak değil adam olmak önemli...

Bana ondan bahsetme...

Bana OPC gibi arabası var mı yokmu onu söyle...

Motor yapmayı bilmeyen turbo koyar diyorsun ben sana söyleyeyim şu anda gözümde o kadar küçüksün ki daha küçülemezsin :)

Ama sana şu kadar söyleyeyim, Mühendisliğin kalbi Turbomakinalardır...

Turbo otomotiv sanayiyinde bir devrimdir... VW turbo ile supercharger ı aynı anda uygulamayı başaran bir marka...

Ya ne düşünürsewn düşün otomotiv hakkında bir daha benle tartışma...

Sen git NFS oyna ,anime seyret...

Turbo nedir ne demektir onun ne olduğunu bilmediğine bahse girerim...

Ayrıca BMW turbo konusunda uzmandır, her konuda olduğu gibi...

Yani şu yazıyı kafamı taşlara vurarak yazmak zorundayım, kale bile alıp yazasım yoktu...

Sana bir önerim var, yol yakınken Boğaz köprüsünden atla, ha KGS ve OGS olmadan Avrupa tarafından geçemezsin, istersen Fatih köprüsünü kullan nolursun Türkiyeye daha fazla zarar verme...

Sen ve senin gibi fanatikler yüzünden TR çok kaybetti, ayrıca bir daha benimli muhattap olmazsan sevinirim...

Seviye maalesef mağmaya vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jankom -- 4 Haziran 2006; 13:28:03 >

• Hala opelden bahsediyorsunuz dün gittigim Askale Mitsubishi de ki satıs danısmanı arkadasım bıle ınternettekı forumlarda olan bıtenı okumamasına ragmen Opel Almanyanın Tofaşıdır dedi ki baska arkadaslarımdan ve ınternettende farklı zamanlarda bu lafı duydum ve son nokta budur.Hayatta Opel almam dedi haliyle ben senelerdir diyorum.

Hondayı tanımayan , kullanmamıs su konu ıcın en azından Civic showroomlarda yakından gormeyenlere daha ne diyim siz sadece yolda Hondaya bakın canınız yanmasın ugraşmayın fazla.

Kankam otobusle eve gelirken karşı şerittende Yeni Civic Hb geciyormus abartısız otobusteki herkes kafayı çevirip bakmış otobus şoforu bile.Aynı durumu Marmara Hondadaki satış danışmanı arkadasımızda onaylıyor Yeni Civic yuzunden cok kaza olacak diye.

Kıskananlar sadece civici ya dururken yada kendilerini gectikten sonra görecekler.

Hondanın 120 bg mevzusu ise 115-120 bg arasıdır 118bg diye geciyor.O sınıfta honda civicin tek rakibi gene japon kardeşi toyota corolladır gerisini saymıyorum performansta bu ikisi gelir.Honda roku olmadıgından uzun hızlanmalarda dizellere geciliyor ki gecildikleri 240 Nm den sonrakilerdir benzinlide nadir.

En sorunsuz modeli ole teste dergiye ona buna sormayacan kimemi soracan Çekici şöforlerine aldıgım cevap
    " abi en az honda ve toyota çekiyorum pek iş çıkmıyor onlardan diyo anca kaza falan olursa" durum budur.

Kimse Hondaya çamur atmaya kalkmasın altında kalır.
    İsteyen Opel alır yurutemez isteyen başka bişey alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emes -- 4 Haziran 2006; 13:39:50 >

• opeli destekleyen arkadaşlar su meshur sikayet sitelerine bir göz atın ;
    *baktınız mı?
    *Evet mi?
    *Kim açık ara önde(şikayette tabi)
    Kim OPEL mi , ciddi olamazsın tüh çok üzüldüm
    napcaz şimdi ya?

al bi honda bak keyfine

http://forum.donanimhaber.com/m_1692648/mpage_1/key_//tm.htm#2051683

quote:

Önemli uyarı: Bundan sonra kurallara uymayan imzalar uyarı yapılmadan düzenlenecektir.

İmzası değiştirildikten sonra yine aynı imzayı hiç değiştirmeden geriye koyan üyeler 1 hafta kilitlenecektir.

