500-700 bin tl arası bütçeli araba almayı düşünüyorum. 2018 model egea mı? 2006 model honda civic mi ? bununla beraber civic yerine corolla ve benzeri araç da olabilir. Yıl eski olduğu için kafam karışıyor. Diğer yandan uzun yol yapacağım yılda iki kez ortalama yolda da iyi olan bir araç lazım. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
2006 Civic vs 2018 Egea
-
-
2006 civic mi ? Yanından bile geçmem kaç kasa önceki civic.
2020 fc5 sahibiydim ve 2019 egea sahibiyim hala. Ben aldığımda egea 300 , civic 600 bin civarıydı. Açık söyliyim Honda ile 2 saat yoldan sonra sesten dolayı beyniniz uyuşur. O derece yalıtımsız. Egea çok mu iyi değil ancak fiyat bazında 2 kat fark varken kalite ve his anlamında fark asla 2 kat değildi. Özellikle sallanan kaput, dandik işçilik, soyulan direksiyon ve vites topuzu gibi detaylarda honda nasıl japon dedirtti. Zaten 6 sonra da sattım. Egea ise hondadan 2 kat daha fazla kmde şuan 60bin de ve direksiyonda viteste en ufak deformasyon yok. Kaldı ki siz 2006 civic diyorsunuz.
İstediği kadar sağlam olsun artık devir teknoloji devri. Ben aracımı bluetooth ile bağlayamadıktan hızı sabitleyemedikten dijital klimanın keyfine varamadıktan sonra konforlu olarak görmem. Kaldı ki urban üstü donanım egea her türlü tatmin eder.
Aksini düşünüp 2006 civic önerecek kim varsa onlara da hayatta başarılar dilerim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Direkt 2018 egea yı alır geçerim. Civic şu an fazla abartılı bir fiyata satılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki aynı şekilde 2008 toyota corollaya karşılık olarak yine egea mı mantıklıdır ?
-
2012 Civic sahibiydim otomatik vites 4 sene kullandım sonra bazı sebeplerden satıp urban 2016 Egea aldım benzin lpg'li gene otomatik hatta sonrasında bir arkadaşla görüntülü geri görüş kamerasıda taktık. 2 senedir de kullanıyorum. Şu ana kadar şu eksik bu eksik dedirtmedi şükür, model yükseltip egea sedan yada egea cross alayım diyorum ama dizel istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 17 Ağustos 2023; 14:44:3 > -
Bence konuda bir yanlış anlaşılma olmuş. 2006 civic ve diyelim 2018 egeaya aynı parayı vereceğim dememiştir konu sahibi arkadaş. Bütçe 500-700 arası diyor. Yani muhtemelen biri 500 diğeri 700 bin. Aynı para değil.
Zaten 700 bine de 2012 model üzeri civic, corolla tarzı araçlar denk gelir. Araç durumuna göre egea yerine tercih edilebilir.
Arada 10 yaş var. Degil corolla, bmw bile getirsen her turlu egea alinir.
Tartışmaya kapalı bir konu egea dan şaşma
2012 corolla var bende (sizin baktığınız aracın makyajlı kasası), onu satıp egeaya geçmem çünkü kondisyonu iyi bakımları zamanında yapıldı ve nasıl kullanıldığını biliyorum…Sizin durumda bu ciddi bir kumar olur bizim araçların yedek parçaları oldukça pahalı…Temiz bir Egea 1.3 mjet alıp geçilir,alıncada güzel bir bakım yapılır(fren hidroliği,antifriz,Triger seti vs) kafa rahat binilir…
egea al geç düşünme bile
-
kesinlikle Egea alırdım. Civic çok eski kalmış.
-
Kardeşim yanlış anlamada 2006 civic 2018 egea mı demişsin sormaya bile gerek yok ne kadar çok kaliteli aşım şahım bir arada olmasada arada model farkı var akıl işimi sence 2006 civic çok tutuldu fakat öyle ahım şahım bir araba değil berbat bir ses yalıtımı var abs sorunları var arka amortisörler tak tak vurur vs birde fiyatları aynı bantta şu an
-
bencmark yıl model aralığı çok uzun olmuş ya...
fiyatalara bakmak istemem ama 2006 cvic ile 2018 ege mı eşdeğer .. abau...
-
Piyasada konserve kasa olarak bilinen civicler sanırım konuda ki. Yahu 2006 yılında ki konserve bile yenmez, ne civiği
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
2006 civic mi ? Yanından bile geçmem kaç kasa önceki civic.
2020 fc5 sahibiydim ve 2019 egea sahibiyim hala. Ben aldığımda egea 300 , civic 600 bin civarıydı. Açık söyliyim Honda ile 2 saat yoldan sonra sesten dolayı beyniniz uyuşur. O derece yalıtımsız. Egea çok mu iyi değil ancak fiyat bazında 2 kat fark varken kalite ve his anlamında fark asla 2 kat değildi. Özellikle sallanan kaput, dandik işçilik, soyulan direksiyon ve vites topuzu gibi detaylarda honda nasıl japon dedirtti. Zaten 6 sonra da sattım. Egea ise hondadan 2 kat daha fazla kmde şuan 60bin de ve direksiyonda viteste en ufak deformasyon yok. Kaldı ki siz 2006 civic diyorsunuz. İstediği kadar sağlam olsun artık devir teknoloji devri. Ben aracımı bluetooth ile bağlayamadıktan hızı sabitleyemedikten dijital klimanın keyfine varamadıktan sonra konforlu olarak görmem. Kaldı ki urban üstü donanım egea her türlü tatmin eder. Aksini düşünüp 2006 civic önerecek kim varsa onlara da hayatta başarılar dilerim. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X