Şimdi Ara

2006 A3 mü 2011 Focus mu Astra mı? Lütfen Okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese Merhaba siteye yeni üye oldum adım Mehmet Hatay merkezde yaşıyorum yaşım 24 bir hafta öncesine kadar hep motor kullanıyordum ama artık araba almanın zamanı geldi diye düşündüm ancak arabalardan geçtiyimiz son 2 haftadır anlamaya başladım yani bilgim çok az tecrübesi olanlar bilgisini esirgemezse memnun olurum.

Bir süredir 35-45 bin tl arası hatchback kasa 5 kapı dizel araçlara bakınıyordum fiyatlar bu ara bana çok yüksek geldi ama araba almam lazım genelde şehir içi günlük 25-40 km arası kullanıcam yazında şehir dışı gezilerinde kullanıcam şu 3 model arasındayım alcağım arabayı ekspertize sokmadan almıyacağım sizce hangisi.

1) Audi A3 2.0 TDI (140HP) Dizel Sportback 2006 Model otomatik vites F1 şanzıman 170.000 km de bir hasar kaydı var ufak tefek lokal boya var kazalı resmi duruyor büyütülecek bir kazası yok 47bin tl istiyor pazarlık payı var

2) Ford Focus 1.6 TDCI (110HP) Dizel Hatchback kasa 2011 Model Manuel vites bir kaç seçenek var şu an halihazırda olan collection yada titanium pakedi 100.000 km civarındalar hasar kayıtsız boyasız yada tek parça boya var sahipleriyle konuşup ayrıntılı bilgi almadım daha yaklaşık 43bin tl civarı istiyorlar daha pazarlık payıda var

3) Opel Astra 1.3 CDTI (90) Dizel Hatchback kasa 2011 Model Manuel vites Essentia pakedi 45.000 km de ön sağ çamurlukta ezikten dolayı boya var hasarlı fotoğrafı duruyor basit bir şey onun dişinda hasar kaydı yok 36.500 tl istiyor pazarlık payı var

İlk arabam olacak lütfen tecrübesi olanlar yazsın gerçek bilgiye ihtiyacım var açıkçası aklım audi a3 te ama km si 170 binde fazla masraflı olurmu başıma ayrıca sorunsuz binsem bile kullandıktan sonra 250 bin kmlere ulaşırsa satılırmı acaba onu düşünüyorum diyer yazdığım modellerden birini almak dahamı mantıklı olur sizce ??? BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM HERKESE İYİ FORUMLAR

• Bunlar arasında en mantıklı tercih Focus olur. Hayırlı uygurlu olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus bayağı temiz, 2006 model hasar kayıtlı araçla niye uğraşasın?

Astra diyecektim ama 1.3 olduğundan demiyorum. Focus iyidir.
  • Focus

• audi yaşına rağmen güncellik olarak diğer araçlarla aynı, bunlar arasında belki de focus en mantıklı olarak duruyor ama ben arada kalsam audiyi alırdım

250 bin değil 1 milyon km ye de gelse araba satılır, o satılmaz hikayelerine inanma, ne arabalar ne hızlarda satılıyor bir bilsen
  • En iyisi focus olacaktır. Tabi Peugeot 308 bakmanı öneririm. Spor görünüyor hem.

• İlk araba ve her ne kadar audi olsa da olası ariza çıkarma olasılığı yüzünden kesinlikle focus derim. Eğer a3 daha uygun fiyata olsa ya da km daha düşük olsa a3 derdim. Öte yandan Astra hem h kasa hemde 1.3 oldu su için tavsiye etmiyorum.
    Focus al motor saglam, araç saglam, modeli yüksek, km si düşük. Ama hangisini alırsan al ikinci i Iyidir. Hatta focus ve astra model yılı yüksek oldugu için biraz daha hızlı satılır .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AURİS Mİ MAZDA 3 MÜ (2011)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • focusta başınız ağrımaz..
  • Ben olsam elimdeki para ile en yüksek modellisini alırdım. Hoş astra ile focus her ne kadar 2011 model olsada bence motor gücünden dolayı focus diyorum.1,6, 110 hp pişman olmazsınız.
  • Aklım A3 ün spor kasasında otomatik vites F1 şanzıman 140 beygirlik gücünde kalıyor ama çoğunluğu dinleyip focus üzerinde yoğunlaşıcam sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmansur -- 27 Eylül 2015; 2:58:13 >
  • Asyra yi eleyin.a3 kazasiz olursa tercihimdir ama km aklinizi kurcaliyorsa focus iyi tercih olur.