Ayrıca her mesajının sonuna belli bir yazı yahut resim ekleyip imza gibi kullanmak da yasaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jankom -- 4 Haziran 2006; 20:17:29 >

• arkadaşlar 10 haziranda gelecek honda civic hb lerden sonraki parti ne zamna gelecek acaba bilgisi olan var mı
  • senin gibi seviye yokusunu bir insanı muhattap almak beni de üzüyor gerçekten.burda yeni civic siparişi vermiş olan 5-6 arkadaşımız var onlarla sevinçlerini paylaşıyoruz.acaba biz de bütçemizi zorlayıp yeni civic alsak mı diye içimizden geçiriyoruz.sen çıkıp saçma sapan temlsiz şeyler söyleyerek bu arbaya çamur atmaya çalışıyorsun.sana eziksin demiyorum ama senin yaptığını ancak bu konuda ezikliği olanlar yapar.

motor konusunda honda'nın büyüklüğünü görmeden ople opc var 2.0 250 hp diyorsun ben de sana turbolu o araba diyorum bu gayet normal diyorum. karşıma geçip çocuk gibi "banane yapaydı ben mi dedim yapma " gibi abuk subuk cevaplar veriyorsun. (turbolu honda görmek istiyorsan git mutluhana,turo 1.6 vti var,mugen body kitli, 1.6 motordan 300 küsür hp elde etmişler).ben de senin bu konudaki bilgini sorgulamak için eğitim durumunu soruyorum.bunlara alıncaksan kimseye cevap yetiştirmiceksin

turbonun ne olduğunu nasıl çalışıtğını çok iyi biliyorum,benim işimin bir parçası bu(mekatronik mühendisiyim)
    temelsiz konuştuğun bana "Turbo nedir ne demektir onun ne olduğunu bilmediğine bahse girerim... " emenden belli. bak koçum bir konuda hiçbirşey bilmeden çok yorum yapanlar kısmına dahil olma,yalnız bu forumlarda değil çok yerde ezilirsin bu yüzden.

bu konuyu takip eden arkadaşlardan da özür diliyorum bu konuya bi daha böyle alakasız mesajlar yazmayı düşümmüyorum.kkazasız belasız sürüşler

Orjinalden alıntı: hayathonda

bu söylediklerinden motor konusunda jara cahil olduğunu anlıyorum arkadaşım. turbo bir aşırı besleme uygulamasıdır ve 80 hp lik şahinden bile 140-150 hp elde edilmesini sağlar.bu uygulmayı yapmak için mühendislik dehası gerekmez. zaten ödüllü motorlara bakarsan hepsi atmosferiktir,çünkü mühendislik konusunda uzmanlığı ortaya koyar. bak BMW ve Honda turbolu motor kullanmaz,çünkü motor teknolojsinde bir numaradır bunlar.ha motor yapmayı beceremeyen koyar turboyu senin gibi bilgisiz kardeşlerim de 2.0 motor 250 hp diye havalara uçar. bu arada yaşını,eğitim durumunu ve arabanın markasını sormamda sakınca var mı?

Eğitim durumum önemli değil... Ortaokul mezunu olsam bile böbürlenme senden büyük Allah var, ayrıca ilkokul mezunu insan bile senin kadar küğçük düşemezdi karşımda...

Yani okumak değil adam olmak önemli...

Bana ondan bahsetme...

Bana OPC gibi arabası var mı yokmu onu söyle...

Motor yapmayı bilmeyen turbo koyar diyorsun ben sana söyleyeyim şu anda gözümde o kadar küçüksün ki daha küçülemezsin :)

Ama sana şu kadar söyleyeyim, Mühendisliğin kalbi Turbomakinalardır...

Turbo otomotiv sanayiyinde bir devrimdir... VW turbo ile supercharger ı aynı anda uygulamayı başaran bir marka...

Ya ne düşünürsewn düşün otomotiv hakkında bir daha benle tartışma...

Sen git NFS oyna ,anime seyret...

Turbo nedir ne demektir onun ne olduğunu bilmediğine bahse girerim...

Ayrıca BMW turbo konusunda uzmandır, her konuda olduğu gibi...

Yani şu yazıyı kafamı taşlara vurarak yazmak zorundayım, kale bile alıp yazasım yoktu...

Sana bir önerim var, yol yakınken Boğaz köprüsünden atla, ha KGS ve OGS olmadan Avrupa tarafından geçemezsin, istersen Fatih köprüsünü kullan nolursun Türkiyeye daha fazla zarar verme...

