Arkadaslar merhaba. forumda ılk mesajım. onncelıkle herkese kazasız belasız surusler dılerım. arkadaslar bır tanıdıgımın 2006 model clıo III 1.2 aracını satın almak uzereyım. arac 33000 km ve donanım olarak en ful versıyonu olarak bılıyorum sımdı tam hatırlayamadım versıyonunun ancak aracta dıgıtal klıma, dort hava yastıgı, abs, yagmur ve far sensoru vb. hersey var ve koltuklar bej renkte. kazası, boyasız ve servıs bakımlı. gaz sıstemı yok.
sımdı sormak ıstedıklerim; - aracın fıyatı pıyasaya ve aracın durumuna gore yuksek mı?? - 1.2 16 valf motor performansta sıkıntı yaratır mı (hızlı gıtmeyı seven bırısı degılım ancak sehır ıcınde ve dısında zor durumda kalmak ıstemem) - arac sahıbı arkadasla konustugumda, otobanda bastıgını ancak aracın 150 yı gecmedıgını soyledı. bana bıraz dusuk geldı bu hız. su acıdan soyluyorum, acaba debrıyaj balatası son gunlerını mı yasıyor?? - malum arac 4 yıllık, km dolmamıs olmasına ragmen trager setının degısmesı gereklı mıdır??? ve malıyetı ne kadar dır...
aracı tam anlamıyla yarın aksam denıcem ve alıp almama kararını verıcem. sızden gelecek yorumlar bu kararımda onemlı bır etkı yaratıcak.
ılgınıze sımdıden tesekkurler...
Fiyat konusunda bişey diyemeyeceğim ama 150 yi çok rahat geçmesi gerek benim symbol ü yeni aldığımda bastım 160 dedi daha gaz vardı 180 i rahat görürdü ama yeni motor olduğu için zorlamamıştım kısa süreliğine basmıştım.Eğer aracı arkadaşınız zorlamamışsa patinaj çektirme vitese verdirerek çalıştırma gibi trigeri olumsuz etkileyecek durumlar yaşamadıysa ben olsam değiştirmem ama renault 4 yıl yada 60 bin km hangisi önce dolarsa o geçerli prensibine göre değişmesi gerek Fransada 120 bin km'de triger in değiştiğini göz ardı etmemek gerek.Gaz sisteminin olmaması daha iyi zaten 1.2 motor gaz takmak araca zorlar.
Adalet mülkün temeli
Tesekkur ederım ilgin için. aracı expertıze soktum dun. temız cıktı, zaten arkadasa guvenıyordum. neyse bakalım anlastık hayırlısıyla yarın bıtırıcez bu ısı. ancak triger konusunda servıs degısmesı gerektıgını soyledı ve 1000 tl ye yakın bır fıyat verdıler. bılmıyorum kafam cok karısık. degıstırıp degıstırmemek konusunda. benım anlamadıgın aynı kayıs ıcın fransada 120 bın km omur bıcılıyorda ulkemızde neden 60 bın km... cok mu farklı ulkemız sartları... 18000 tl ye anlastık arkadasla ınsallah hayrını gorurum. sorunsuz bır araca bınmek ıstıyorum artık :)
Bende clio III 1.2 75 HP 2011 model var extreme modeli. otobanda 190 ı gördüm. Bir kaç işlem ile araç iyi bir seviyeye getirilebilir. Düz boru Hava filtresi Port polish vs.
Hayrını görürsün umarım .) fiyata yorum yapmıyorum piyasayı bilmiyorum. Ama donanımlar güzel doğrusu.