Şimdi Ara

2006 Model Doğan SLX (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
160
Cevap
0
Favori
67.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tuğberk güzel bir yorum ama bundan bizde nasibimizi alıyoruz.

kürşad valla başka yerde deme döverler.

Yok olurmu hiç.
  • tuğberk güzel bi şey söylemişsin ama bu kazıktan bizde yeterince nasibimizi aldık.

kürşad bu soruyu başka yerde sorma döverler valla.sonra arabadan anlıyom falanda deme.

Amacım seni rencide etmek değil sakın yanşıl anlama
  • en iisi uno, hem az yakıo, hem jip gibi araba, dağa bayıra tırmanıo, içine zorlarsan 7 kişi sığıo, ona rağmen çok ii çekio, keşke uno nun sedanını yapsalardı
  • arkadaşlar ne kulak varmış sizde yaw
    deli deli şeyler duyuyosunuz :)
  • bende de 94 var doğan tabi yokluktan biniyoruz nasılki ekonomik nedenlerdendolayı lpg kulanıyorsak aynen öyle.benim söylemek istediğim ise çeşitli zamanlar 1-2 defa tamponu değiştirdim bi defa sağ arka kapı ve çamurluğu değiştirdim mesela tampon 40-45 ytl civarı çamurluk 70-80 civarı ama bi parça varki hepsinden daha pahalı ön camlardaki cam kaldırma motoru orjinali tam 160 ytl duyda inanma hele 500- e canavar gibi motor yaptırabiliyorsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatun -- 29 Kasım 2005, 17:09:14 >
  • dostum olursa güzel olur yanlız bende alırım bi tane arkasına da yazarım;

EFSANELER ASLA ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİR........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin_17 -- 28 Kasım 2005, 19:57:39 >
  • ABS, EBD, Yol Bilgisayarı, Park sensörü, Çelik Jant, 4 Cam otomatik, Fabrika çıkışlı LPG'li, Sis Farı, AC, 2 Yıl Sınırsız Km garanti...

• Bizim Türk insanında her zaman kendi malını kötüleme ve aşağılama düşüncesi vardır, bence kuş serisi iğrenç bir mühendislik ürünü değildi, türkiye şartları göz önüne alınırsa uygun fiyatlı ve uygun servis maliyetli ve yedek parçalı ürünlerdi. Alıp almamak tamamen size kalmış fakat satıldığı dönemde bile kapış kapış giden arabalar bence o kadar da kötü olamazlar diye düşünüyorum. Şu anda bile 2. elde aranan ve kolayca alınıp satılan modeller bunlar.

Doğan SLX hikayesine gelince,

Dogan slx, tofas marka araclarin en ust modelinin karboratorlu olan versiyonudur. bu modelin enjeksiyonlu modeli ise dogan slx i.e olarak bilinmektedir.

sanilanin aksine dogan slx ve dogan slx i.e arasinda ciddi farklar vardir. ornegin slx 940 kg , karburatorlu ve katalitik konvertorsuz bir aracken slx i.e. 1040 kg , tek noktadan enjeksiyonlu ve katalitik konvertorlu olup cevre dostudur. i.e 'de kursunsuz benzin kullanilmasi zorunludur. slx'de manuel jikle bulunurken, slx i.e'de elektronik atesleme ve cift kademeli otomatik jikle bulunur. yani gunumuz modern araclarinda oldugu gibi gaz vermeden calistirilabilir. hatta kullanim kitapciginda "calistirirken gaz vermeyiniz" yazmaktadir. ayrica slx i.e'de daha cogu kimsenin adini bile duymadigi lambda sensoru vardir.

slx i.e'de tek kullanilan tek nokta enjeksiyon sistemi zannedildigi gibi turk icadi degil, mpi'den once bircok aracta uygulanan ve karburatorlu sisteme gore daha verimli ancak mpi'ye gore daha verimsiz bir sistemdir.