Sen ve senin gibi fanatikler yüzünden TR çok kaybetti, ayrıca bir daha benimli muhattap olmazsan sevinirim...

• Antiochos,
    Verdiğin bir örnekle Opelin motorunun hondanın motorundan daha iyi olduğunu iddia etmekle komik oluyorsun.Opel o kadar iyi motorlar yapıyorda neden formula 1 de yok ?.Ayrıca verdiğin örnekteki arabayı seri üretime geçirmiş mi? geçirmiş ise fiyatı ne kadar? bu motorun yakıt tüketimi ne kadar ? önemli olan hondadaki gibi belli bir teknolojiyi ve güçlü motoru düşük yakıt tüketimi ile uygun fiyattan satışa sunmaktır.Opelde buna uygun bir örnek verebilir misin ? civicin balon çıkması senin fikrin bunu neye dayanarak söylüyorsun ? bana göre de opel astra da balon çünkü hiç satış yapamadı Türkiye'de.Opelin iflasın eşiğinde olması da arabalarının dünyada beklenenen ilgiyi görmemesinden kaynaklanıyor.Honda da yada diğer japonlarda sırt ağrısı çektiğimiz yok gayet rahatız.Sen kuru kuruya opel fanatiği olmaya devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 5 Haziran 2006; 8:41:51 >
  • Benim bayi Haziran sonu-Temmuz başında 2.partinin geleceğini söyledi.

quote:

Orjinalden alıntı: djahmet008

arkadaşlar 10 haziranda gelecek honda civic hb lerden sonraki parti ne zamna gelecek acaba bilgisi olan var mı
  • aslinda bana da oyle demişlerdi ama kesin olarak da bir şey söyliyemiyolar neyse bekliycaz artık inşalah bu sefer siyah olur da alabilirim

10 haziranda teslim alcak arkadaşlar var mı acaba aramızda
  • quote:

Orjinalden alıntı: netfriend

Antiochos,
    Verdiğin bir örnekle Opelin motorunun hondanın motorundan daha iyi olduğunu iddia etmekle komik oluyorsun.Opel o kadar iyi motorlar yapıyorda neden formula 1 de yok ?.Ayrıca verdiğin örnekteki arabayı seri üretime geçirmiş mi? geçirmiş ise fiyatı ne kadar? bu motorun yakıt tüketimi ne kadar ? önemli olan hondadaki gibi belli bir teknolojiyi ve güçlü motoru düşük yakıt tüketimi ile uygun fiyattan satışa sunmaktır.Opelde buna uygun bir örnek verebilir misin ? civicin balon çıkması senin fikrin bunu neye dayanarak söylüyorsun ? bana göre de opel astra da balon çünkü hiç satış yapamadı Türkiye'de.Opelin iflasın eşiğinde olması da arabalarının dünyada beklenenen ilgiyi görmemesinden kaynaklanıyor.Honda da yada diğer japonlarda sırt ağrısı çektiğimiz yok gayet rahatız.Sen kuru kuruya opel fanatiği olmaya devam et.

Bir kere F1 e girmekle ne alakası var külliyen saçmalık... PO da F1 e girince benzini daha mı iyi olacak külliyen saçma...

Yani eğer ciddi tartışacaksanız ki yukarıdaki seviyesiz arkadaşlar gibi değil üslubunuz. Ben sadece benim bir yorumuma biri saldırmış diye kızdım, o zaman verilerle konuşalım... Ben kalkıpta buraya Honda kötü Opel iyiyle girmedim...

Ayrıca OPEL ASTRA Türkyiede en çok satan HB model...

OPEL o arabayı seri üretime geçirmiş... :)

OPEL ASTRA OPC

Bu motorun yakıt tüketimi düşük...

Ayrıca Opel in çok iyi mükemmel performanslı dizel motorları da var

Düşük yakıt tüketiminden bahsetmişsin, şu anda sınıfının en düşük yakıt tüketimi ASTRA da...

Burada defalarca konuşuldu bu, çoğu araba örnek verildi, yakıt tüketimleri konuldu Astra nınki çok düşük...

Ben demiyorum en iyi motoru Opel yapar...