• Batuhan Kılıç kullanıcısına yanıt
    Abi çok güzel yazmışsın ama çevremdeki çoğu kişi piyasası çok zayıf deyip duruyor bence audi kalitesi tartışılmaz ancak model ve km orantısına bakınca birde özellik ve donanım olarak okadar teferruatlı bi araç olmasından dolayı açıkçası arza yapmasından korkuyorum öyle bi durum olursa hatayda servisi bile yok ekstra koyulucak masraf baya başımı ağırtabilir tek korkum bu aslında
  • alaattin(bjk) A kullanıcısına yanıt
    A3 sol önden çarpmak suretiyle bi kazaya karışmış ama çokta büyütülecek bişey deyil sol çamurluğu deyiştirmiş adam zaten ki fotolarıda duruyor ufak tefek çizikerden lokal boyalar var gidip görmek lazım elbette öyle kesin bir bilgiye sahip olabilirim ama fotolardan ve adamın söylediklerine göre başka bi sorunu yok km nin aklımı kurcalama sebebi türkiyedeki herkesin km si yüksek araca soğuk bakmasıdır acaba neden herkes bukadar kmsi yüksek araçtan çekiniyor diye düşünmeden edemiyorum otomatok vites geneli elektronik sistem bi araç haliyle herkesin soğuk bakması benim kafamdada acaba arıza yapıp beni zor durumda bırakırmı düşüncesine neden oluyor yersiz bir şüphemi yada gerçekten böyle bir şüphe olması normalmidir inanın hiç bilmiyorum
  • Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    Şekil olarak güzel tabi ama ben şahsen renault, peugeot, hundai, citroen, fiat marka araç düşünmüyorum
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Bu şartlarda bir A3 ün arıza yapma olsaılığı sizce yüksekmidir birde sahibiyle tam bi pazarlık yapmış değilim nekadara kadar alınır sizce tahmininiz varsa açıklayıcı bi cevap yazarsanız sevinirm
  • mehmetmansur kullanıcısına yanıt
    Hocam a3 kullanmadım o yüzden forumda birçok örneğine rastladığımız her şeyin profesörleri gibi kullanmadığı araç hakkında yorum yapanlardan değilim.

Benim demek istediğim kullanılan bir maddenin doğası ile ilgilidir. Ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok yıpranır. Yıpranır da sorun çıkarma olasılığı artar mantığı idi dediğim. İlla motor ariza verecek anlamında söylemedim. Elektronik arızaları ya da alt takım durumu ekstra masraf açabilir. O yüzden pazarlığı sıkı yap bir kaç bin tl cebinde dursun her ihtimale karşı.

Eğer içinizde a3 alma isteği çok fazla ise alın . değilse focus alın derim. Astra h aracı bir yıl kullandım sevemedim bir turlu.ayrıca çok ariza veren bi araç, lpg ile sorunlu (benzinlisi) . dizeli ise hantal kalır genç adamsın gaza bastın mi iyi ivmelensin istersin bu yüzden en mantıklisi focus gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmansur

Abi çok güzel yazmışsın ama çevremdeki çoğu kişi piyasası çok zayıf deyip duruyor bence audi kalitesi tartışılmaz ancak model ve km orantısına bakınca birde özellik ve donanım olarak okadar teferruatlı bi araç olmasından dolayı açıkçası arza yapmasından korkuyorum öyle bi durum olursa hatayda servisi bile yok ekstra koyulucak masraf baya başımı ağırtabilir tek korkum bu aslında

audi kalitesi tartışılır aslında, audi algılandığı gibi bmw mercedes seviyesinde bir marka değil vw in bir tık üstü markadır, zaten çoğu parçası tamamen ortak

eğer belli başlı büyük şehirlerde değilsen evet audi olası arıza durumlarında sıkıntı yaratabilir, çok ekstra bir araç değil ama servis haliyle daha kazık oluyor, bu bahsi geçen aracın motoru güzel ama trafiği çok olan bir şehirde değilsin, otomatik alıp riske girme, başını en çok ağrıtacak şey şanzıman olacaktır

• 2007 a3 sahibi olarak konuşuyorum. Söylediğin araçları da kullandım. sadece şunu söyleyebilirim. Audi hepsine açık fark atacak kalitede bir araç. gerek malzeme kalitesi olsun gerek motor ömrü her konuda önde. Ancak genç olduğun için alacağın audinin iç dış sline olmasına dikkat etmeni özellikle tavsiye ederim. Çünkü bambaşka bir hava katıyor araca ayrıca 170.000 km dizel bir araç için sıkıntı yaratabilecek nitelikte bir kilometre her an injektorlerle ugrasabilirsin. Audiyle ilgili sormak istediğin bisey olursa yardımcı da olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmansur

Bu şartlarda bir A3 ün arıza yapma olsaılığı sizce yüksekmidir birde sahibiyle tam bi pazarlık yapmış değilim nekadara kadar alınır sizce tahmininiz varsa açıklayıcı bi cevap yazarsanız sevinirm

A3 size kolay kolay masraf çıkarmaz elektronik olarak öyle illallah dedirtecek sorunları yoktur.Şu yazılan araçları 2007 olmasına rağmen donanım kalite keyif olarak tokatlar.Motoruda km'si orjinal ise bi 30-40.000 km sonra en kötü turbo enjektör falan isteyebilir (her türlü çıkma parçası zibil gibidir) onuda herhangi bi vw ustası yapar her türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cauvr -- 27 Eylül 2015; 13:49:55 >
  • Focus 3 seçenek içinde güneş gibi parlıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.