mevcut modeller ile karsilastirildiginda teknik olarak geri kaldigi asikar olsa bile zamaninin en ust sinif aracindan sayilabilir.

su anda piyasada satilan renault megane ii sportway modelinin (orta donanimli olan, en alt degil) arka camlarinin hala manuel oldugunu da dusunurseniz dogan slx 1997 yilinda bu konforu sunmaktaydi diye dusunebiliriz.

slx i.e.'lerde

ön ve arka cift sis fari (sus fari degil, gercek sis faridir bunlar)
    hidrolik direksiyon (2000 model olup hidrolik direksiyonsuz hyundai accent'ler piyasada hala ragbet gormektedir, buna dikkat edelim, 1997'den bahsediyoruz)
    harita lambasi
    arka koltuklarin arkasinda aydinlatma lambalari
    elektrikli on camlar
    genis bagaj hacmi
    orjinal celik jantlar
    arka kapilarda kul tablalari
    ön koltuk arkalarinda harita ve kitap icin cep
    gövde rengi aynalar

gibi bir donanim mevcuttur.

motoru 1598cc 86 bg olup frenleri malesef basarisizdir. ozellikle 97 modellerde kullanilan boyadaki bir sorun nedeniyle gunesten cok etkilendikleri ve tavan kisminin boyasinin lekelendigi bolca gorulmektedir. cozum yeniden boyatmaktir.

özellikle turkiye sartlari icin uyarlandigi icin istanbul gibi yol surprizlerine en dayanikli arac bu oldugu icin taksiciler tarafindan cok tutulmaktadir. kus serisi'nin uretiminin durdurulmasiyla birlikte piyasada olusan boslugu hyundai accent veya albea gibi araclar ile doldurmaya calisan taksiciler malesef mutlu olamamaktadir.

kisisel olarak yaptigim arastirmalar sonucunda, bu araclar bir daha revize edilip

1) güvenlik onlemleri arttirildiginda (airbag, yan barlar vs.)
    2) fren sistemi kuvvetlendirildiginde (arka frenlerin kampana degil disk yapilmasi,on disklerin gelistirilmesi)
    3) klima takildiginda
    4) ses izolasyonu saglandiginda

ciddi bir kesim tarafindan gozu kapali olarak satin alinacak arabadir. cunku vatandaslar artik iki cukurda on takimi dagilan ve turkiye yollarindaki sartlara gore zayif kalan yeni nesil araclardan illalah demis, ithal parca fiyatlarindan ve parca temini icin beklemekten sinir kupu olmuslardir.

• @Mavibodrum
    Aynen hocam.Hiçte kötülenecek bi atraba değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakamoz54

** arkadaşlar aldıgım son duyumlara göre dogan ın 2.0 turbo 4*4 modeli üretilecekmiş

ooooo o çoktan üretildi bile ama daha henüz piyasaya düşmedi.
  • o haber balondur ama
    eğer gerçek olursa emin olun yine bestseller olur o şey
    imza Aziz Nesin (MALESEF)
  • mavibodrum sen naaptın ya altı üstü doğan slx 1,6 i.e. bu arabanın kullanım kılavuzu bu kadar uzun değildir yaw

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum
    hidrolik direksiyon (2000 model olup hidrolik direksiyonsuz hyundai accent'ler piyasada hala ragbet gormektedir, buna dikkat edelim, 1997'den bahsediyoruz)
    harita lambasi
    elektrikli on camlar
    genis bagaj hacmi
    orjinal celik jantlar
    gövde rengi aynalar

Bunlar Midline mı yoksa Ghia mı Demek arka kapılarda küllük, elektrikli ön camlar gibi donanımlar var . Bir de hayatımda gördüğüm en çok göz alan sis lambası bu araçlarda var, gece gündüz açık bırakan kroların geberik yanan lambalarını saymazsak.

• quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

mavibodrum sen naaptın ya altı üstü doğan slx 1,6 i.e. bu arabanın kullanım kılavuzu bu kadar uzun değildir yaw

1997 Yılına göre olan şartlardan bahsediyoruz sana arkadaşım sen anlamıyorsan o ayrı konu tabi. Yaşın kaç senin hem ?

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum
    harita lambasi
    elektrikli on camlar
    genis bagaj hacmi
    orjinal celik jantlar
    gövde rengi aynalar

Bunlar Midline mı yoksa Ghia mı Demek arka kapılarda küllük, elektrikli ön camlar gibi donanımlar var . Bir de hayatımda gördüğüm en çok göz alan sis lambası bu araçlarda var, gece gündüz açık bırakan kroların geberik yanan lambalarını saymazsak.

Bu donanımlar sana garip geldi ise bul bir tane 1997-98 Doğan SLX kendin bak iyice incele, dönemine göre bir çok araçta bunlar yoktu.

• eyvallah kötülüyoruzda bu işin bence geyik kısmı..

tabi altında kuş serisinden daha iyi arabası olan arkadaşlar bence bu kötülemeyi ciddi yapıyor buda bence gereksiz bişe diye düşünüyorum..

ben doğanların falan trabzonda çok dizelini gördüm..trabzon sanayisinde falan bu araçları nası yapıyorlarsa dizel yapıyorlarmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: S_Aziz

tuğberk güzel bi şey söylemişsin ama bu kazıktan bizde yeterince nasibimizi aldık.

kürşad bu soruyu başka yerde sorma döverler valla.sonra arabadan anlıyom falanda deme.

Amacım seni rencide etmek değil sakın yanşıl anlama

aga şahinin slx modeli yok bliyorum ben ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: mRcOLL

eyvallah kötülüyoruzda bu işin bence geyik kısmı..

tabi altında kuş serisinden daha iyi arabası olan arkadaşlar bence bu kötülemeyi ciddi yapıyor buda bence gereksiz bişe diye düşünüyorum..

ben doğanların falan trabzonda çok dizelini gördüm..trabzon sanayisinde falan bu araçları nası yapıyorlarsa dizel yapıyorlarmış

evet kuş serisinin en baba motorudur isuzu dizel motoru. çok da iyi oturturlar o motoru bu arabaya. ama o dediğin de eskide kaldı. artık bütün taksi dolmuşlar ford transit12'ye döndü trabzonda. doğuştan dizel. yani gördüğünüz üzere tofaş kuşları trabzonda bile uçmuyor artık eskisi gibi...

• Yakında Üretimine başlanıcak olan

' Eagle Evaluatin I ' 2,0 Turbo 200 ps lik motoru ile göz dolduruyor.

Aracın resmi ve gayri resmi çıkış tarihi henüz açıklanmasada bir yerlerde bu araç üretiliyor.
  • 2008 MODEL DOĞAN IN ÖZELLİKLERİ:
    120 BG 1.6 16 V MULTİJET MOTOR
    ABS (ÖN, ARKA DİSK FREN) + EBD + ESP
    8 HAVAYASTIĞI
    OTOMATİK KLİMA
    4 CAM OTOMATİK
    ELEKTRİKLİ SUNROOF
    ELEKTRİKLİ FAR YÜKSEKLİK
    ELEKTRİKLİ SÜRÜCÜ KOLTUĞU YÜKSEKLİK
    DERİ DÖŞEME
    DİREKSİYON DERİNLİK, YÜKSEKLİK AYARI
    DİREKSİYONDAN KONTROLLÜ CD ÇALAR
    YOL BİLGİSAYARI
    VS... VS...
    OLMAZ MI DERSİNİZ? ŞEKLİ BİLDİĞİMİZ DOĞANLARA BENZEMESE DE ADI DOĞAN OLAN BİR MODEL NEDEN OLMASIN. ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA, TAMAMİYLE YERLİ ÜRETİM BİR ARAÇ BEN BEKLİYORUM AÇIKÇASI TOFAŞTAN...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.