Opel kimmiş en iyi motoru BMW yapar... Ama bu aralar OPEL den çok kaliteli motorlar çıkıyor, sınıfında lider motorlar Opelden çıkıyor...

Honda da yapsın honda dan da çııyor diyelim...

Mekatronik mühendisi insan TURBOMAKİNALARIN mühendislikte çığır açtığını olmazsa olmazı, hayatın en önemli parçası olduğunu bilmez mi?

Dediğim gibi bir yerde bana birisi laf attı o yüzden ben bu olmadık tartışmaya girdim...

İnsanlarda inanılmaz bir JAPON sevgisi var, laf kondurmuyorlar arabalara...

BEN illa JAPON araba sevmek zorundamıyım? Böyle olsa herkes aynı şeyleri beğense dünyanın anlamı kalır mı?

Fanatizmi bizde değil kullanıcı adlarını da alt tarafı teneke olan otomobillerden seçenlerde arayın...

Futbol zaten bitti , futbolu elimize yüzümüze bulaştırdık şimdi araba için birbirimizi öldürelim iş mi?

Zaten bu MİLLETLERE , Japonlara Almanlara hayran olma işini ben anlamıyorum...

Adam yapmışsa, beğenirsem alırım, beğenmezsem almam giderim MAzda3 alırım, ucuz bulur Clio3 alırım...

Param olursa BMW alırım... Bu işler böyledir...

Benim ailemde herkesin Honda Cİvic i var. Dayım kısmetse A3 alacak, eniştem Mercedes alacak , bilmemkim sattı Hyundai aldı bu işler böyle...

Marka takıntısı nedir ya..

Bende araba alırsam inşallah Golf veya BMW istiyorum yani bu işler böyle... Sen anlamazsın sen çakmazsın, sen cahilsin, odunsun eşeksin diye başlarsak ohoooo değil mi? :)

Bu muhabbet ben Civic e pahalı dedim diye çıktı...45 milyarı benzizli kompakt sınıf bi araba haketmiyor... Gene söylerim bu beni fikrim alan alsın...

Bu arada etrafı JAPON ARABALARIYLA dolu biri olarak söylüyorum ALMAN ARABASI ALIN

Ayrıca yeni Civic alacaklara MAZDA3 alın keyfinize bakın diyorum saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Haziran 2006; 12:49:59 >

• 1.6 sedan için bayi haziran başı alabilirsiniz demişti 1.8 mevcuttu zaten, ama şimdi temmuz ayında gelicek gecikme oldu diyor, merak ettiğim temmuz ayında 2. bir zam yapıp satışa çıkarmakmı istiyorlar? eğer bir zam daha gelirse vazgeçiyorum..
  • quote:

quote:

Antiochos,

Bir kere F1 e girmekle ne alakası var külliyen saçmalık... PO da F1 e girince benzini daha mı iyi olacak külliyen saçma...

Yani eğer ciddi tartışacaksanız ki yukarıdaki seviyesiz arkadaşlar gibi değil üslubunuz. Ben sadece benim bir yorumuma biri saldırmış diye kızdım, o zaman verilerle konuşalım... Ben kalkıpta buraya Honda kötü Opel iyiyle girmedim...

OPEL ASTRA OPC

Düşük yakıt tüketiminden bahsetmişsin, şu anda sınıfının en düşük yakıt tüketimi ASTRA da...

Burada defalarca konuşuldu bu, çoğu araba örnek verildi, yakıt tüketimleri konuldu Astra nınki çok düşük...

Opel kimmiş en iyi motoru BMW yapar... Ama bu aralar OPEL den çok kaliteli motorlar çıkıyor, sınıfında lider motorlar Opelden çıkıyor...

Mekatronik mühendisi insan TURBOMAKİNALARIN mühendislikte çığır açtığını olmazsa olmazı, hayatın en önemli parçası olduğunu bilmez mi?

Dediğim gibi bir yerde bana birisi laf attı o yüzden ben bu olmadık tartışmaya girdim...

BEN illa JAPON araba sevmek zorundamıyım? Böyle olsa herkes aynı şeyleri beğense dünyanın anlamı kalır mı?

Fanatizmi bizde değil kullanıcı adlarını da alt tarafı teneke olan otomobillerden seçenlerde arayın...

Futbol zaten bitti , futbolu elimize yüzümüze bulaştırdık şimdi araba için birbirimizi öldürelim iş mi?

Adam yapmışsa, beğenirsem alırım, beğenmezsem almam giderim MAzda3 alırım, ucuz bulur Clio3 alırım...

Benim ailemde herkesin Honda Cİvic i var. Dayım kısmetse A3 alacak, eniştem Mercedes alacak , bilmemkim sattı Hyundai aldı bu işler böyle...

Bende araba alırsam inşallah Golf veya BMW istiyorum yani bu işler böyle... Sen anlamazsın sen çakmazsın, sen cahilsin, odunsun eşeksin diye başlarsak ohoooo değil mi? :)

Bu muhabbet ben Civic e pahalı dedim diye çıktı...45 milyarı benzizli kompakt sınıf bi araba haketmiyor... Gene söylerim bu beni fikrim alan alsın...

Bu arada etrafı JAPON ARABALARIYLA dolu biri olarak söylüyorum ALMAN ARABASI ALIN

Ayrıca yeni Civic alacaklara MAZDA3 alın keyfinize bakın diyorum saygılar

BU FORMULA 1 ÖRNEĞİ ŞUNUN VERİLDİ SANIYORUM;

DÜNYANIN ÖNDE GELEN MOTOR ÜRETİCİLERİ DAYANIKLIKLARINI VE GÜÇLERİNİ SEMBOLLEMEK AMACI İLE FORMULA 1 E MOTOR VERİRLER. PARA KAZANMAK VS. GEÇTİM BU İŞ BİRAZDA PRESTİJ İŞİDİR. BAKARSAK HONDA, FERRARİ, RENAULT, TOYOTA, MERCEDES, BMW HEP FORMULA 1 DE BULUNMUS MOTOR MARKALARI. PETROL OFİSİNE GELİNCE; ONLARIN GP2'DE KULLANDIKLARI MOTOR RENAULT MOTORUDUR (TÜM GP2 TAKIMLARI GİBİ).

SONUÇ OLARAK HONDA'NIN YAPTIĞI MOTORLAR HEP TAKDİRLE KARŞILANIR VE BEĞENİLİR. JAPON ARABALARININ TERCİH SEBEPLERİNİN EN BAŞINDA DA SORUNSUZLUK GELİR. BEN DE ASTRA KULLANIYORUM AMA BENİM BAŞIMA DEVAMLI SUDAN SEBEPLERDEN SORUNLAR ÇIKARTIYOR VE BIKTIM DİYEBİLİRİM. ONUN HARİCİNDE YAKIT TÜKETİMİNE SÖZÜM OLMASA DA BİRAZ PERFORMANS FAKİRİ OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM...

• Formula 1 de bulunmayıp ta bir okadar mükemmel motor üreten firmalar var saymaya başlayalım mı?

Reno süper motor üretiyor diyemeyiz heralde..

O yüzden bu örnek geçerli değil...

Neyse konu dağılmasın...

Civic alanlara hayırlı uğurlu olsun diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Haziran 2006; 13:04:36 >
  • ARA HIZLANMALARA YA DA 3000 DEVİRDEN SONRA Kİ HIZLANMALARA BİR ŞEY DEMİYORUM ZATEN AMA VİTES GEÇİŞLERİ ÇOK SERT VE KALKANA KADAR CANI ÇIKIYOR ARABANIN ÖZELLİKLE DE BENDE BULUNAN SEDAN KASA BENCE BİRAZ AĞIR KALIYOR. ONUN HARİCİNDE DONANIM, YAKIT TÜKETİMİ Bİ SORUNU YOK ARACIN. FAKAT BU SORUN MESELESİ SADECE BENİM İÇİN DEĞİL TÜM ASTRA G'LER İÇİN GEÇERLİDİR. UFAK TEFEK İNSANI İŞLİYO RESMEN SERVİSLE YEDEK PARÇACIYLA

BUNUN HARİCİNDE HER İYİ MOTOR ÜRETİCİSİ MUTLAKA F1 DE BULUNUR DEMEDİM Kİ, BU OLAY BİRAZ DA PRESTİJ İŞİDİR DEDİM VE F1 E MOTOR VEREN FİRMALAR DA DÜNYANIN ÖNDE GELEN MOTOR ÜRETİCİLERİDİR DEDİM...

SONUÇ OLARAK YENİ CIVIC KONUSUNUN İÇERİSİNDE BUNLARI UZATIP ARKADAŞLARA MANİ OLMAK İSTEMEM. FAKAT SENİN DE BİR HONDA YETKİLİ SATICISINA GİDİP YENİ CIVIC'I İNCELEMENİ İSTERİM. BEN İNCELEDİM VE DENİLDİĞİ GİBİ NE DAR NE DE İŞÇİLİK KALİTESİ DÜŞÜK. TEST SÜRÜŞÜ YAPAMADIM FAKAT HONDA'NIN ÜRETİP TÜM DÜNYAYA PAZARLADIĞI MOTORADA GÜVENİRİM...

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

ARA HIZLANMALARA YA DA 3000 DEVİRDEN SONRA Kİ HIZLANMALARA BİR ŞEY DEMİYORUM ZATEN AMA VİTES GEÇİŞLERİ ÇOK SERT VE KALKANA KADAR CANI ÇIKIYOR ARABANIN ÖZELLİKLE DE BENDE BULUNAN SEDAN KASA BENCE BİRAZ AĞIR KALIYOR. ONUN HARİCİNDE DONANIM, YAKIT TÜKETİMİ Bİ SORUNU YOK ARACIN. FAKAT BU SORUN MESELESİ SADECE BENİM İÇİN DEĞİL TÜM ASTRA G'LER İÇİN GEÇERLİDİR. UFAK TEFEK İNSANI İŞLİYO RESMEN SERVİSLE YEDEK PARÇACIYLA

BUNUN HARİCİNDE HER İYİ MOTOR ÜRETİCİSİ MUTLAKA F1 DE BULUNUR DEMEDİM Kİ, BU OLAY BİRAZ DA PRESTİJ İŞİDİR DEDİM VE F1 E MOTOR VEREN FİRMALAR DA DÜNYANIN ÖNDE GELEN MOTOR ÜRETİCİLERİDİR DEDİM...

SONUÇ OLARAK YENİ CIVIC KONUSUNUN İÇERİSİNDE BUNLARI UZATIP ARKADAŞLARA MANİ OLMAK İSTEMEM. FAKAT SENİN DE BİR HONDA YETKİLİ SATICISINA GİDİP YENİ CIVIC'I İNCELEMENİ İSTERİM. BEN İNCELEDİM VE DENİLDİĞİ GİBİ NE DAR NE DE İŞÇİLİK KALİTESİ DÜŞÜK. TEST SÜRÜŞÜ YAPAMADIM FAKAT HONDA'NIN ÜRETİP TÜM DÜNYAYA PAZARLADIĞI MOTORADA GÜVENİRİM...

Zaten ben de Cİvic HB için pek birşey demedim, arkadaşlar saldırdı sadece...

İlk konuşmalarda duruyordur pahalı dmeiştim...

Yoksa araç marjinal bir tasarıma sahip tam genç işi, 1.6 sı ucuz olsa idi HB ve benim imkanım olsa almak isterdim, ona hafif makyaj yapar tam cadde arabası yapardım

Mesela bizde de Astra G var,sedan ve araç güzel ama genç arabası değil biraz ağır duruyor...Sedan araba (BMW hariç) pek gençlere gitmiyor....Mazda3 veya Golf olsa daha makbule geçer mesela... 5 yıl önce bugünü düşünsem Astra aldırmaz GOLF aldırırdım... Hoş gerçi Mazda3 ün sedanı HB sinden daha spor ama o istisna :)

Evet genç arkadaşlara şimdiden söyleyeyim burada sedan alacaklar bu konuya dikkatlerini çekerim, Honda Civic Sedan da kesinlikle ağır duruyor...

Ayrıca bir kere Sedan arabayla yanlanmıyor. Kıçını çok salıyor arkadan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Haziran 2006; 13:17:33 >

• quote:

quote:

Antiochos,

OPEL ASTRA OPC

F1'e girmekle ne alaksı var derken olaya ne kadar dar baktığını gösteriyorsun.F1'de sıradan motorlu bir marka gördün mü? hepsi burada kazandıkları tecrübeyi seri üretim modellerine aktarırken seri üretim modellerinde kazandıkları tecrübeyi de buraya aktararak ileri motorlar üretiyorlar ? opel niye bu yarışda yok?en düşük yakıt tüketimi astrada diyorsun opelin sayfasından baktım en güçlü astra 1.6 16 v 105 bg ortalama yakıt tüketimi 6.6 honda civic 1.6 125 bg yakıt tüketimi 6.7 o zaman verdiğin örneğe ve söylediğim kriterlere göre astranın civicin performansının daha gerisinde kaldığı görülüyor.Sadece bunda değil 2.0 vectra 2.0 accorda baksan yine opel geride kalır.1.8 civicin değerleri nerede ise 2.0 vectrayla aynı değerde.BMW'ye bende birşey demem beğenirim. Ben hondanın motoru en iyidir bmw'den iyidir demiyorum.Ama hondanın motorları dayanıklılık yakıt tüketimi ve performans konusunda opelden daha iyidir diyorum.Honda, toyota gibi japon arabaları neden 3 yıl opel,ww gibi alman arabaları neden 2 yıl garanti veriyor düşündün mü? adamlar kendilerine güveniyorlar istersen opel ve honda motorları konusunda bu sitede bir anket açalım sonuç ne olacak. Civic e pahalı diyor .45 milyarı benzizli kompakt sınıf bi araba haketmiyor...diyorsun senin verdiğin araba 1.8 civic fiyatı çok övdüğün astra 1.6.nın en pahalısı 37.182,00 YTL ek opsiyon paketleriyle bu rakam 45'i geçiyor. Elma ile armutu kıyaslayacağına astra 1.6 civic 1.6 yla kıyaslasan daha iyi olur buna rağmen 1.8 civic performans, motor ve sağlamlığıyla opsiyonel donanimli 1.6 astradan daha ucuza geliyor.

• Sen 1.6 AStrayı 1.8 Civic ten pahalı yaptın helal olsun

Ayrıca 1.6 bir Alman arabasının 1.6 Japondan pahalı olması gayet normal çünkü kalite farkı var...

2000 model bir Golf e binin, 2000 model bir Civic e binin farkı anlayacaksınız...

Japon arabaları bomboş , konfor yok...2000 model bir Golf bir Civic ten 10 yıl ileride...

Kalite ayrıntılarda gizlidir derler ya, GOlf te güneş gelmesin diye dikiz aynasının önünde üstte birşey var çekiyorsun, güneş gelmiyor ne diyim adamlar yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Haziran 2006; 13:44:45 >
  • ARKADAŞIM BEN NE KADAR YAPICI DAVRANMAYA ÇALIŞSAM DA HALA ARABAYI İNCELEMEDEN JAPON ARABASI ŞÖYLE BÖYLE DİYORSUN GOLF'DEN ÖRNEK VERİYORSUN. BENCE BUGÜN HEMEN BİR HONDA BAYİSİNE GİT VE YENİ CIVIC'İ İNCELE... KAÇ MESAJDIR KONFOR VE İŞÇİLİK KONUSUNDA NE KADAR HASSAS DAVRANDIKLARINI SÖYLÜYORUM AMA ARABAYI İNCELEMİŞ OLMAMA RAĞMEN BU YAZILANLARI HİÇE SAYIYORSUN...

AYNI GÜN İÇERİSİNDE MEGAN'DA İNCELEDİM VE MEGANE İÇİNİ DE HAFİFTEN MAKYAJLAMASINA RAĞMEN CIVIC'İN GERİSİNDE KALMIŞ, SENİN DE GİDİP İNCELEMENİ TAVSİYE EDERİM...

BURADA KÖRÜ KÖRÜNE ALMAN ARABALARI SAVUNUCULUĞU YAPIYORSUN. BİRAZ OBJEKTİF OLURSAK DAHA İYİ OLUR...
  • sinek mi vızıldıyor arkadaşlar o kadar yoruma rağmen
  • Ben yeni Civic i örnek vermedim ki :)

Megane 2002 de çıktı tabii ki daha iyi olsun artık... Ya resmini gördüm , gidip inceleyeceğim tamam test sürüşü de yapacağım :)

Ama gene davlunbaz yoktur... Biliyoruz hocam Japon arabalarını , davlunbaz varmı o arabada yalıtım nasıl?

Ne bilim AutoBild incelemiş kötü not vermiş, genelde AutoBild böyle kötü şeyler söylemez...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.